Wij helpen u graag op weg! Bel 073 - 548 20 60
Singapore kent een rijk culinair erfgoed dankzij de multiculturele smeltkroes van uiteenlopende gemeenschappen uit onder andere China, India, het Midden-Oosten en Europa. Recepten en gebruiken doorgegeven van generaties op generaties en door de jaren heen getransformeerd. U ruikt, proef en geniet van het allerbeste culinair erfgoed bij uw bezoek aan de Michelin straatkraampjes die jaarlijks op de Bib Gourmand lijst staan.
Elk bekroond restaurant verzekert volgens Michelin 'een onweerstaanbare verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier.' In het Chinatown Food Complex vindt u een plek te midden van de menigte en begint u de dag met een typisch dagelijks ontbijt voor de lokale bevolking, een kop beroemde getrokken thee of koffie - een kopi tarik of teh - met Kaya-toast. U maakt vandaag kennis met de hawkers van Singapore waarbij uw gids uitleg geeft over de vele tradities en speciale hawker cultuur. U kunt naar wens kijken naar hoe de chefs hun gerechten vakkundig bereiden. Alles dagelijks vers bereid met een behendigheid waar menig kok moeite mee zou hebben.
U leert ook over de fysieke transformatie en evolutie van de stad in Singapore City Gallery, een unieke galerie. Na een korte wandeling naar en door Ann Siang Hill Park komt u aan bij Amoy Street Food Centre, een iets kleiner geheel dan vanochtend. Hier krijgt u de kans om Crispy Curry Puff te proberen en een glas suikerrietsap of sojabonenmelk. Een korte rit per trein brengt u in Little India, het hart van de Indiase gemeenschappen van Singapore, waar u zeker Bismillah Briyani moet proberen. Beëindig uw dag met een typisch zoet pistache dessert.