Gidsen in Namibië

Vroeger sluipend door het gebied om te jagen op bedreigde diersoorten, maar vandaag de dag een natuurbeschermer pur sang én uw gids in Namibië. Of u nu wilt wandelen, met een open jeep het gebied wilt ontdekken of een paardrijtocht wilt maken – hij brengt u naar de mooiste plekken.

Vroeg uit de veren
Langzaam rijdt u door het uitgestrekte landschap rondom de Grootberg Lodge. Uw gids zit voorop de open jeep en zoekt naar een pootafdruk van een zwarte neushoorn. Zijn ogen missen niets en zodra hij de pootafdrukken spot, start uw zoektocht. De jeep blijft achter en samen loopt u langs de kleine bomen en struiken door de rotsachtige omgeving. U volgt het spoor van deze grijze reus. En met een beetje geluk staat u straks oog in oog met dit zeldzame dier.

Twee leergierige dames
Voor en na uw wandeltocht verblijft u in de Grootberg Lodge. Dankzij donaties en fondsen zorgen zij ervoor dat de lokale gemeenschap de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn Suzanne en Memory. Begonnen als serveerster is Suzanne nu de Food & Beverage Manager van de lodge, terwijl Memory na haar studie in Kaapstad is gepromoveerd tot Assistent Manager. Met veel trots maken zij u deelgenoot van hun verhaal.