Pula

Pula is ideaal gelegen aan het water, grenzend aan de schilderachtige natuur van het schiereiland Istrië. Deze oude stad, al sinds de prehistorie bewoond, is bekend om Romeinse bouwwerken en wijnbouw. De nauwe straten vol middeleeuwse en renaissancegebouwen ademen historie.

Pula is ook verbonden met de mythe van kindermoordenares Medea en met James Joyce, de grootste auteur van de twintigste eeuw door zijn allesomvattende Ulysses. 


Verken tijdens een bezoek het Romeinse erfgoed van de stad, waaronder de op het Colosseum in Rome gelijkende arena en het forum met de Augustustempel. Echter, meest exemplarisch is het amfitheater, een van de grootste en best bewaarde exemplaren uit de Romeinse wereld, waar in de zomer grote concerten en festivals gehouden worden. 


Pula is tevens de ideale uitvalsbasis voor diverse daguitstapjes. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan het nationale park Brijune, waar Josip Broz Tito resideerde. De Brijuni–eilanden met hun grillig landschap en de blauwe zee eromheen zijn niet alleen een prachtig stuk natuur, maar ook een mekka voor liefhebbers van de oudheid – Romeinse zomerhuizen, thermen en basilieken vormen de tastbare sporen van het verleden. 


voyage-label

In de schaduw van het koninkrijk Illyrië

De geschiedenis van Europa ligt soms verstopt in minder bekende plaatsen en regio’s. Het koninkrijk Illyrië, nu het grensgebied van Italië, Slovenië en Kroatië, is zo’n gebied.    De regio is altijd al een bijzonder grensgebied geweest, de verbinding tussen Noord- en Zuid-Europa ...

Nu vanaf € 3.295 p.p