Proef street food bij de Michelin-straatkraampjes

Singapore kent een rijk culinair erfgoed dankzij de multiculturele smeltkroes van uiteenlopende gemeenschappen uit onder andere China, India, het Midden-Oosten en Europa. Recepten en gebruiken doorgegeven van generaties op generaties en door de jaren heen getransformeerd. U ruikt, proef en geniet van het allerbeste culinair erfgoed bij uw bezoek aan de Michelin straatkraampjes die jaarlijks op de Bib Gourmand lijst staan.

Elk bekroond restaurant verzekert volgens Michelin 'een onweerstaanbare verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier.' In het Chinatown Food Complex vindt u een plek te midden van de menigte en begint u de dag met een typisch dagelijks ontbijt voor de lokale bevolking, een kop beroemde getrokken thee of koffie - een kopi tarik of teh - met Kaya-toast. U maakt vandaag kennis met de hawkers van Singapore waarbij uw gids uitleg geeft over de vele tradities en speciale hawker cultuur. U kunt naar wens kijken naar hoe de chefs hun gerechten vakkundig bereiden. Alles dagelijks vers bereid met een behendigheid waar menig kok moeite mee zou hebben.

U leert ook over de fysieke transformatie en evolutie van de stad in Singapore City Gallery, een unieke galerie. Na een korte wandeling naar en door Ann Siang Hill Park komt u aan bij Amoy Street Food Centre, een iets kleiner geheel dan vanochtend. Hier krijgt u de kans om Crispy Curry Puff te proberen en een glas suikerrietsap of sojabonenmelk. Een korte rit per trein brengt u in Little India, het hart van de Indiase gemeenschappen van Singapore, waar u zeker Bismillah Briyani moet proberen. Beëindig uw dag met een typisch zoet pistache dessert. 


ET-logo

Bruisend Singapore & Bounty Bawah Island

Een combinatie van een bruisende stad en een bounty eiland; een betere combinatie bestaat bijna niet. Dompel u onder in de verschillende culturen en verken het levendige Singapore om vervolgens naar het afgelegen privé eiland Bawah Island te varen waar de poederwitte zandstranden overlopen in een kleurrijke onderwaterwereld...

Nu vanaf € 8.525 p.p

Singapore by night - Azie
EH-logo

City Trip Sprankelend Singapore

Wolkenkrabbers, heldergroene parken, winkelcentra, cultuur; Singapore heeft het! Ontdek deze sprankelende stad waar u zich nooit hoeft te vervelen. Wandel door Gardens by the Bay, bewonder de indrukwekkende skyline en ga op zoek naar cultuur in de schilderachtige wijkjes en last but not least; geniet van het overheerlijke eten...

Nu vanaf € 3.095 p.p

EH-logo

Formule 1 Grand Prix van Singapore

In 2008 stond het circuit van Singapore voor het eerst op de Formule 1 kalender, destijds met een primeur want voor het eerst werd een Formule 1 race bij kunstlicht verreden. Inmiddels zitten we 15 jaar verder en is het Marina Bay Circuit niet meer weg te denken uit de Formule 1. Ieder jaar levert de race weer spanning en sensatie op, hetgeen onder meer blijkt uit het feit tot ..

Nu vanaf € 9.995 p.p

One & Only Desaru - Maleisie - Drone shots
ET-logo

Iconisch Singapore en de kust van Zuid-Maleisië

Maak kennis met het bruisende Singapore en laat u verrassen door deze bijzondere metropool. Reis vervolgens naar de zuidkust van Maleisië voor ultieme ontspanning. Ervaar de onbedwongen, tropische sfeer aan de Desaru Coast en verblijf in ultieme luxe in het One & Only resort...

Nu vanaf € 4.925 p.p

Boot - Natuur - Waterval
ET-logo

Spectaculaire Kimberley Cruise

Van een bezoek aan het levendige Singapore tot een True North cruise langs de onontdekte noordwestelijke kustlijn van Australië: deze reis combineert uitersten. U neemt deel aan een wijnproeverij in de wijnstreek Margaret River, krijgt de kans te zwemmen in een echte Australische ‘billabong’ en verkent Australische steden als Perth, Darwin en Broome. Een echte ontdekkingsreis!..

Nu vanaf € 34.995 p.p