Kloostercomplex Novodevichy

Kloostercomplex Novodevichy is een middeleeuwse Novodevitsjiklooster en een van de bekendste kloosters van de Russische hoofdstad Moskou. Het klooster is in tegenstelling tot andere kloosters in Rusland goed bewaard gebleven tijdens de Sovjetperiode.

Bezoek het kloostercomplex Novodevichy. Dit vrouwelijke klooster heeft een rijke geschiebedenis. De gebouwen waren een schuilplaats voor adellijke vrouwen die zich uit de wereld wilden terugtrekken. Zo woonden de eerste vrouw van Peter de Grote en zijn verbannen zus Sofia Aleksejevna er een tijd. In 1812 probeerde Napoleon het klooster op te blazen, maar de nonnen slaagden erin de gebouwen te redden. In 1922 werd het klooster door bolsjewieken gesloten en als een museum ingericht, waardoor het van de vernietiging gered werd. Pas in 1994 mochten de nonnen terugkeren in het klooster.


EH-logo

City Trip naar Moskou en St. Petersburg

Het land van gouden koepels, paleizen en indrukwekkende musea blijft fascineren. Van het Rode Plein tot de ultramoderne skyline in Moskou en van de Hermitage tot de Noord-Europese flair van St. Petersburg. En als een parel op de tsarenkroon schitteren de buitenverblijven van de Romanovs...

Nu vanaf € 2.025 p.p

EH-logo

Citytrip Around the World

In de beroemde avonturenroman ‘De reis om de wereld in tachtig dagen’ van Jules Verne presteert Phileas Fogg iets dat in 1872 onmogelijk leek: in een tijdsbestek van slechts tachtig dagen reist hij de wereld rond. Zo’n anderhalve eeuw later laat ExperienceHolidays u in zijn voetsporen treden met een eigentijds equivalent:de ‘Citytrip Arou...

Nu vanaf € Vanaf 14.995 p.p

Golden Eagle - Imperial Suite - Trein
ET-logo

Zijderoute per trein van Almaty naar Moskou

Reis per luxe trein over een van de belangrijkste handelsroutes in de geschiedenis, waar ook de legendarische reiziger als Marco Polo zijn stappen heeft gezet; de Zijderoute. De Golden Eagle rijdt vanaf Kazachstan door karavaansteden in Oezbekistan en door Turkmenistan naar het indrukwekkende Rode Plein in Moskou. Een unieke reis door het anders moeilijk begaanbare Centraal-Azi..

Nu vanaf € 18.445 p.p

Dunhuang - China - Dessert - Woestijn
ET-logo

Zijderoute per trein van Beijing naar Moskou

Volg een van de belangrijkste handelsroutes in de geschiedenis, waar legendarische reizigers als Alexander de Grote en Marco Polo hun stappen hebben gezet; de Zijderoute. Eeuwenlang reisden avonturiers en handelaren op de oude routes om de wereldhandel van zijde, kruiden en parfums te vervoeren. Onderweg geniet u van de schitterende uitzichten over de ongerepte en dramatische l..

Nu vanaf € 27.075 p.p