Tainan en haar Nederlandse invloeden

Verken de vierde grootste stad van Taiwan, dat ook wel de stad van de tempels en het Kyoto van Taiwan wordt genoemd. Begin de dag met een bezoek aan de Warrior Temple, de oudste en meest imposante tempel in Taiwan.

In 1624 vielen de Nederlanders Taiwan binnen en zij vestigden hun centrum in Tainan. Hedendaags zijn de Nederlandse invloeden nog zichtbaar in Fort Zeelandia en Fort Provintia (Chikan Tower). Dit kan natuurlijk niet ontbreken tijdens uw stadstour door Tainan. Slenter door de straatjes met waarzeggers, geurige traditionele apotheken en lampionnenwerkplaatsen. Passeer tevens het oude herenhuis van Wang Yung-chuan, een meester-ambacht op het gebied van draagstoelen. Neem een kijkje in zijn werkplaats en kom meer te weten over zijn ambacht. Wandel door Shen Nung Street waar tijdens de Qing-dynastie alle kooplieden doorheen liepen om naar het centrum van Tainan te gaan. Vandaag de dag is deze straat hét centrum van kunst en cultuur in Tainan. Ook bezoekt u een lokale borduurmeester, die al meer dan 50 jaar zijn ambacht uitvoert en waar mensen over de hele wereld voor naar Tainan komen.


Taiwan - Omgeving
ET-logo

Tempels, historie en natuur in Taiwan

Welkom in Taiwan! Ontdek de hoogtepunten die Taiwan u te bieden heeft in deze omvangrijke autoreis. Van sfeervolle steden en rijke historie tot aan de meest avontuurlijke autoroutes en imposante tempels. Maar ook heldergroene landschappen in Alishan NP en Taroko NP ontbreken niet aan deze reis...

Nu vanaf € 4.595 p.p