Ontdek Trinity en omgeving

Tijdens deze leuke dagtour brengt u een bezoek aan diverse dorpen in de omgeving van Conception Bay. U verkent Holyrood, Brigus en Cupids.

Brigus was de woonplaats van de bekende Arctische ontdekkingsreiziger Captain Bob Bartlett. In Brigus zijn Hawthorne Cottage, Ye Olde Stone Barn Museum en The Tunnel aanraders om te bezoeken. Verder is het een heerlijk dorp om een wandeling te maken door de charmante straten. Verken aansluitend het pittoreske dorp Cupids. Het was de eerste Engelse kolonie van Canada. John Guy bracht in 1610 een boot kolonisten naar het gebied en vestigden een plantage welke toen bekend stond als ‘'Cuper’s Cove’'. Rond 1700 verlieten de kolonisten de plantage en de exacte locatie is tot het heden grotendeels verloren te gaan. Vandaag bent u getuige van de archeologen welke de omgeving steeds verder verkennen.  


ET-logo

Authentiek Nova Scotia & Newfoundland

Nova Scotia en Newfoundland zijn een van de meest onbekende regio's van Canada. Toch ligt het relatief dicht bij Nederland. De provinciehoofdstad St. John's is zelfs de oudste nederzetting van Noord-Amerika en was ooit in handen van Michiel de Ruyter. Desondanks treft u op deze eilanden met name ongerepte natuur, die u op eigen tempo per huurauto ontdekt...

Nu vanaf € 9.875 p.p

ET-logo

Expeditiecruise: Volledige Noordwest-Passage

Deze route is voor echte pioniers, voor mensen die graag op plekken komen waar bijna niemand ooit is geweest. De Noordwestelijke passage loopt van Groenland via de noordelijke, Canadese Arctische eilanden naar Alaska en vormt nog altijd een uitdaging voor liefhebbers van uniek natuurschoon. U wordt beloond met authentieke Inuit-cultuur en ontdekt bijzondere Groenlandse en Canad..

Nu vanaf € 29.345 p.p