Wilde honden on the move

Naast de aanwezigheid van grote populaties olifanten en hyena’s, is Hwange National Park in Zimbabwe ook een geliefde habitat van de bedreigde Afrikaanse wilde hond. Deze honden zijn bekend om hun kleurrijke gevlekte huid en worden daarom ook wel painted dogs genoemd. De afgelopen jaren zien zij hun terrein steeds verder verkleinen door de toenemende bevolking in deze regio, met alle human-wildlife conflicten van dien.

Wild Dog Conservation
Onlangs hebben Wilderness Safaris, Painted Dog Conservation en Capmount Lodges de krachten gebundeld om het geringe aantal wilde honden in Mana Pools te verhogen. Hiertoe verplaatsen zij een groep wilde honden van Hwange National Park naar Mana Pools. De honden verblijven hier enkele maanden in een speciaal ingerichte boma om aan de nieuwe omgeving te wennen alvorens ze in Mana Pools worden vrijgelaten.

Travel with purpose
Tijdens uw verblijf in Mana Pools heeft u de exclusieve kans getuige te zijn of om deel te nemen aan dit project. U ziet hoe de honden zich in hun nieuwe thuis settelen en u krijgt eerstehands inzicht in de werkzaamheden van de onderzoekers en natuurbeschermers. Door zelf foto’s te nemen en gegevens te noteren tijdens de sightings levert u een belangrijke bijdrage aan het project. Zo wordt uw reis er één met positieve impact.


Victoria watervallen - Zimbabwe - Afrika - Regenboog
ET-logo

Bijzondere safari reis Zimbabwe

5000 jaar geleden woonden hier jagers, die hun verhalen op de muren tekenden, de zogenaamde Bushmen paintings. Vandaag de dag is Zimbabwe een prachtige safaribestemming. Bossen, hooglanden en rivieren wisselen elkaar af. Naast een bezoek aan de immense Victoria Falls, brengt deze reis u over rivieren en langs drinkplaatsen waar u het vele wild spot!..

Nu vanaf € 18.795 p.p

Great Plains - Sapi Explorers Camp - Zambia
ET-logo

Compleet Zimbabwe

Zimbabwe is het land van de onvergetelijke safari's in een prachtige Afrikaanse wildernis. Dit ervaart u tijdens deze exclusieve 15-daagse reis. U verblijft in mooie kleinschalige accommodaties op de mooiste plekjes waar u op verschillende manieren op safari gaat. De reis door Zimbabwe wordt compleet gemaakt met een verblijf bij de Victoria Falls. Kortom, een reis die u nog lan..

Nu vanaf € 10.725 p.p

Nyamatusi - Olifant - Zambia - Boom
ET-logo

Expeditie in Zimbabwe

Tijdens deze expeditie door Zimbabwe verblijft in u authentieke safarikampen en bezoekt u drie afwisselende gebieden. Van de weidse Zambezi Rivier in Mana Pools, via de savannes in Hwange en de donderende watervallen van Victoria Falls. Een reis vol safari en natuur die u niet snel zult vergeten...

Nu vanaf € 6.875 p.p

Zimbabwe Gemsbok
ET-logo

Safari combinatie Zimbabwe en Botswana

De buurlanden Zimbabwe en Botswana zijn uitstekend te combineren met elkaar. Beide landen bieden andere belevingen in safari. Mana Pools en Hwange National Park in Zimbabwe - de wildrijke Khwai omgeving en de iconische Okavango Delta in Botswana - aan elkaar gekoppeld middels de omgeving van de bekende Victoria Watervallen...

Nu vanaf € 17.695 p.p