Lesotho/Drakensbergen: Sani Pass

De Sani Pas vormt de toegang tot het zogenoemde 'dak van Afrika' in het noorden van Lesotho.

Ooit was de weg slechts een zandpad waarlangs kooplieden met hun ezels afdaalden. Vanuit Basutoland gingen ze naar Kwazulu Natal om hun wol en mohair te ruilen voor dekens, kleding en maïsmeel: basisgoederen die in eigen land niet te verkrijgen waren. In die tijd had een jonge man een droom, namelijk om met een gemotoriseerd voertuig - zoals hij die tijdens zijn diensttijd in de Tweede Wereldoorlog had gezien - de pas te bereizen. Zijn naam was David Alexander en in 1955 richtte hij een bedrijf op om zijn droom waar te kunnen maken. Sinds die tijd zijn duizenden toeristen - dit keer in een 4x4-voertuig - in de voetsporen getreden van de kooplieden die hen in vorige eeuwen over deze spectaculaire pas zijn voorgegaan.

U vertrekt na het ontbijt samen met uw gids vanuit uw accommodatie. U rijdt door het plaatsje Himeville, waarna u bij de Sani Pass arriveert. Tijdens uw tocht over de Sani Pass stopt u op verschillende interessante plekken. Uw gids kan u alles vertellen over de omgeving en de geschiedenis. U heeft de mogelijkheid tot het maken van foto's van de schitterende omgeving en de diverse mooie uitzichtpunten. 
Vervolgens rijdt u in de richting van Lesotho, waar u de grens overgaat. U dient uw paspoort af te laten stempelen bij de grenspost in Zuid-Afrika en Lesotho. Een bijzondere ervaring! Eenmaal aangekomen in Lesotho brengt u een bezoek aan een authentiek Basothodorp. U wordt uitgenodigd bij de mensen thuis om eigen gemaakt brood en bier te proeven. Daarna wordt u naar Sani Top Chalet gebracht (de hoogste pub van Afrika) voor de lunch. De lunch is voor uw eigen rekening. Na de lunch is er nog tijd om rond te wandelen in de omgeving van Sani Top Chalet. Daarna wordt u teruggebracht naar de lodge. Hier zult u tussen 16.15 uur en 16.45 uur arriveren. Het einde van een schitterende tocht!

 


Zuid-Afrika Luipaard Safari
ET-logo

De hoogtepunten van Zuid-Afrika

In 22 dagen kunt u veel van Zuid-Afrika's hoogtepunten zien. U kunt zowel de safariparken in het binnenland als Kaapstad bezoeken. Ook geniet u van de natuur en de lekkernijen in de wijnlanden...

Nu vanaf € 12.595 p.p

Golfbaan Rovos Rail
ET-logo

Rovos Rail Golf Safari

Een unieke combinatie van golfen en reizen met de exclusieve Rovos Rail trein. Als medereizigers geen interesse hebben in golfen, kunnen zij een alternatief programma volgen met onder meer game drives in diverse wildparken...

Nu vanaf € 9.695 p.p