Wildlife in India
Earth Icoontje Groen

India biedt zonder meer een verrassende natuur. Zeer afwisselende en vruchtbare landschappen bieden een goed thuis aan een verscheidenheid van wildlife. India is het beste land ter wereld om tijgers in het wild te zien. Maar wist u dat u ook wilde olifanten, neushoorns, wilde honden, luipaarden, wolven, beren én sneeuwluipaarden kunt zien? Wij vertellen u graag wanneer en waar u de mooiste safari’s kunt maken.

Bengaalse tijger
Koning van de Indiase jungle is de Bengaalse tijger. Hij wordt met uitsterven bedreigd, maar heeft een relatief veilige plek gevonden in de Indiase wildparken. Het is een onvergetelijke ervaring om tijdens een safari plotseling de gestreepte vacht van een tijger in het hoge gras te zien. Of per jeep een moeder met welpjes te volgen. Twee parken waar u goede kans maakt op het zien van tijgers, zijn Kanha en Bandhavgarh National Park.

Neushoorns en olifanten
Op dit moment leven er in Noord-India en Nepal ongeveer 3.000 Indiase neushoorns en 12.000 olifanten. Bijzonder, want van de neushoorns waren er aan het begin van de twintigste eeuw nog maar enkele tientallen over! Ondanks dit succes blijven beide populaties kwetsbaar. De parken Kaziranga en Manas in Noordoost-India zijn goede plekken om de neushoorns en olifanten te spotten.

Wilde honden
Tijdens uw safari hoort u aan de alarmkreten van herten dat er een tijger in de buurt is. Als een roedel wilde honden aan het jagen is, hoort u niets. Zij vangen hun prooi met snelheid, en gunnen het geen tijd om te beseffen dat er gevaar dreigt. Voor de beste mogelijkheid om deze superieure jachttechniek live mee te maken, raden wij Satpura en Pench National Park aan.

Sneeuwluipaard
Niet voor niets heeft de sneeuwluipaard de bijnaam ‘grijze geest’ gekregen. De leefgewoonten en –gebieden zijn vaak letterlijk in nevel gehuld. In de maanden november tot en met april biedt Ladakh, in de Indiase Himalaya, goede kansen! Mits u reist met een goede gids, maar dat regelen wij natuurlijk voor u.

Rijke vogelwereld
India is ook een van de beste bestemmingen voor vogelliefhebbers. Er is weinig dichte begroeiing en langs waterpartijen vindt u een schat aan vogels. Veel gezochte vogelsoorten zijn de neushoornvogel, kopersmid, paradijsmonarch, Indische slangenarend en kraanvogels. Graag organiseren we een speciale vogelsafari voor u, en kiezen daarvoor de best mogelijke gidsen uit.