Buraydah

De Qassim-regio, bekend om zijn tarwe en dadels, wordt ook wel de "voedselmand" van het konkrijk Saoedi-Arabië genoemd.Een van de belangrijkste trekpleisters in de regio is Buraydah.

De Qassim-regio, bekend om zijn tarwe en dadels, wordt ook wel de "voedselmand" van het konkrijk Saoedi-Arabië genoemd. Het gebied is ondanks het woestijnklimaat relatief rijk aan water en heeft daardoor een relatief geschikte bodem voor de teelt van druiven, sinaasappels, citroenen, grapefruit, mandarijnen, granaatappels en een variëteit aan groenten.
Een van de belangrijkste trekpleisters in de regio is Buraydah, de hoofdstad van de provincie. De stad telt twee musea, het Buraydah museum, dat een kijkje biedt in de geschiedenis en lokale cultuur van de regio, en het Aloqilat Museum, met meer dan 10.000 zeldzame documenten die betrekking hebben op de eerste mensen die in de regio woonden, evenals de gereedschappen en commerciële kaarten die werden gebruikt om door de omgeving en daarbuiten te navigeren.
Misschien nog wel meer bezienswaardig is echter de levendige markt waar men het hele jaar door een verscheidenheid aan dadels kan kopen en waar aan het einde van de zomer het Buraydah Dadel Festival, een 35-daags evenement plaatsvindt.