Rondreis Canada

In Canada mag men het woord ‘natuur’ gerust met een hoofdletter schrijven. Gletsjers liggen in de zon te glinsteren, bossen en meren bedekken in onophoudelijke patronen het aardoppervlak en aan de kusten wisselen fjorden en verlaten stranden elkaar af.

De natuurparken van Canada overweldigen iedere bezoeker op unieke wijze. Het legendarische Banff en Jasper, Wells Gray en Waterton Lakes in het westen imponeren met schitterende meren - met die prachtige turquoise kleur door gletsjer smeltwater -, watervallen, bossen en bergpieken. In het oosten gooien de Niagara Falls en parken als Algonquin hoge ogen. U kunt grizzly's en elanden spotten, wandelingen maken zonder een mens tegen te komen, kanoën over verlaten rivieren of gewoon heerlijk genieten in een luxueuze lodge op een afgelegen locatie. Ook de Canadese steden als Vancouver, Calgary‚ Edmonton, Montreal, Québec en Victoria zijn vanwege hun rijke verleden, aangename sfeer en uitgebreide wining & dining mogelijkheden zeer zeker een bezoek waard. Zowel in de zomer als in de winter biedt Canada volop mogelijkheden voor de natuurliefhebber avonturier en reiziger die in stijl wenst te reizen en genieten van al het moois. 

Canada is in de winter een waar paradijs voor wintersport liefhebbers en weet met prachtige gebieden in met name Whistler en rondom het fabelachtige Lake Louise te imponeren. 

Fogo Island Inn

Het moderne sprookje van Fogo Island Inn Het verhaal van Fogo Island Inn is even inspirerend als opmerkelijk en zou niet misstaan als filmscript voor een feel good movie. We nemen u mee terug in de tijd en belichten hoe passie, geloof, verbondenheid en een hechte gemeenschap dit ...

Nimmo Bay Wilderness Resort

Noord-Amerika wordt meer dan eens bestempeld als hét territorium van de grizzlybeer. De beroemde Canadese nationale parken Jasper en Banff herbergen een relatief grote populatie grizzlyberen, maar ook verder naar het westen, in de dichtbegroeide kuststreken van British Columbia e...

ONZE SPECIALISTEN

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Barbara Roeters

Azië, Caribbean, Spitsbergen, Midden-Oosten en Europa specialist.

U bereikt Barbara Roeters op nr. 073 - 548 20 62 of via b.roeters@experiencetravel.nl

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl

Rondreis Canada op maat

Rondreis Canada

Het immense Canada beslaat maar liefst zes tijdzones. Er zijn dan ook ontelbare aantrekkelijke plekken en gebieden voor een rondreis door Canada. Québec verenigt bijvoorbeeld Franse historie en overweldigende natuur. Zo kunt u tijdens uw rondreis het charmante Montréal bezoeken en u vervolgens naar Mont Tremblant National Park begeven, een walhalla voor kanoërs. Als u tijdens een rondreis door Canada de onvolprezen wildernis van de Rocky Mountains wilt opzoeken, maak dan een unieke treinrit met de Rocky Mountaineer of rijdt een stukje over de Icefields Parkway. Deze verbindt Jasper en Banff en is door National Geographic uitgeroepen tot een van ’s werelds mooiste wegen. De Sunshine Coast is bezaaid met ruige landtongen‚ zandstranden en stille inhammen en nodigt uit tot het maken van wandelingen. Vancouver Island is de uitgelezen plek om beren en walvissen te spotten. Kortom, de mogelijkheden voor een rondreis door Canada zijn eindeloos.

Reistips Canada

Canada is een bestemming bij uitstek om wild te spotten. In de rivieren staan grizzlyberen klaar om zalm uit het water te vissen voor een vers ontbijt. In de oceanen en rivieren duiken walvissen, zeehonden en orka’s op en ook elanden, zwarte beren, dikhoornschapen en watervogels laten zich geregeld zien. Tijdens een rondreis door Canada zijn er tal van excursiemogelijkheden om de prachtige natuur te verkennen. Om op exclusieve wijze te genieten van de eersteklas wildernis van Canada kunt u overnachten in sublieme natuurlodges. Sommige liggen zo afgelegen dat ze uitsluitend per watervliegtuig bereikbaar zijn. Terwijl u er overdag op uit trekt in de natuur, kunt u ’s avonds genieten van exquisiete diners. Wilt u een ander bijzonder element aan uw rondreis toevoegen? Maak dan een treinrit door het adembenemende landschap met de Rocky Mountaineer. Uw rondreis door Canada zal gegarandeerd een onvergetelijke ervaring zijn.