Noord-Italiaanse Alpenmeren

Hoogtepunten van deze reis

 • Tuinen aan het Comomeer
 • Privéboot Lago Maggiore
 • Santuario della Sacro Monte, de heilige berg

Accommodatie stijl

Thema

 • Architectuur

Reisperiode(n)

September,

Vanuit een centrale, zeer comfortabele standplaats doorkruisen we het land met de schilderachtige meren en de lieflijke heuvels, met op de achtergrond besneeuwde bergen. We bezoeken de grootse villa’s, prachtige tuinen en parken, in mei volop in voorjaarstooi.


Bewaar in moodboard
 • 1e dag – dinsdag 10 september Heenreis en Varese
  Na een ochtendvlucht per KLM-lijndienst van Amsterdam naar Milaan Malpensa, rijden we naar het statige, eersteklas Palace Grand Hotel te Varese. Tijdens een stadswandeling bezoeken we de Giardini Estensi, een formele tuin met hoge oude bomen en een groen labyrint. Daarna het Park van Villa Mirabello met een klassiek romantische opzet. Een echte thuiskomer, als een welkom in de wereld van de tuin. We dineren, evenals de volgende twee dagen, in ons hotel.
   
 • 2e dag – woensdag 11 september Lago Maggiore
  Onze touringcar brengt ons allereerst naar de botanische tuinen van de Villa Taranto. Daarna varen we naar het Isola dei Pescatori. Een uniek bergpanorama vanaf het meer, zeker omdat we vandaag met een privéboot zullen rondvaren, onder andere naar het lunchrestaurant. Na de gezamenlijke lunch gaan we verder naar het Isola Bella. Op dit ooit zo rotsige eilandje begon Vitaliano Borromeo in 1632 met de constructie van een, in de vorm van een schip gebouwd, paleis en tuinen.
   
 • 3e dag – donderdag 12 september Meer van Lugano
  Vandaag rijden we naar het Zwitserse kanton Ticino, waar we het boven Lugano gelegen San Grato park bezoeken. In dit beroemde wandelpark van 200.000 m2 genieten we van de bloeiende azalea’s en rododendrons en het uitzicht op het meer. Na de lunchpauze rijden we naar Morcote, voor een bezoek aan het Park Scherrer, de tuin met de Zeven Wonderen van de wereld, een Siamees theehuis, de tempel van Neferiti, een Casa Araba, een zonnetempel, de Palazzina en vele beeldhouwwerken. Langs de oever van het meer kuieren we naar het rustieke stadje met gezellige winkeltjes en terrassen.
   
 • 4e dag – vrijdag 13 september Varese
  In de ochtend rijden we naar het Santuario della Sacro Monte, de heilige berg. Het is een van de negen heilige bergketens van Piemonte en Lombardije die in 2003 door de UNESCO werd opgenomen in het we welderfgoed van de mensheid. Een wandeling omlaag voert ons langs veertien 17e-eeuwse kapelletjes met fresco’s en beelden. Na de lunchpauze gaan we naar de Villa Toeplitz met een wel heel bijzondere tuin: het is eigenlijk een uitgestrekte fontein. Dan naar Villa Panza met een grote collectie moderne Amerikaanse kunst en elk seizoen een wisselende tentoonstelling in het park. Na vrije tijd in het pittoresk gelegen stadje Varese, ook wel de tuinstad cittàgiardino genoemd, is het diner vanavond vrij.
   
 • 5e dag – zaterdag 14 september Tuinen aan het Comomeer
  De dagexcursie begint in Tremezzo met een wandeling door de tuin van de Villa Balbianello. Het volgende bezoek is aan de Villa Carlotta, waar we schilderijen van Hanez en beelden van Canova aantreffen. Deze villa werd door Prinses Marianne van Nassau gekocht voor haar dochter Charlotte in verband met haar huwelijk met George II van Saksen-Meiningen. Naar haar is de villa genoemd. George was de tuin genegen en als natuurliefhebber heeft hij deze ontwikkeld tot het huidige park van acht hectare met een grote botanische veelzijdigheid. Een wandeling door deze betoverende tuinen is een nieuw hoogtepunt van dit bezoek. Na de lunchpauze in Tremezzo varen we naar de aan de oevers van het meer gelegen Villa Melzi in Belaggio. We bezoeken de in neoklassieke stijl gebouwde villa en de romantische tuinen all’inglese. Afscheidsdiner in Varese.
   
 • 6e dag – zondag 15 september Terugreis
  In de loop van de ochtend rijden wij naar het vliegveld Milaan Linate voor de terugvlucht per KLM-lijndienst naar Amsterdam.

  N.B. Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl