De wonderen van Fez

Fez, opgericht in 781AD wordt nu beschouwd als 's werelds grootste autovrije stedelijke zone. Pas op voor door muilezels getrokken rijtuigen die door de steegjes razen en bekijk een lokale apotheek met zijn mysterieuze jerrycans met wortels, bloemen en poeders.

Uw dag omvat stops in de Joodse wijk van de Medina, ook wel bekend als de Mellah. Een Mellah is een ommuurde Joodse wijk van een stad in Marokko, analoog aan het Europese getto. Fez was ooit de thuisbasis van veertig synagogen en verschillende joodse instellingen. De zuidwestelijke hoek van de Mellah herbergt een zee van verblindend witte grafstenen die zich langs de heuvel uitstrekken. Een van de oudste is die van Rabbi Vidal Hasserfaty, die stierf in 1600. U loopt ook langs 's werelds oudste leerinstelling, de Universiteit van Al Quaraouiyine, opgericht in 859 na Christus, en bezoekt u Bou Inania en Al-Attarine Medersas.


ET-logo

Beleef magisch Marokko

Reis met een privéchauffeur door de beroemde koningssteden, de woestijn en het Atlasgebergte van Marokko. De koningssteden zijn in het verleden ooit door de sultan tot hoofdstad uitgeroepen en bevatten vandaag de dag nog veel historie. Beleef Marokko op ultieme wijze, ontdek de cultuur van Marokko en omgeef je in een levensechte sprookjeswereld van duizend-en-een-nacht...

Nu vanaf € 7.625 p.p

ET-logo

De oude koningssteden van Marokko

Deze drie koningssteden van Marokko, Fez, Meknès en Marrakesh hebben één ding gemeen; ze zijn allemaal ooit de hoofdstad geweest van het koninkrijk. Laat uzelf onderdompelen in de historie van het prachtige land en geniet van de bijzondere cultuur. De smalle straatjes van de oude medina, de drukbezochte pleinen en de kleine theehuizen waar de lokale inwoners samenkomen. Marokko..

Nu vanaf € 3.925 p.p

Chefchauouen - Marokko - Blauwe stad
ET-logo

Kleurrijk Marokko

Marokko is een zeer kleurrijke bestemming, naast het indigo blauwe stadje Chefchaouen, vindt u hier de gouden zandduinen van de Sahara. Het atlasgebergte verandert van rood naar groen, naar grijs en bruin terwijl u het landschap doorkruist en zo nu en dan bereikt u een felgroene oasis. In de steden vindt u de kleur in het prachtig gedecoreerde servies of in de grote diversiteit..

Nu vanaf € 5.525 p.p