Stadstour Khiva

Samen met de Engelssprekende gids maakt u een wandeling door de oude binnenstad van Khiva, die ook wel Itchan Kala wordt genoemd. Dit intieme historische centrum heeft maar liefst vijftig monumenten die een plekje hebben weten te bemachtigen op de Unesco-werelderfgoedlijst.

Vandaag bezoekt u de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de stad, waaronder het Pahlavan Makhmud mausoleum en de Juma Moskee, waar vele Oezbeekse families samen komen om te bidden. Vervolgens wandelt u richting één van de meest sierlijk gedecoreerde gebouwen van Khiva: het Tash Hauli paleis. Onderweg wordt u betoverd door de vele schitterende minaretten, welke allemaal een eigen verhaal hebben. 


Oezbekistan - Gebouw
VC-logo

Hart van de Grote Zijderoute

De roemruchte Zijderoute verbond volkeren en beschavingen en bepaalde eeuwenlang de koers van de wereldgeschiedenis. Terwijl Europa tot na 1500 aan de periferie lag van ‘de beschaafde wereld’, bloeiden in het Oosten grote welvarende steden, wetenschap en kunsten op. Nergens is de glorie van de Zijderoute zo tastbaar als in Oezbekistan en...

Nu vanaf € 2.795 p.p

Tashkent - Oezbekistan
ET-logo

Pracht en praal in Oezbekistan

Treed in de voetsporen van geschiedenis’ grootste reizigers en veroveraars tijdens deze 10-daagse reis door Oezbekistan. Bewonder de architecturale en culturele erfenissen die zij achterlieten in Zijderoute steden Samarkand, Bukhara en Khiva. Ontrafel mysterieuze legendes, struin over kleurrijke bazaars en sluit uw reis af in Tashkent...

Nu vanaf € 3.445 p.p

Golden Eagle - Imperial Suite - Trein
ET-logo

Zijderoute per trein van Almaty naar Moskou

Reis per luxe trein over een van de belangrijkste handelsroutes in de geschiedenis, waar ook de legendarische reiziger als Marco Polo zijn stappen heeft gezet; de Zijderoute. De Golden Eagle rijdt vanaf Kazachstan door karavaansteden in Oezbekistan en door Turkmenistan naar het indrukwekkende Rode Plein in Moskou. Een unieke reis door het anders moeilijk begaanbare Centraal-Azi..

Nu vanaf € 18.445 p.p