Over Israël

Wegens de betreurenswaardige ontwikkelingen in en rondom Israël schorten wij onze reizen naar Israël tot nader order op. Wat is de beste tijd om naar Israël te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoeveel tijdsverschil is er met Nederland? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

U vliegt in ongeveer 4,5 uur (rechtstreekse vlucht) van Amsterdam naar Ben Gurion Airport, Israëls grootste luchthaven op 25 kilometer afstand van Tel Aviv. Bij aankomst ontvangt u op het vliegveld een toeristen visum, geldig voor drie maanden. Het is in Israël één uur later dan in Nederland.

Qua reisduur heeft u aan een week voldoende om de twee voornaamste steden, Jeruzalem en Tel Aviv, uitgebreid te ontdekken. Mocht u meer van het land willen zien, informeer dan bij een van onze reisspecialisten naar de mogelijkheden.

Tussen november en februari valt in Tel Aviv en Jeruzalem de nodige neerslag. Beide steden laten zich in het voor- en najaar het beste ontdekken. De temperaturen zijn dan aangenaam en al vroeg in de lente dikwijls semi-zomers.

In Israël wordt door de meeste mensen Hebreeuws gesproken. De tweede taal is Arabisch. De moderne bevolking spreekt echter grotendeels goed Engels. Het nationale betaalmiddel is de shekel. Een Euro is omgerekend ongeveer 4,15 shekel.

Ongeveer 75% van de Israëlische bevolking is joods, 16% moslim en de de overige 9% is christen, druze of atheïst. Joodse tradities hebben hun uitwerking op het openbare leven in Israël. Het meest bekende voorbeeld hiervan is de sabbath, van vrijdagmiddag tot zaterdagmiddag. Het openbaar vervoer rijdt dan niet en alle winkels zijn gesloten.

 

Praktische informatie

Israël is qua oppervlakte ongeveer half zo groot als Nederland en ook het aantal inwoners is met ruim acht miljoen ongeveer de helft van het inwonersaantal van Nederland. De bevolkingsdichtheid van beide landen is zodoende nagenoeg gelijk. Er bestaat nogal eens onduidelijkheid over waar Israël nou eigenlijk bij hoort. Gelegen in het Midden-Oosten hoort Israël bij Azië, maar als gevolg van een conflict (Israëlisch-Arabisch conflict) over wie het grondgebied van het Britse Mandaatgebied Palestina toebehoort, wordt Israël in de praktijk vaak buitengesloten en niet erkend door diverse Arabische landen. Deze slepende kwestie is al aan de gang sinds het uitroepen van de onafhankelijke staat Israël in 1948 en een oplossing lijkt nog altijd niet aanstaande. De Arabische Palestijnen weigeren het gebied ten westen van de Jordaan toe te kennen aan de overwegend joodse Israëliërs en dat geldt andersom net zo. Het gebied opsplitsen in twee staten wordt gezien als mogelijke oplossing, maar beide partijen geven elkaar geen duimbreed toe. Een gevolg van deze gevoelige kwestie is onder meer dat Israëlische sporters en sportteams uitkomen in Europese competities zoals de Uefa Champions League en Europese Kampioenschappen. Ook neemt Israël ieder jaar deel aan het Eurovisie Songfestival.

 

Sabrina Iriks ReisspecialistDesire Schaper ReisspecialistKirsten Vluggen ReisspecialistKatrijn Berends ReisspecialistCorine den Hartog ReisspecialistDionne van Vugt ReisspecialistReisspecialist JulietReisspecialist NatasjaReisspecialist ManonClemens Kroonen Reisspecialist

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.

U bereikt Juliet van Huuksloot op nr. 073 - 548 20 60 of via j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.

U bereikt Natasja van Eldik op nr. 073 - 548 20 60 of via n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.

U bereikt Manon Schuurmans op nr. 073 - 548 20 60 of via m.schuurmans@experiencetravel.nl