Wandelen voor neushoorns

In de zogenaamde Black Rhino zones in de beroemde Serengeti wordt de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn beschermd. Neushoorns worden gestroopt omwille van hun hoorn die op de zwarte markt erg veel geld opbrengt. In sommige landen gelooft men immers, onterecht, dat de hoorn genezende krachten heeft. Met een tiendaagse sponsorloop in deze afgelegen zones kunt u uw steentje bijdragen aan het behoud van deze safarigigant!

Serengeti Rhino Project
In 2019 heeft het Serengeti Rhino Project samen met Wayo Africa de eerste sponsorloop ten behoeve van de neushoorns georganiseerd. Voordat u aan de wandeltocht begint, ontmoet u de lokale wetenschappers die u alles vertellen over het werk dat ze de afgelopen negen jaar hebben uitgevoerd. De cijfers laten zien hoe succesvol dit is; de populatie zwarte neushoorns is sinds begin jaren 90 flink toegenomen van nog geen 2.300 naar ruim 4.200.

Travel with purpose
Gedurende de wandeltocht wordt u vergezeld door de rangers die de neushoorns beschermen. Zij leren u vol enthousiasme over deze mysterieuze dieren en hun leven in de Serengeti. Samen ontdekt u de Black Rhino zones. U ziet met eigen ogen hoe de rangers de bewegingen van de neushoorns monitoren en u geniet van al het wild dat uw pad kruist terwijl u te voet door de Serengeti trekt. Een unieke ervaring waarbij u ook iets terug doet voor de natuur!

Extra informatie
De minimale donatie bedraagt $1.000. Het minimale aantal deelnemers is zes personen. Er zijn geen vast vertrekdata, maar de beste maanden zijn september en oktober.


Deze beleving is al dan wel of niet in combinatie met een rondreis in Tanzania mogelijk. Wij stellen uw reis op maat op basis van uw specifieke wensen. De reissom wordt bepaald door de uiteindelijke inhoud van de reis.


Mara Bushtops - Giraf - Kenia
ET-logo

Exclusieve Bushtops Safari in Kenia en Tanzania

Ontdek de Bushtops in Kenia en Tanzania, de exclusieve safaritenten liggen midden in de natuur waardoor u getuige kunt zijn van de indrukwekkende 'Grote Trek' van de gnoe's en zebra's. Verken het Masai Mara Game Reserve en vlieg vervolgens naar uw tentenkamp in het noordelijke deel van Serengeti en sluit de reis af in de vlakke landschappen van centraal-Serengeti...

Nu vanaf € 15.995 p.p

Safari - Leeuw - Tanzania - Rots - National Park
ET-logo

Fly-in safari Tanzania

Vlieg per kleine cessna naar drie van de belangrijkste natuurgebieden van Tanzania: het Tarangire National Park, de Ngorongoro Conservation Area en het Serengeti National Park. Overal brengt u een paar dagen op all-inclusive basis door om te genieten van de natuur, het wild en de mooie accommodaties...

Nu vanaf € 9.195 p.p

Wandelsafari - National Park - Tanzania
ET-logo

Het mooiste van Tanzania & Zanzibar

Een heerlijke combinatie: veelzijdige safari’s en ontspanning op paradijselijke stranden. U reist door wildrijke natuurparken in het noorden van Tanzania en blaast vervolgens op Zanzibar uit van uw avonturen...

Nu vanaf € 11.795 p.p

Leeuw - Serengeti - Tanzania
ET-logo

Kenia en Tanzania: de perfecte combinatie van safari en strand

Beleef de hoogtepunten van Oost-Afrika tijdens een ultieme combinatie van safari en strand. Start uw reis in de Masai Mara in Kenia en ontdek de beroemde Serengeti in Tanzania, bekend om haar uitgestrekte vlaktes. Vlieg naar het minder bekende Ruaha NP en ontspan tot slot op de witte zandstranden van het tropische Zanzibar...

Nu vanaf € 15.395 p.p

Kenia - Sengeti National Park - Giraf
ET-logo

Van Noord naar Zuid-Tanzania

Tanzania heeft het meeste wild per km2 in geheel Afrika. Een land met ongekende safarimogelijkheden! Bezoek de belangrijkste natuurgebieden in Noord Tanzania, Ngorongoro Conservation Area en het Serengeti National Park en eindig de safari in het tweede grootste en meest afgelegen park in Zuid Tanzania, Ruaha National Park. Als afsluiting totale ontspanning op het tropische eila..

Nu vanaf € 14.795 p.p