Op zoek naar woestijnleeuwen

Leeuwen in de woestijn zijn een zeldzame verschijning, maar op een aantal plekken hebben ze zich op wonderlijke wijze aangepast aan deze extreme leefomgeving. Eén van deze regio’s is de Kunene regio in Namibië. De unieke landschappen van de Namib woestijn oefenen een enorme aantrekkingskracht uit op reizigers. En de woestijnleeuw is hier ongetwijfeld een machtig icoon.

Human-Wildlife Conflict 

Voor de lokale bevolking vormt de aanwezigheid van de leeuwen juist een bedreiging. Zij moeten hun schaarse land delen met deze roofdieren die zich op hun beurt regelmatig voeden met vee. Lokale boeren aarzelen meestal niet leeuwen neer te schieten om hun vee en daarmee hun inkomsten te beschermen. Met een groeiende populatie leeuwen en een groeiende bevolking wordt de noodzaak steeds groter om conservation travel te promoten waarbij ook de lokale gemeenschappen genieten van de voordelen. 

Desert Lion Project 

Het Desert Lion Project bestudeert de aantallen, de demografische verspreiding en het gedrag van de woestijnleeuwen. Vervolgens wordt deze informatie gebruikt bij het bepalen van strategieën die zowel de leeuw als de gemeenschappen beschermen. Door dit project te bezoeken, geeft u een duidelijk doel aan uw reis. U verblijft in een mobiel privékamp waar u dr. Philip Stander ontmoet. Hij beheert het Desert Lion Project en doet intensief onderzoek naar de woestijnleeuwen. 

Travel With Purpose 

Samen met dr. Stander trekt u de woestijn in op zoek naar de leeuwen. Hij vertelt u fascinerende verhalen over de leeuwentroepen die hij al jarenlang volgt. De resultaten van zijn inspanningen zijn zonder meer indrukwekkend. Tegelijkertijd drukt de weerstand van de lokale bevolking een duidelijke stempel op zijn werk. Hij neemt u mee in zijn harde, maar soms ook ontroerende wereld van de leeuwenbescherming en zal u zeker niet onbewogen laten. 

Extra informatie 

De minimale donatie bedraagt $10.000 per gezelschap. 

Deze beleving is het beste te combineren met een safari in Noordwest Namibië. Er geldt een minimumverblijf van drie nachten in het mobiele kamp nabij de onderzoekers. Wij stellen uw rondreis op maat op basis van uw specifieke wensen. De reissom wordt bepaald door de uiteindelijke inhoud van de reis.