Beoefen de Bhutaanse nationale sport boogschieten

Boogschieten oftewel "Dha" is de nationale en meest populaire sport in Bhutan. Daarnaast is darten, ook wel genaamd "Khuru" ook zeer populair.

De sport wordt alleen door mannen beoefend. De vrouwen moedigen de boogschutters aan op traditionele wijze door te dansen en zingen voor en tijdens de wedstrijd. De meeste boogschutters gebruiken een traditionele boog van bamboe, maar tegenwoordig wordt er ook gebruik gemaakt van moderne bogen. De schutters moeten een schietschijf, zien te raken die 140 meter van hen verwijderd is. Om de goden gunstig te stemmen worden er voor de wedstrijd offers gebracht en tijdens de wedstrijd mogen de deelnemers hun tegenstanders afleiden. Aan het spel nemen twee teams van elf boogschutters deel. Boogschieten is een onderdeel van bijna elk festival dat in Bhutan gevierd wordt en de sport wordt op iedere plek in Bhutan geoefend.


ET-logo

Rondreis Authentiek Oost-Bhutan

Tijdens deze 18-daagse rondreis bezoek u in Bhutan the debating of the monks, een bijzonder monnikengebruik in Bumthang. Ga op zoek naar de zwarthalskraanvogel op de akkers van de Trashi Yangtsevallei. En sla de wandeling naar het schitterend gelegen Taktsangklooster, ofwel Tigers Nest, niet over. In ongerept Oost-Bhutan gaat u verder dan andere reizigers en ontdekt u het land ..

Nu vanaf € 5.695 p.p