Zwemmende olifanten van Gal Oya

Om iets bijzonders mee te maken in Sri Lanka, moet u soms de gebaande paden verlaten. Dat betekent misschien iets langere reistijden, maar die zijn het dubbel en dwars waard. Dat bewijst het Srilankaanse National Park Gal Oya, waar u kans maakt om een prachtig natuurfenomeen te zien: zwemmende olifanten. Ja, echt!

Van eiland naar eiland
Dit ongewone gedrag ontwikkelden de olifanten door de waterrijke omgeving waarin ze leven. Ze bewegen hun benen alsof ze lopen en komen zo behoorlijk snel vooruit. Een schitterend gezicht. Gal Oya bestaat voor het grootste gedeelte uit het stuwmeer Senanayaka Samudra. De olifanten zwemmen van eiland naar eiland, om voldoende mals groen te kunnen eten. U vaart op gepaste afstand met uw eigen natuurgids, in uw eigen boot.

Een oase van rust
Gal Oya is het enige park waar u de zwemmende olifanten kunt spotten. Waar andere wildparken druk kunnen zijn, ervaart u hier bovendien een oase van rust. Naast olifanten ziet u tientallen soorten watervogels zoals pelikanen, Indische gapers, maraboes en visarenden. Ook kunt u moeraskrokodillen spotten. Een safari zoals u die nergens anders zult maken.


ET-logo

Avontuurlijke rondreis Sri Lanka

De geschiedenis van Sri Lanka is onlosmakelijk verbonden met het boeddhisme. Tijdens uw 14-daagse rondreis door Sri Lanka vindt u er eeuwenoude tempelsteden, kolossale stoepa’s en Boeddhabeelden, soms verborgen tussen de heuvels en het groen. Met een deskundige gids gaat u ze in uw eigen tempo bewonderen. Ook treft u koloniale invloeden uit de vorige eeuw. Deze geven uw dertien..

Nu vanaf € 8.475 p.p

ET-logo

Fun & relaxen in Sri Lanka

Sri Lanka ontvangt iedereen met open armen. In 17 dagen reist u door dit gastvrije land met haar steeds veranderende landschap. Door het rustige tempo is dit ook een zeer leuke reis voor families met kinderen. Er is genoeg tijd om af en toe lekker bij het zwembad te hangen, terwijl er ook veel leuke excursies en activiteiten zijn inbegrepen...

Nu vanaf € 3.275 p.p

ET-logo

Het mooiste van Sri Lanka

Tijdens deze reis ziet u niet alleen de mooiste natuur en cultuur van Sri Lanka, u wordt ook compleet in de watten gelegd in de prachtige accommodaties waar u verblijft. De beste hotels en resorts met een ongekend serviceniveau zijn speciaal voor deze reis geselecteerd...

Nu vanaf € 7.495 p.p

ET-logo

Safarireis Sri Lanka

Per jeep op zoek naar olifanten, luipaarden en lippenberen. Of de zee op, tussen de grootste dieren van de wereld: de blauwe vinvis en de potvis. In Sri Lanka is het in 17 dagen allebei mogelijk. Natuurtoerisme staat hier nog in de kinderschoenen. Het is daarom extra belangrijk om de juiste natuurgidsen in te zetten. Vergroot uw kansen om met uw gids bijzondere dieren te zien e..

Nu vanaf € 8.875 p.p

ET-logo

Veelzijdig Sri Lanka

Sri Lanka is het land van de eindeloze theevelden, gouden stranden, oude steden met voormalige koninklijke paleizen, boeddhistische tempels en natuurparken vol wildlife. Dat is precies wat u tijdens deze klassieke 17-daagse rondreis gaat ontdekken...

Nu vanaf € 5.475 p.p