Wildlife in Sri Lanka

De isolatie van het Indiase vasteland, twee diagonale moessons die het eiland van water voorzien en de tropische ligging rond de 7 graden noorderbreedte hebben Sri Lanka iets unieks bezorgd. Sri Lanka is een absolute hot spot op het gebied van biodiversiteit. De regenwouden in het laagland en de nevelwouden in het binnenland bevatten aantallen endemische diersoorten, die vrijwel nergens gehaald worden. De aanwezigheid van het grootste landdier ter wereld en een van de leden uit de familie van grootste katachtigen op een relatief klein eiland van 65000 km², is hoogst ongebruikelijk. Gaat u mee wildlife ontdekken in Sri Lanka?

Luipaard
Het luipaard is de grootste van de vier katachtigen op Sri Lanka. Dit fantastische dier past zich gemakkelijk aan zijn omgeving aan. Hij komt dan ook in heel Sri Lanka voor, hoewel nu voornamelijk beperkt tot de beschermde gebieden. De grootste kans op het zien van een luipaard heeft u in Yala National Park. Wilpattu is een goede tweede – bovendien wordt dit park minder bezocht door toeristen dus is de natuurbeleving top!

Lippenbeer
De lippenbeer is de enige beersoort op Sri Lanka, en is een schuw nachtdier. Vroeg opstaan voor een ochtendsafari, dus! Juni en juli zijn de uitgewezen maanden hiervoor, in de parken Wilpattu en Yala. Eind mei begint de palu boom haar vruchten te dragen en wisselt de beer zijn normale dieet van termieten in voor het sappige vruchtvlees. Uw safarigids kent de parken op zijn duimpje en weet exact de plekken waar u alert dient te zijn.

Walvissen
De Britse zeebioloog Charles Anderson bestudeerde de migratieroutes tussen de zomer- en winterwateren van verschillende walvissoorten. Hierdoor weten we sinds enkele jaren dat honderden walvissen op slechts enkele kilometers van de kust langs Sri Lanka trekken. Sri Lanka is sindsdien één van de beste locaties ter wereld om blauwe vinvissen, potvissen en bultruggen te zien. Ook orka’s en langsnuitdolfijnen worden hier waargenomen!

Ceylon olifanten
Sri Lanka is dé plek om wilde olifanten te zien. In Uda Walawe bent u vrijwel gegarandeerd van een ontmoeting met deze ondersoort van de Aziatische olifant. In augustus en september vindt in Minneriya het spektakel plaats van de gathering of elephants, die hier samenkomen om drinkwater en vers gras te nuttigen. De Ceylon olifant is iets groter dan de soort in India. Door eeuwenlange jacht heeft slechts 8% van de mannetjes slagtanden.

Vogels
Voor iedereen die van vogels houdt is Sri Lanka een absolute must. Niet minder dan 33 endemische soorten komen hier voor! De enorm verschillende biologische en klimatologische omstandigheden en de uitbundige vegetatie maakt het eiland een walhalla voor vogels. U hoeft hier niet eens veel voor te doen; in stadsparken, rijstvelden, theeplantages of de tuin van uw hotel geniet u al van vele soorten.


ET-logo

Safarireis Sri Lanka

Per jeep op zoek naar olifanten, luipaarden en lippenberen. Of de zee op, tussen de grootste dieren van de wereld: de blauwe vinvis en de potvis. In Sri Lanka is het in 17 dagen allebei mogelijk. Natuurtoerisme staat hier nog in de kinderschoenen. Het is daarom extra belangrijk om de juiste natuurgidsen in te zetten. Vergroot uw kansen om met uw gids bijzondere dieren te zien e..

Nu vanaf € 8.875 p.p

Malediven Watervliegtuig
ET-logo

Sri Lanka & de Malediven

Sri Lanka en de Malediven zijn uitstekend met elkaar te combineren. Wat is er heerlijker dan een boeiende rondreis af te sluiten op het mooist denkbare strand? Deze 15-daagse reis biedt het beste van beide bestemmingen. U overnacht in uitstekende resorts en geniet van ultiem comfort...

Nu vanaf € 7.395 p.p