Safari Chitwan National Park

In het nationale park worden tweemaal daags safaris uitgevoerd door deskundige natuuronderzoekers in speciaal ontworpen 4WD voertuigen.

De ochtendsafari's in Chitwan beginnen kort na zonsopgang met onderweg een stop voor een zeer bijzonder picknickontbijt. Middagsafari's duren een paar uur en eindigen rond zonsondergang. De dichte jungles van Chitwan hebben grote stukken met Salbomen met een dicht dak van bladeren. Een safari door stukken als deze, met bomen die erboven uitsteken en dunnen stromen zonlicht die door het dikke bladerdak breken, is een betoverende ervaring. Reizend in een speciaal ontworpen safarivoertuig trekt u door de jungle, begeleid door een getrainde natuuronderzoeker en een ervaren tracker uit de lokale gemeenschap. De Indiase neushoorn is de ster van Chitwan en wordt meestal gespot in open bossen en graslanden. Naast zoogdieren heeft het bos meer dan vijftig soorten reptielen en amfibieën, waarvan de varanen en pythons de meest voorkomende zijn. De gaviaal, een krokodilachtige, is een zeer bedreigde diersoort en de parkautoriteiten runnen een kweekcentrum voor deze ongewoon uitziende wezens die kunnen worden bezocht tijdens een safari.  


Nepal - Tibet - Bergen
ET-logo

Mystiek Nepal en Tibet

Tijdens deze 16-daagse reis maakt u kennis met de veelzijdigheid van Nepal. Laat u verrassen door de mysterieuze tempels, heldergroene rijstterrassen, adellijke paleizen en onvergetelijke flora en fauna. Droom weg bij het uitzicht op het Himalaya gebergte en laat u charmeren door de vele pittoreske dorpen...

Nu vanaf € 4.695 p.p