Bezoek het unieke slot van Jindřichův Hradec

Het kasteel van Jindřichův Hradec werd in 1996 uitgeroepen tot nationaal cultureel monument. Het is een van de grootste historische kasteelcomplexen in Tsjechië.

Het kasteel toont zeldzame interieurs en historische artistieke artefacten en relikwieën die nergens anders te zien zijn. De meest bijzondere bezienswaardigheden zijn de Ridderzaal in het gotische paleis met muurschilderingen uit 1338 die de legende van Sint-Joris afbeelden, een zeer goed bewaard gebleven zwarte keuken uit het einde van de 15e eeuw, uitzonderlijke groene kamers met muurschilderingen uit de jaren 1580 en een - uniek - maniëristisch muziekpaviljoen ontworpen in 1591 door Baldassare Maggi.


EC-logo

Citytrip Praag

Praag is een magische stad met prachtige kathedralen, middeleeuwse architectuur en levendige cultuur. De doolhof van geplaveide straatjes en verborgen binnenplaatsen in de ‘Stad van 100 torenspitsen', boordevol met gotische, renaissance- en barokke architectuur, is een schatkamer voor de cultuurliefhebber.     Ontdek de geschiedenis van d...

Nu vanaf € 1.095 p.p