De geheimen van de Sri Lankaanse keuken

Ontdek de geheimen van de Sri Lankaanse keuken tijdens een kookworkshop in Colombo. De eigenzinnige gerechten zijn een interessante mix van lokale producten, maar ook recepten en specerijen die door de eeuwen heen door Arabische, Indische, Portugese en Maleisische kooplieden naar het eiland werden gebracht.

Ontdek de geheimen van de Sri Lankaanse keuken tijdens een kookworkshop in Colombo. De eigenzinnige gerechten zijn een interessante mix van lokale producten, maar ook recepten en specerijen die door de eeuwen heen door Arabische, Indische, Portugese en Maleisische kooplieden naar het eiland werden gebracht. In een typische buitenwijk van Colombo wordt u hartelijk ontvangen door de chef-kok die u vandaag de fijne kneepjes van het vak bijbrengt. Voordat u zelf aan de slag gaat laat de kok u kennis maken met de vele smaken en geuren van de verse en lokale producten. Alhoewel deze ingrediënten een belangrijk onderdeel vormen, zit de kunst van een smaakvol Sri Lankaans gerecht ook in de bereidingstechnieken. Ontdek bijvoorbeeld dat het maken van de beste curry geen magie is maar dat het draait om het gebruiken van de juiste bereidingswijze. Samen doorloopt u het menu van vandaag om vervolgens zelf plaats te nemen achter het fornuis. Stap voor stap begeleidt de kok u door het gehele proces en al doende bereidt u met de verschillende technieken smaakvolle gerechten. Eenmaal klaar is het tijd om uw zelfbereide Sri Lankaanse gerechten te proeven.


ET-logo

Avontuurlijke rondreis Sri Lanka

De geschiedenis van Sri Lanka is onlosmakelijk verbonden met het boeddhisme. Tijdens uw 14-daagse rondreis door Sri Lanka vindt u er eeuwenoude tempelsteden, kolossale stoepa’s en Boeddhabeelden, soms verborgen tussen de heuvels en het groen. Met een deskundige gids gaat u ze in uw eigen tempo bewonderen. Ook treft u koloniale invloeden uit de vorige eeuw. Deze geven uw dertien..

Nu vanaf € 8.475 p.p

ET-logo

Safarireis Sri Lanka

Per jeep op zoek naar olifanten, luipaarden en lippenberen. Of de zee op, tussen de grootste dieren van de wereld: de blauwe vinvis en de potvis. In Sri Lanka is het in 17 dagen allebei mogelijk. Natuurtoerisme staat hier nog in de kinderschoenen. Het is daarom extra belangrijk om de juiste natuurgidsen in te zetten. Vergroot uw kansen om met uw gids bijzondere dieren te zien e..

Nu vanaf € 8.875 p.p

ET-logo

Veelzijdig Sri Lanka

Sri Lanka is het land van de eindeloze theevelden, gouden stranden, oude steden met voormalige koninklijke paleizen, boeddhistische tempels en natuurparken vol wildlife. Dat is precies wat u tijdens deze klassieke 17-daagse rondreis gaat ontdekken...

Nu vanaf € 5.475 p.p