Helsinki

De Finse hoofdstad is een Europees buitenbeetje. Helsinki is een relatief jonge stad die begin 19e eeuw door de Russen (die Finland veroverde van de Zweden) groot werd gemaakt nadat het eeuwenlang een slapend kuststadje was. Het is een ruim opgezette stad met grote gebouwen en als meest prominente plek het Senaatsplein met de majestueuze witte Domkerk bovenop een heuvel.

Op zonnige dagen fungeren de trappen naar de Domkerk als een alternatief stadspark en zijn de treden gevuld met mensen. Helsinki is een positief gerichte stad, met goede restaurants, een ruim aanbod aan designwinkels en er worden veel evenementen georganiseerd. Cultureel blinkt de stad uit met diverse ballet-, opera- en theatergezelschappen en was het al eens de culturele hoofdstad van Europa. Ter ontspanning hoort een bezoek aan een Finse sauna bij elk verblijf in Helsinki. Naar de sauna gaan is voor Finnen immers een ‘way of life’.


EH-label

City Trip Helsinki - Hotel Fabian

Hotel Fabian is een uniek boetiekhotel in het hart van Helsinki en biedt een bijzonder gastvrije en gemoedelijke sfeer. Deze accommodatie heeft daarnaast een geweldige locatie, op korte loopafstand van het marktplein, de prachtige tuinen van de Esplanade en het beroemde Design Mu...

Nu vanaf € 515 p.p


EH-label

City Trip Helsinki - Hotel Kämp

Hotel Kämp ligt in het hart van het historische Helsinki en biedt een uniek en uiterst comfortabel verblijf in deze gemoedelijke hoofdstad. Deze charmante accommodatie combineert traditionele elementen die zijn ingebed in het verleden van de stad met moderne faciliteiten, wat zor...

Nu vanaf € 735 p.p


ET-label

De Scandinavische hoofdsteden & Noorse fjorden

Deze 15-daagse reis door Scandinavië bevat alle elementen om een onvergetelijke ervaring te beleven. De Noord-Europese hoofdsteden beschikken elk over hun eigen unieke historie. De charme van de steden en de kracht van de ongerepte natuur laten u versteld staan. Deze bijzondere reis combineert adembenemende treinreizen en buitengewone boottochten, waardoor het een echt avontuur..

Nu vanaf € 3.025 p.p