Grot Walvis spotten Zuid-Afrika

Prehistorische grot & walvissen

Grot Walvis spotten Zuid-Afrika

De Kaapse regio wordt al sinds de prehistorie bewoond. In de Walker Bay zijn locaties die aantonen dat hier 70.000 tot 80.000 jaar geleden al voorouders van de mens leefden.

De Klipgat grot is een plek aan zee en wordt gezien als een van de belangrijkste historische sites. Dit was duizenden jaren lang een schuilplaats voor de eerste mensen. Als bewijs hiervoor zijn er fossielen gevonden van tanden en werktuigen die afstammen van homo sapiens. In die tijd leefden ze van planten en kleine dieren zoals hazen, schildpadden en joegen soms op steenbokken of elandantilopen.

Een gids brengt de historie tijdens een wandelexcursie tot leven en leidt bezoekers naar de uitgang van de kalkstenen grot. De zee lag in die tijd zo’n 5 kilometer verder van de grot verwijderd, maar wie aan het eind van de grot staat kijkt nog altijd door een natuurlijk raamkozijn de wereld in. De grot ligt vlakbij een van de beste locaties in Zuid-Afrika om walvissen te zien. Ook voor kinderen is het een leuke activiteit met veel verhalen. De excursie duurt ongeveer twee uur.


Zuid-Afrika Gnoe in Galop
TT-logo

Autorondreis Zuid-Afrika

Bezienswaardigheden komen het best tot zijn recht als u de tijd neemt om er écht van te genieten. Daarom raden wij u aan om in Zuid-Afrika met een huurauto op pad te gaan tijdens deze autoreis. Reis in uw eigen tempo door het noordelijke deel van Zuid-Afrika en een deel van Botswana. Bewonder de kleurrijke Vendacultuur in de Soutpansbergen en bezoek verschillende natuurparken. ..

Nu vanaf € 6.495 p.p

Pinguins kaapstad
ET-logo

De Kaap voor alle leeftijden

Zuid-Afrika is voor gezinnen een hele bijzondere bestemming. Ga op safari in een malariavrij gebied en speur naar dolfijnen en walvissen bij Plettenberg Bay...

Nu vanaf € 4.695 p.p

Zuid-Afrika Luipaard Safari
ET-logo

De hoogtepunten van Zuid-Afrika

In 22 dagen kunt u veel van Zuid-Afrika's hoogtepunten zien. U kunt zowel de safariparken in het binnenland als Kaapstad bezoeken. Ook geniet u van de natuur en de lekkernijen in de wijnlanden...

Nu vanaf € 12.595 p.p