Migrerende vleermuizen

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van de wildebeest migratie in Oost-Afrika. Maar in Zambia brengen we u graag naar een ander, eveneens indrukwekkend, wildlife fenomeen. Zodra de vruchten aan de bomen beginnen te rijpen, strijken er circa 10 miljoen lichtbruine fruitvleermuizen neer in Kasanka National Park. Gedurende de periode tussen eind oktober en half december hangen de vleermuizen overdag zij aan zij aan de boomtakken. Zodra de zon zakt en de schemering inzet, trekken zij er massaal op uit om zich te goed te doen aan de rijpe vruchten. Dit levert een waar spektakel op van miljoenen vleermuizen die door de lucht scheren.

Luangwa
Om dit fenomeen met eigen ogen te aanschouwen, bieden we u deze prachtige combinatiebeleving in South Luangwa National Park en Kasanka National Park. In Luangwa, het meest wildrijke park van Zambia, maakt u gamedrives op zoek naar luipaarden, leeuwen en olifanten. Ook gaat u te voet erop uit voor een extra intense natuurbeleving. De spanning dat u het terrein deelt met wilde dieren is onbeschrijfelijk.


Kasanka
In Kasanka ontdekt u een enorm rijke vogelwereld. Terwijl u de boomtoppen afspeurt naar een Pels visuil, staat er verderop een verlegen sitatoenga verscholen in de struiken. Uiteraard gaat u hier op vleermuizensafari. Vanaf uw uitkijkpunt in een boom op circa twintig meter hoogte bent u een perfect gecamoufleerde gast van het spektakel. U heeft vanaf hier een fantastisch uitzicht op de rondvliegende vleermuizen.


Extra informatie
Deze beleving is voor kleine groepjes van vier tot zes deelnemers. Het is inclusief drie nachten in South Luangwa en drie nachten in Kasanka. Dit is perfect in te plannen in een rondreis door Zambia. Wij stellen uw reis op maat op basis van uw specifieke wensen. De uiteindelijke reissom wordt bepaald door de inhoud van uw reis.


Zambia - National Park - dieren
ET-logo

De drie belangrijkste parken in Zambia

Leer safari land Zambia goed kennen en bezoek in 15 dagen de drie belangrijkste parken van het land. In de nationale parken Kafue, Lower Zambezi en South Luangwa vult u uw dagen met safaritochten op zoek naar zoveel mogelijk wild. Een onvergetelijke beleving!..

Nu vanaf € 11.525 p.p

Zambia - Kenyamba - Kanoe - Meer
ET-logo

Een introductie van Zambia

Maak kennis met Zambia tijdens deze 11-daagse reis waarbij u de drie belangrijkste highlights van het land bezoekt. U combineert een verblijf bij de machtige Victoria Falls met een verblijf aan de Zambezi rivier vlakbij het Zambezi National Park. Deze eerste dagen van de reis staan vooral in het teken van prachtige natuur en activiteiten op en aan het water. U sluit de reis af ..

Nu vanaf € 7.445 p.p

Nijlpaard - Takwela Camp - Zambia
ET-logo

Het echte bushleven in Zambia

Zambia is nog altijd een van de meest authentieke safarilanden, met moeilijk begaanbare wegen en een beperkt aantal accommodaties. De ongerepte natuur en het wild is echter van een bijzondere schoonheid en het ontdekken waard...

Nu vanaf € 16.595 p.p

ET-logo

Met Rovos Rail van Dar Es Salaam naar Lobito

Maak een onvergetelijke reis door Afrika met de exclusieve Rovos-trein, die u meeneemt op een avontuur door Tanzania, Zambia, Congo en Angola. Tijdens deze 21-daagse reis maakt u meerdere game drives in South Luangwa National Park en stadswandelingen in Luanda en Lubumbashi. Geniet van het comfort en aanschouw de prachtige landschappen terwijl u deze diverse regio's doorkruist...

Nu vanaf € 23.995 p.p

Victoria Falls - Zambia - Afrika - Regenboog
ET-logo

Natuurwonderen van Zambia

Ontdek de vier natuurwonderen van Zambia. Als eerste maakt u kennis met het vele wild in South Luangwa. Aansluitend verblijft u aan de machtige Zambezi rivier. Wandelingen, jeepsafari's, boottochten en kanotochten staan hier dagelijks op het programma. De natuurschoon van Kafue National Park, waar u verblijft in het noordelijke gedeelte, de Busanga Plains mag ook niet ontbreken..

Nu vanaf € 16.775 p.p

TT-logo

Rondreis South Luangwa

South Luangwa National Park in Zambia heeft een speciaal plekje in ons hart. Met een enorme wildvariatie behoort het tot de toppers van de nationale parken in Afrika. Ontdek het zelf tijdens een 15-daagse rondreis! De Luangwarivier kronkelt zich door het park, wat zorgt voor veel groen en een optimale wildbeleving. Zowel te voet als vanuit een safarivoertuig. Een groot voordeel..

Nu vanaf € 14.695 p.p

ET-logo

Safari in Malawi en Zambia

Tijdens deze reis maakt u kennis met Malawi en Zambia. Zo gaat u op safari in South Luangwa National Park en Liwonde National Park. Verblijft u te midden van groene theeplantages en overnacht u op een eiland in het uitgestrekte Lake Malawi. Een combinatiereis vol verschillende belevenissen...

Nu vanaf € 10.695 p.p

ET-logo

Wandelsafari Bush Camp Trail in Zambia

Geniet van avontuurlijke wandelsafari's in de wildernis van South Luangwa National Park. Tijdens deze 11-daagse reis laat u zich leiden door de sporen van leeuwen, olifanten en volgt u bijzondere vogels over de uitgestrekte savanne. Via kronkelende rivieren bereikt u verschillende safarikampen, voor een overnachting middenin de bush...

Nu vanaf € 7.995 p.p

Cheetah - Safari - Afrika
ET-logo

Zambia in style: the great parks

Ontdek vier verschillende natuurgebieden in Zambia, bekend en onbekend. Maak een met jeep- en wandelsafari's in het South Luangwa National Park en ontdek het Lower Zambezi National Park vanaf het water per kano of boot. Bewonder de imposante Victoria Watervallen en verblijf in het westen van Zambia temidden van de Liuwa Plains. Kortom een ultieme ervaring door het stijlvolle Za..

Nu vanaf € 22.375 p.p