Ontmoet de Hadza

Als u Tanzania bezoekt, mag verdieping in de rijke cultuur van dit land niet ontbreken. Graag brengen wij u in contact met de gastvrije Hadza. Een ontmoeting met de traditionele stammen zal uw kennis over het land verrijken en een onuitwisbare indruk achterlaten.

Jagen met de Hadza
Op een plek waar tijd niet bestaat, leven de Hadza’s. De jacht is hier, middenin de riftvallei, het belangrijkst om te overleven. Samen met de Hadzamannen gaat u op pad. Met pijl en boog in uw hand volgt u het jachtritueel, dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Bijzonder is de samenwerking met de honingspeurder. Het gefluit van dit vogeltje helpt bij het vinden van de prooi.

Het muzikale melkritueel
Het landschap is bijna surrealistisch, met hier en daar een rotsformatie. Enige figuranten zijn een aantal zebra’s, de Hadza en u. Het is vroeg in de ochtend, u bent net op tijd voor het muzikale melkritueel. De koeien staan ongeduldig te wachten als de vrouwen rustig aan komen lopen. Gekleed in traditionele shukas knielen ze voor hun vee. Op de achtergrond hoort u het gezang van de jonge krijgers en een ritmisch gebrom van stemmen.