Bezoek de Joanina-bibliotheek

De 18e-eeuwse barokke Joanina bibliotheek van de Universiteit van Coimbra is vernoemd naar João V, de ‘Zonnekoning’ van Portugal,  mecenas van de kunsten. In zijn Les Arts au Portugal liet Graaf Raczinski over deze bibliotheek optekenen dat het de "mooiste, rijkst gedecoreerde bibliotheek" is die hij ooit heeft gezien. Wie de bibliotheek binnentreed zal begrijpen waarom.

De collectie boeken van de 16e tot eind 18e eeuw, waaronder een eerste druk van Luís de Camões heldenepos 'De Lusiaden' (Os Lusiadas) uit 1572, worden bewaard in rijkelijk met bladgoud beschilderde boekenkasten van tropisch hardhout onder geornamenteerde eikenhouten constructie en trompe l'oeil plafonds van de hand van António Simões Ribeiro en Vicente Nunes. 


VC-logo

Historische dorpen en steden van Midden-Portugal

Het centrum van Portugal is gevuld met een schat aan architectuur en historisch belangrijke monumenten. Van overblijfselen van het oude Egitanië, Moorse zalen, middeleeuwse dorpen met statige kastelen, uitgehouwen rotswoningen en grote herenhuizen tot een van ‘s werelds verbluffendste bibliotheken en rijke kunstcollecties. Deze reis leid...

Nu vanaf € 2.695 p.p