Nationaal Park Hustain Nuruu

Het Hustain Nuruu National Park is een bijzonder, beschermd gebied van ruim 95 kilometer breed. In de prachtige, uitgestrekte landschappen van dit park vindt u diverse soorten zoogdieren als lynxen, wolven en gazelles, maar misschien is het meest iconische dier dat hier leeft het przewalskipaard.

Bij de ingang van het park ontmoet u de nomadische herders en enkele leden van de lokale gemeenschap die u vandaag meenemen door hun leefgebied. Na deze ontmoeting geniet u samen van een smakelijke lunch van traditionele buuz (dumplings) en khushuur (pannenkoekjes met vulling). Hierna begint de avontuurlijke gamedrive door het park om Wapitiherten en Przewalskipaarden te spotten, takhi genoemd in de Mongoolse taal. De takhi stierf in Mongolië in de jaren zestig uit, maar werd met succes gerehabiliteerd door de schenkingen van de dieren uit dierentuinparken over de hele wereld. Deze indrukwekkende dag wordt afgesloten met een heerlijk diner in een restaurant in het park.  


ET-logo

Adelaarsfestival Russische en Mongoolse Altai

Een avontuurlijke reis door het moeilijk begaanbare Altai gebergte, om het unieke Eagle Festival in de Mongoolse Altai bij te wonen. De ongerepte natuur van met sneeuw bedekte bergen, heldere meren, hoge zandduinen en uitgestrekte landschappen is adembenemend mooi en geeft u een bijzonder kijkje in deze wereld zo ver van huis...

Nu vanaf € 16.425 p.p

Gobi woestijn - desert - Mongolië
ET-logo

Avontuurlijke Gobi-woestijn

Tijdens deze avontuurlijke rondreis maakt u kennis met het bijzondere Mongolië. Mongolië staat bekend als minst bevolkte land ter wereld en is erg uniek qua natuur en sfeer. De combinatie van de diverse landschappen en culturele locaties maakt deze reis zeer verrassend en interessant...

Nu vanaf € 5.325 p.p

ET-logo

In stijl door de Gobi-woestijn

In het zuiden van Mongolië ligt de Zuid-Gobi, de grootste woestijn van Azië. Tijdens deze reis ontdekt u naast de adembenemende ansichtkaart-landschappen met het schilderachtige Hongor Zandduinen, tevens de iconische Flaming Cliffs en dramatische gebergtes. Maak kennis met de Mongoolse nomaden en zie met eigen ogen hoe zij al eeuwenlang rondtrekken door de uitgestrekte natuur. ..

Nu vanaf € 11.745 p.p

Mongolië - Landschap
ET-logo

Privé door ongerept Altai en West-Mongolië

West-Mongolië is een tijdloos landschap, waarin de meest fascinerende en diverse etnische groepen van Mongolië wonen. U maakt kennis met de Kazachen, die de bekend zijn als adelaarsjagers en overlevende fragmenten van de Oirat Mongoolse stammen en sjamanistische Tuvans. Het Great Lakes Basin bezit meer uitgestrekte zandduinen dan waar dan ook in de Gobi-woestijn en biedt uitzic..

Nu vanaf € 11.145 p.p

ET-logo

Wildernis in Mongolië

Een reis door de Mongoolse wildernis van de oostelijke Gobi en de Jalman weides is een intieme en zeer unieke ervaring. U reist door diverse landschappen en maakt wandelingen door de adembenemende natuur. Het leven hier heeft niet veel nodig, behalve dan een gertent om in te overnachten en maaltijden waarvoor wordt gezorgd. Ondertussen kunt u ultiem genieten van al het moois en..

Nu vanaf € 3.645 p.p