Een vogelparadijs op de Seychellen

De Seychellen herbergen meer dan 200 vogelsoorten, waarvan er een aantal uniek zijn in de wereld. Als vogelliefhebber móét u hier zijn geweest. U gaat op pad met vogelspecialisten die u alles kunnen vertellen over de vogels die op de eilanden leven. Zij kennen de beste en mooiste plekken om bijvoorbeeld sterns, praslinpapegaaien en salanganen te spotten. Vervolgens helpen zij u met het kiezen van de juiste positie, zodat u ze goed kunt fotograferen.

Vanaf de heuveltop
Via een slingerweg bereikt u de heuveltop van de Mission Lodge. Hier geniet u van een spectaculair uitzicht over de zuidwestkant van Mahé. Bovendien is dit een goede locatie om de torenvalk en dwergooruil te spotten. U kunt hier overdag zelf naar toe met uw huurauto. Maar we regelen ook graag een vogelgids voor u, die rond zonsondergang met u op pad gaat. Samen maakt u de grootste kans om nachtelijke rovers te spotten.

Aride Island
Vogels, parkrangers en vrijwilligers zijn de enige bewoners van Aride Island. Elk jaar strijken hier een miljoen vogels neer, zoals de kleine noddy en de pijlstormvogel. Samen met een ranger wandelt u over het eiland. Hij vertelt u over de bijzondere natuur van Aride en neemt u mee over een steil pad naar een uitkijkpunt. Een fantastische plek om witte sternen te fotograferen tegen de felblauwe hemel!

Bird Island
Hét hoogtepunt voor vogelliefhebbers. Op Bird Island komen zee- en landvogels vanaf april hun eieren uitbroeden. Hier spot u meer dan twintig vogelsoorten als sterns, gekleurde honingzuigers en wevervogels. In het najaar ziet u migrerende trekvogels. Voor de bonte stern is dit eiland de eerste landingsplaats. Onze tip: blijf een paar nachten, zodat u met uw gids het eiland helemaal kunt doorkruisen, op zoek naar deze prachtige vogels.