Wildlife in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is vóór alles een land van diversiteit. Zeker wat betreft wildlife. Schitterende Big Five safaribelevingen in enkele van Afrika’s beste private game reserves kunt u hier aanvullen met een verblijf in de droge Kalahari en Karoo. Onze gidsen spotten samen met u, overdag en ’s nachts, dieren die zich maar zelden laten zien. De kusten barsten natuurlijk ook van het leven: walvissen, haaien en dolfijnen laten zich hier gemakkelijk spotten.

Walvissen
De waters van zuidelijk Afrika tellen niet minder dan 37 verschillende walvisachtigen. Dankzij de warme stromingen en besloten baaien is met name de kust van Zuid-Afrika één van de beste plekken om walvissen te spotten. In Plettenberg Bay komen tussen juni en november grote kuddes zuidkapers samen om zich voort te planten. Andere hotspots zijn onder andere Walker Bay, False Bay en Algoa Bay.

Witte haaien
De kustwateren van Zuid-Afrika zijn zonder twijfel één van de beste plekken ter wereld om witte haaien te zien. Ze patrouilleren voor de kust, op zoek naar Kaapse pelsrobben. Zeer regelmatig kunt u hier getuige zijn van hun spectaculaire jacht: de haaien zwemmen op volle kracht vanuit het diepe water naar de oppervlakte en storten zich op hun prooi. De haai schiet soms wel meters hoog de lucht in – een onvergetelijk schouwspel!

Kalahari kleintjes
Het Zuid-Afrikaanse Central Kalahari is een uitstekende plek om enkele zeldzame en schuchtere dieren te spotten. De pangolin ziet u de bodem afschuimen op zoek naar mieren en termieten, het aardvarken stelt een gelijkaardig gedrag. Andere bewoners die uw pad kunnen kruisen zijn de krachtige honingdas en de aardwolf. Maak zeker enkele nightdrives om uw kansen te vergroten!

Neushoorns
Zowel de witte als de zwarte neushoorn komt voor in Zuid-Afrika, maar zijn zeldzaam. Gelukkig weten wij waar u ze het beste kunt vinden! Beide neushoornsoorten zijn vreedzaam, maar als ze opgeschrikt worden maakt u zich maar beter uit de voeten. Het verschil tussen de neushoorns is overigens vrij eenvoudig, maar heeft niets met kleur te maken: de zwarte neushoorn is kleiner dan de witte en heeft een duidelijk driehoekige onderlip.

Luipaarden
De luipaard is zowel de meest voorkomende als minst gespotte grote kat in Afrika. Luipaarden zijn dan ook échte katten: sluw, listig en bijzonder discreet. Maar geen nood, met een goede gids vindt u ze wel. Anders dan wel eens gedacht wordt, eten luipaarden zowat alles wat beweegt: van stekelvarkens, over mestkevers tot duiven. Met stip op nummer één staan echter antilopen, die hij liefst hoog in een boom in veiligheid brengt voor hyena’s.


Leeuw Lion
ET-logo

Complete safari & natuur beleving Zuid-Afrika

Het beste in wild- en natuurbeleving van Zuid-Afrika. Één reis, 4 verschillende gebieden, een complete beleving! Spot de ‘Big Five’ in Madikwe; ga opzoek naar het zeldzame wild welke in de Kalahari leeft; geniet van het heerlijke eten, drinken en rust in de Wijnlanden; laat uw zintuigen verwennen in het Grootbos reservaat. Complete ontzorging in comfortabele vijf sterren a..

Nu vanaf € 15.295 p.p

Rovos Rail Trainsafari - Namibie
ET-logo

Namibië Rovos Rail treinsafari

De nostalgische Rovos Rail trein volgt een afwisselende route van Pretoria, Zuid-Afrika naar Namibië. Terwijl het woestijnlandschap aan u voorbij trekt, geniet u van de service en de sfeer aan boord. De excursies en activiteiten geven deze treinreis extra karakter...

Nu vanaf € 13.295 p.p