Wij helpen u graag op weg! Bel 073 - 548 20 60
In Slovenië heerst een gematigd mediterraan klimaat. Het binnenland van Slovenië is bergachtig. Het klimaat komt daar in de buurt van een landklimaat. Wij raden u aan een aantal dagen voor vertrek het weerbericht te bekijken.
Reisperiode: De zomer is het beste seizoen voor een strandvakantie aan de kust of een wandelvakantie in de bergen. Het hooggelegen noorden van Slovenië is in de winter een bestemming voor de wintersport. Het voorjaar en het najaar zijn geschikt voor wie van gematigde temperaturen houdt en niet opziet tegen wat regen.
Sloveense keuken
De Sloveense keuken bestaat hoofdzakelijk uit wild en vis en staat erg onder invloed van de keukens in haar buurlanden. In de bergen van Slovenië is de keuken vergelijkbaar met die van buurland Oostenrijk. Gerechten zoals; klobasa (worst), zavitek (strudel) en Dunajski zrezek (wiener schnitzel). Njoki (aardappels), rizota (risotto) en de ravioliachtige zlikrofi zijn daarentegen Italiaans geïnspireerd. Hongarije leverde zijn bijdrage met golaz (goulash) en paprikas (stoofpot). Uit de Balkan komt de burek, een vette gelaagde kaas,- vlees of groentetaart. Daarnaast is Slovenië ook een echt wijnland.