Bewonder het eiland 'Lošinj'

Het eiland Losinj ligt in het noordwesten van Kroatië en is een van de parels in de baai van Kvarner. Het is een eiland met een rijke geschiedenis, natuurpracht en genoeg bezienswaardigheden zoals, Veli Lošinj en de Sint Nikola kerk.

Bezoek het eiland Lošinj. Dat vanaf de 15de eeuw wisselend onder Italiaans en Oostenrijks bewind stond alvorens met de Vrede van Parijs in Joegoslavische handen viel. Sinds het uiteenvallen van Joegoslavië behoort het eiland tot Kroatië. 

De grootste bloeiperiode kende het eiland als onderdeel van het Oostenrijkse markgraafschap Istrië toen het eiland zich onder aartshertog Karel Stefan van Habsburg-Lotharingen tot kuuroord ontwikkelde. Bezoek aan Veli Lošinj dat een verscheidenheid aan oude villa's en grote tuinen, bevat die het rijke verleden onderstrepen. Naast bewondering van de luxueuze villa's is het tevens mogelijk een bezoek te brengen aan de barokke parochiekerk van Sint Antonius de Kluizenaar met een hoge klokkentoren, de havenvesting en 15de-eeuwse Sint Nikola kerk (15de eeuw).