Overweldigende uitzichten op de Kyzylkumwoestijn

Vandaag maakt u een bijzondere rit door het schilderachtige landschap van de oneindig lijkende Kyzylkumwoestijn. Het is een tocht van maar liefst 7 uur (480 km), maar er wordt regelmatig gestopt om uw benen te strekken langs rivieren en te genieten van de overweldigende uitzichten.

Deze lange route werd vroeger ook afgelegd door karavanen die porselein en kruiden vervoerden over de Zijderoute. De rit door de woestijn geeft u een inkijkje in de uitzichten die de reizigers in de Zijderoutetijd ook ervaarden, een bijzondere beleving. 


Oezbekistan - Gebouw
VC-logo

Hart van de Grote Zijderoute

De roemruchte Zijderoute verbond volkeren en beschavingen en bepaalde eeuwenlang de koers van de wereldgeschiedenis. Terwijl Europa tot na 1500 aan de periferie lag van ‘de beschaafde wereld’, bloeiden in het Oosten grote welvarende steden, wetenschap en kunsten op. Nergens is de glorie van de Zijderoute zo tastbaar als in Oezbekistan en...

Nu vanaf € 2.795 p.p

Tashkent - Oezbekistan
ET-logo

Pracht en praal in Oezbekistan

Treed in de voetsporen van geschiedenis’ grootste reizigers en veroveraars tijdens deze 10-daagse reis door Oezbekistan. Bewonder de architecturale en culturele erfenissen die zij achterlieten in Zijderoute steden Samarkand, Bukhara en Khiva. Ontrafel mysterieuze legendes, struin over kleurrijke bazaars en sluit uw reis af in Tashkent...

Nu vanaf € 3.445 p.p

Golden Eagle - Imperial Suite - Trein
ET-logo

Zijderoute per trein van Almaty naar Moskou

Reis per luxe trein over een van de belangrijkste handelsroutes in de geschiedenis, waar ook de legendarische reiziger als Marco Polo zijn stappen heeft gezet; de Zijderoute. De Golden Eagle rijdt vanaf Kazachstan door karavaansteden in Oezbekistan en door Turkmenistan naar het indrukwekkende Rode Plein in Moskou. Een unieke reis door het anders moeilijk begaanbare Centraal-Azi..

Nu vanaf € 18.445 p.p