Oeganda Gorilla Nationaal Park Aap

Rondslingeren in het bamboebos

Uw zoektocht naar de prachtige, bedreigde golden monkeys voert u langs hoge bomen en door bamboebossen. De wandeling aan de voet van het Volcanoes National Park in Rwanda kan een half uur tot enkele uren duren. Dit is afhankelijk van de plek waar de gouden meerkatten (hun Nederlandse benaming) zich ophouden. Als u ze eenmaal gevonden heeft, kunt u volop genieten van het vrolijke geslinger van deze dieren.

Volleerde gymnasten
Met hun gouden vacht, wollige wangen en doorlopende wenkbrauw zijn de goudkleurige apen een lust voor het oog. Volg de speelse dieren terwijl ze eten, spelen en de wetten van de zwaartekracht tarten tussen de bamboetakken. Ze leven in grotere groepen dan de gorilla’s, waardoor u ogen te kort komt. Het is de droom van elke natuurfotograaf om deze guitige primaten voor de lens te krijgen. Wij maken deze droom waar!

Bewegen is de boodschap
Een bezoek aan de gouden meerkatten is een andere ervaring dan een ontmoeting met berggorilla’s. Gorilla’s verplaatsen zich trager en blijven langer op één plek. Gouden meerkatten daarentegen houden hun bezoekers alert. Zij verplaatsen zich voortdurend en maken uw beleving zo heel actief. Als u ze niet uit het oog wilt verliezen, moet u immers met ze meelopen!

Onbekend is niet onbemind
Over de gouden meerkatten in Rwanda is nog maar weinig bekend. Onderzoekers beginnen ze steeds meer te bestuderen. Toerisme draagt hieraan bij. Door kleine groepjes mensen toe te laten in de leefomgeving van gouden meerkatten, ontstaat er financiële steun voor het onderzoek en krijgen de dieren meer bekendheid. Het observeren van deze bedreigde dieren in hun natuurlijke omgeving is een bijzondere activiteit en een mooie aanvulling op uw bezoek aan de berggorilla’s.


Gorilla trekking - Oeganda - Rwanda - Meer - Jungle
ET-logo

Combinatie Rwanda en Oeganda

Het beste van beide landen! Ga opzoek naar de imponerende berggorilla in Rwanda, de Afrikaanse mensaap, Chimpansee, in Oeganda, maar ook de bijzondere Golden Monkey en vele andere primaten! Laat u verrassen door de vele kleuren groen van de natuur in beide landen en de vriendelijke bevolking...

Nu vanaf € 14.345 p.p

ET-logo

Compleet Rwanda

Verken de prachtige natuur van Rwanda. Deze reis brengt u naar bijzondere natuurgebieden. Zo gaat u op safari en staat u oog in oog met berggorilla’s en chimpansees. Laat u verrassen tijdens deze complete rondreis door Rwanda...

Nu vanaf € 10.945 p.p

ET-logo

The Best of Rwanda

Ervaar de veelzijdigheid van Rwanda tijdens deze 13-daagse exclusieve rondreis waarbij u verblijft in stijlvolle en kleinschalige lodges, kampen en hotels die de beste service bieden. Uiteraard mag een gorillatrekking niet ontbreken in uw reis. Maar Rwanda heeft nog veel meer te bieden. Zo maakt u safari's op zoek naar de Big5 in het Akagera National Park en gaat ook op zoek na..

Nu vanaf € 20.195 p.p

Rwanda landschap
ET-logo

Welkom in Rwanda

Rwanda is een prachtige bestemming qua natuur. Geniet van indrukwekkende bergen, vulkanen en glooiende heuvels en natuurparken. Tijdens deze reis maakt u kennis met de hoogtepunten van Rwanda. En uiteraard gaat u op zoek naar de gorilla’s en chimpansees, een onbeschrijfelijke ervaring...

Nu vanaf € 7.895 p.p