Fietsen op hoogte in India

Wilt u de ruigheid en grootsheid van Ladakh in India optimaal tot u door laten dringen? Fiets dan met ons mee. We brengen u tot grote hoogte: de Wari La-pas, om precies te zijn. Met 5.350 meter is dit één van de hoogste passen ter wereld. Terwijl de adrenaline door uw lichaam giert, fietst u op uw mountainbike vanaf de sneeuwgrens door magistrale landschappen van India naar beneden. Onderweg neemt u de tijd voor ontmoetingen met bergvolkeren. Een onvergetelijke ervaring.

De ochtendstond...
Als u vroeg in de ochtend vertrekt, komt u op een gunstig tijdstip aan op de pas. De zon is heerlijk warm, de lucht is kraakhelder. Dit is het ideale moment om bergdieren als de ibex en de blauwe geit te zien, die op deze hoogte leven. Neem de tijd om de bijzondere omgeving in u op te nemen, geniet van het weidse uitzicht en stap dan weer op de fiets…

Kopje Yakthee
De eerste kilometers zijn steil, maar daarna snelt u met de wind door uw haren naar beneden. U fietst door afgelegen bergdorpjes, waar u hartelijk ontvangen wordt door de lokale bevolking. Ze vindt het geweldig om een stel ‘gekke’ toeristen op fietsen te zien arriveren. Grote kans dat u even later aan een kopje yakboterthee zit, aangeboden door een vriendelijke familie.


ET-logo

Mysterious Ladakh

In het ‘hoge noorden’ van India ligt de regio Ladakh. In tegenstelling tot de rest van het land is dit juist een dunbevolkte streek. Hier zijn het niet de mensenmassa’s die imponeren, maar de ruige natuur. Tijdens uw vlucht van Delhi naar Leh ziet u door uw vliegtuigraam de Dhauladharbergketen opdoemen. Het vormt de opmaat voor de Indiase Himalaya. Hierachter strekt uw decor vo..

Nu vanaf € 8.975 p.p

ET-logo

Zoektocht naar de sneeuwluipaard in India

Deze expeditie brengt u naar Ladakh in India om de heilige graal in de natuurwereld te zoeken; de illustere sneeuwluipaard. Onder begeleiding van een team aan trackers en een topgids bedwingt u hoge passen en bevindt u zich te midden van de woeste natuur in de Himalaya. De lokale bevolking noemt dit mysterieuze dier ook wel 'Grijze Geest’. Er wordt gezegd: “Pas als u hem gezien..

Nu vanaf € 10.625 p.p