Museo Nazionale del Bargello

Het Museo Nazionale del Bargello is gevestigd in een van de oudste gebouwen in Florence, oorspronkelijke een gerechtsgebouw, vervolgens een gevangenis en nu dus een museum.

Een bezoek is alleen al de moeite vanwege de bizarre geschiedenis en architectuur van het gebouw. De imposante middeleeuwse toren en de met kammen omzoomde binnenplaats van het Bargello ademen de geest van de tumultueuze politieke en familiale rivaliteit die Florence heeft gesmeed. Tegenwoordig herbergt het Bargello ook de beste collectie sculpturen van de stad waaronder twee heel verschillende bronzen interpretaties van David van Donatello en Verrocchio, evenals Il Marzocco, Donatello's beroemde leeuw die de macht, trots en onafhankelijkheid van de Florentijnse Republiek symboliseert. Daarnaast huist het museum de geglazuurde terracotta's van de familie Della Robbia en diverse belangrijke sculpturen van Benvenuto Cellini, Giambologna en Michelangelo. 


AR-logo

Florence

Vanuit een stijlvol hotel genieten we van de hoogtepunten van de kunst van de Florentijnse renaissance en de betoverende wereld van het maniërisme.

Nu vanaf € 2.345 p.p

AR-logo

Puccinifestival in Torre del Lago

In Torre del Lago wordt sind 1930 in de zomermaanden een jaarlijks operafestival georganiseerd geheel aan de Italiaanse operacomponist Giacomo Puccini gewijd. De editie van aankomende zomer vormt een wel zeer bijzonder jubileum. Niet alleen is het de 70ste editie van het festival, het is ook het honderdste sterfjaar van de meester met een...

Nu vanaf € 3.495 p.p