Helsinki

De Finse hoofdstad is een Europees buitenbeetje. Helsinki is een relatief jonge stad die begin 19e eeuw door de Russen (die Finland veroverde van de Zweden) groot werd gemaakt nadat het eeuwenlang een slapend kuststadje was. Het is een ruim opgezette stad met grote gebouwen en als meest prominente plek het Senaatsplein met de majestueuze witte Domkerk bovenop een heuvel.

Op zonnige dagen fungeren de trappen naar de Domkerk als een alternatief stadspark en zijn de treden gevuld met mensen. Helsinki is een positief gerichte stad, met goede restaurants, een ruim aanbod aan designwinkels en er worden veel evenementen georganiseerd. Cultureel blinkt de stad uit met diverse ballet-, opera- en theatergezelschappen en was het al eens de culturele hoofdstad van Europa. Ter ontspanning hoort een bezoek aan een Finse sauna bij elk verblijf in Helsinki. Naar de sauna gaan is voor Finnen immers een ‘way of life’.


voyage-label

Blitse bouwkunst in het noorderlicht van Finland

Licht en donker van het noordelijk landschap zijn een blijvende bron van inspiratie voor menig Finse kunstenaar. Architecten als Alvar Aalto en Eliel Saarinen zetten in de twintigste eeuw de vooruitstrevende, experimentele en opvallende Finse architectuur op de wereldkaart, waarb...

Nu vanaf € 2.195 p.p


ET-label

De Scandinavische hoofdsteden & Noorse fjorden

Deze 15-daagse reis door Scandinavië bevat alle elementen om een onvergetelijke ervaring te beleven. De Noord-Europese hoofdsteden beschikken elk over hun eigen unieke historie. De charme van de steden en de kracht van de ongerepte natuur laten u versteld staan. Deze bijzondere reis combineert adembenemende treinreizen en buitengewone boottochten, waardoor het een echt avontuur..

Nu vanaf € 3.025 p.p