Ontdek de Kunene regio in Namibië

Per klein vliegtuig of met een robuust voertuig, alleen zo komt u in de veelzijdige Kuneneregio in Namibië. Het betoverende landschap is een lust voor het oog. Hier kunt u rijden door verborgen valleien, de sporen volgen van de woestijnleeuwen en een authentiek Himbadorp bezoeken. Alleen zult u deze plekken niet vinden, daarom koppelen we u graag aan onze lokale gids. Hij kent de geheimen schatten in dit gebied en laat deze graag aan u zien.

Ontmoet de Himba's
Het is twee uur en de zon schijnt op uw huid. In de verte doemen enkele hutten op. Uw gids, die vandaag ook uw tolk is, loopt met u mee naar het meest authentieke Himbadorp van deze regio. Het is stil, iedereen heeft de schaduw opgezocht. Kinderen spelen onder de boom en vrouwen rusten uit in de schaduw van hun woningen. De mannen zijn nergens te bekennen. Zij zijn al op zoek naar voedsel en water.

Op zoek naar water
Met een jeep doorkruist u het maanlandschap van de Hartmannvallei. U bent op zoek naar de enige permanente bron van water: de Kunenerivier. Onderweg komt u ongetwijfeld een kudde gemsbokken tegen. Diegenen met héle goede ogen zien misschien een woestijnkameleon. Aangekomen bij de Kunenerivier stapt u over in een boot. Uw gids vaart behendig langs de oever op zoek naar een grote populatie krokodillen.

Beroemd en berucht
Op de Van Zyl’s Pass moet u geen haast hebben. Deze bergpas is de meest beruchte pas in Namibië en bestaat uit kale rotsen en grote stenen. Zelfs voor de allerbeste chauffeurs is deze pas een uitdaging. Daarom regelen wij voor u een privéchauffeur met veel ervaring. Want ook op de achterbank stroomt de adrenaline door uw lichaam.

Van kamp naar Kamp
Wanneer u de regio Kunene bezoekt, brengen onze gidsen u naar de meest afgelegen plekken. U reist tijdens een mobile safari van kamp naar kamp, waar na een dag vol belevingen uw koepeltent klaar staat. Terwijl het kampvuur wordt aangestoken en de zon bijna ondergaat, is het tijd om een toost uit te brengen op weer een mooie dag in Namibië. Houdt u van iets meer comfort, dan regelen we een verblijf in een luxe tentenkamp.


Kwessie - Dunes - Namibie
EE-logo

Bijzondere en desolate woestijn beleving

Een reis gericht op de desolate landschappen van Namibië. De rode zandduinen, het steenwoestijnlandschap en de hoge gele zandduinen welke direct in contact komen met de ruige Atlantische Oceaan. Accommodaties ver van bewoonde wereld, midden in de uitgestrekte natuur met prachtige zonsopgangen en –ondergangen!..

Nu vanaf € 10.495 p.p