Het dak van Afrika

Alleen de naam klinkt al magisch: Kilimanjaro! Deze slapende vulkaan op de grens tussen Tanzania en Kenia en wordt ook wel het dak van Afrika genoemd. Terecht, want het is de hoogste berg op het Afrikaanse continent. Er zijn veel mogelijkheden om deze machtige berg te bewonderen. Maak bijvoorbeeld een avontuurlijke meerdaagse wandeltocht, of bekijk hem vanuit een helikopter. Onbekender, maar minstens zo mooi, is Tanzania’s tweede berg: Mount Meru. Minder toeristisch en dus een stuk rustiger. Vanaf de top heeft u bij helder weer een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro.

Een mysterieuze vlucht
Het is nog vroeg in de ochtend. Vanuit uw lodge kijkt u uit op de Kilimanjaro die verhuld wordt door enkele wolken. Vandaag is dit in uw voordeel, want de wolken maken uw helikoptervlucht alleen maar mysterieuzer. Wanneer u door de wolken vliegt, doemen langzaam de met sneeuw bedekte toppen van de Kilimanjaro op. Eenmaal boven de wolken schijnt de zon en bewondert u de eeuwige ijskap in al haar glorie. Een vlucht om niet snel te vergeten.

Beklim de Mount Meru
De bekende Kilimanjaro is absoluut fantastisch om te beklimmen, maar onze favoriet is Mount Meru. Slechts weinig reizigers beklimmen deze berg. U klautert dus niet in een stoet van medenatuurliefhebbers omhoog, maar geniet in uw eentje van de omgeving. Ook de kans op het spotten van giraffen en apen is op Mount Meru groter. De ruim 400 vogelsoorten maken Mount Meru voor vogelliefhebbers een must see. Toch graag de Kilimanjaro beklimmen? Dan vertellen wij u graag hoe u de Coca-Colaroute vermijdt.


Kenia - Giraffen - National Park
ET-logo

Safari en strand Kenia

Kenia is een uitstekende safaribestemming. U maakt game drives in diverse nationale parken, waaronder het beroemde Masai Mara. Tot slot verblijft u enkele dagen aan het strand om de reis ontspannen te eindigen...

Nu vanaf € 11.495 p.p