Wildlife in Botswana

Afrika Botswana Kalahari Leeuw

Botswana is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het wonderlijke spel van water in de Okavangodelta en de omliggende gebieden maakt dat hier uitzonderlijk veel wildlife voorkomt. De gigantische kuddes olifanten, brutale leeuwenfamilies en vele wilde honden zijn slechts enkele van de hoogtepunten. Of komt u voor de vogels…? Een mobile safari is de beste manier om Botswana écht te beleven. Met de beste gidsen, ver van alles en iedereen.

Leeuwen
De Okavangodelta is een paradijs voor Afrika’s meest iconische dier. Door het vele wild worden leeuwenfamilies hier zo groot dat ze zelfs op olifanten jagen. Een huiveringwekkend gevecht tussen titanen dat u nergens anders ter wereld kan bijwonen. Verder naar het zuiden, in de Kalahari, heersen kleinere groepen leeuwen over hun zeer uitgestrekte territoria. De omstandigheden zijn hier zo genadeloos dat elke prooi van levensbelang is.

Stokstaartjes
In de zuidelijke Kalahari bent u nooit alleen: de stokstaartjes staan steeds op wacht. Met hun uitzonderlijk scherpe oogjes speuren ze de omgeving af op zoek naar mogelijke gevaren, die ze dan meteen signaleren aan de hand van ingewikkelde alarmkreten. ’s Ochtends vroeg heeft u de beste kans om deze fotogenieke diertjes aan het werk te zien, wanneer ze zich opwarmen aan de eerste zonnestralen.

Wilde honden
Een roedel wilde honden kilometers lang volgen tijdens de jacht is één van de meest bijzondere ervaringen die Afrika te bieden heeft. Eigenlijk is geen enkel nationaal park groot genoeg voor de Afrikaanse wilde hond. Chobe, Linyanti, Kwando en de Okavangodelta bestrijken samen een enorme oppervlakte, waardoor de wildernis van Noord-Botswana zonder twijfel de beste plek op aarde is om de wilde hondte spotten.

Olifanten
Olifanten leven in matriarchale samenlevingsverbanden en vertonen buitengewone intelligentie en sociaal gedrag. Overal in Botswana loopt u ze tegen het lijf. Maar voor een écht bijzondere ervaring brengen we u in het droge seizoen naar de noordelijke rivieren. Op zoek naar water, komen de verschillende families samen aan de Kwando-, Chobe- en Linyantirivieren. Zo vormen ze gigantische kuddes van wel duizend individuen!

5000 Vogels
Klinkt niet heel erg spannend? Of misschien toch… In het hart van de Okavangodelta liggen twee eilanden die door tien verschillende vogelsoorten al generaties lang gebruikt worden als broedplaats. Hier ziet u reigers, pelikanen, aalscholvers, maraboes en ibissen. Met een bootje komt u dichterbij en ziet u waarom wetenschappers deze plek één van belangrijkste broedplaatsen van zuidelijk Afrika vinden.


Botswana - Chobe National Park
ET-logo

Delta, Chobe & Victoria Falls

Deze 11-daagse reis is een goede kennismaking met de ongekende safarimogelijkheden van Botswana. U vliegt per klein vliegtuig naar twee plekken in de Okavango Delta en Chobe National Park. De reis eindigt bij de immense Victoria Falls, een icoon binnen Afrika!..

Nu vanaf € 8.995 p.p

Woestijn - Tent
ET-logo

Exclusief safarikamp in Botswana

Altijd al een unieke reis willen maken in uw eigen privégezelschap? Samen met vrienden? Of met uw kinderen? Maak kennis met de ruige wildernis en natuur van Botswana op bijzondere wijze – namelijk per mobiele safari. Middenin de bush verblijft u in een intiem tentenkamp, welke met u meereist. Geniet na een lange dag vol avontuur van een driegangendiner bereid door de chef-kok. ..

Nu vanaf € 12.295 p.p

Game Drive | Botswana | AndBeyond Xaranna Okavango Delta Camp | Olifant
TT-logo

Rondreis Botswana en Mauritius

Het beste van twee werelden komt samen tijdens deze 16-daagse reis naar deze twee landen. Badende olifanten in de Okavango rivier in Botswana en langgerekte idyllische stranden met wuivende palmbomen op Mauritius. Dommel weg in een strandstoel en laat alle indrukken van die onvergetelijke safari bezinken, terwijl de azuurblauwe oceaan aan uw voeten ligt...

Nu vanaf € 13.495 p.p

ET-logo

Safari & Oceaan in Afrika

Combineer één van de meest bijzondere safari bestemmingen van Afrika; de Okavango Delta met de hagelwitte stranden van Mozambique, de Bazaruto Archipel. Verblijf in deze exclusieve accommodaties, waar het u aan werkelijk niets zal ontbreken...

Nu vanaf € 17.795 p.p

Zimbabwe Gemsbok
ET-logo

Safari combinatie Zimbabwe en Botswana

De buurlanden Zimbabwe en Botswana zijn uitstekend te combineren met elkaar. Beide landen bieden andere belevingen in safari. Mana Pools en Hwange National Park in Zimbabwe - de wildrijke Khwai omgeving en de iconische Okavango Delta in Botswana - aan elkaar gekoppeld middels de omgeving van de bekende Victoria Watervallen...

Nu vanaf € 17.695 p.p

Safari - Botswana - Olifanten - Jeep
ET-logo

Veelzijdig Botswana

Met de Okavango Delta in het zuiden, de Linyati waterlanden, het Savute kanaal en de machtige Zambezi rivier in het westen, is er in het juiste seizoen veel water in het Selinda Game Reserve. Zowel de wereldberoemde Okavango Delta als het rivierengebied zult u op een ontspannen en exclusieve manier leren kennen. Naast verblijf midden in de Delta, slaapt u ook op een kleinschal..

Nu vanaf € 17.695 p.p

Botswana Zoutpannen
ET-logo

Water & Zoutpannen Botswana

Botswana is beroemd om zijn natuurschoon, zoals de Okavango Delta en het immense wild. En hoe kun je die wildpopulatie het best gadeslaan? Door in mooiste accommodaties midden in de wildernis en op de zoutpannen te verblijven. Ga mee op een 12-daagse fly-in safari en ontdek Botswana vanuit exclusieve lodges en tented camps...

Nu vanaf € 26.775 p.p

Safari - Wildparadijs - Jeep - dieren - Botswana
ET-logo

Wildparadijs Botswana

Ontdek het wildparadijs van Botswana met een bezoek aan Moremi Game Reserve, de Okavango Delta en de Savuti regio. Met deze elf daagse reis doorkruist u de ongerepte natuur van Botswana tijdens verschillende safaritochten en verblijft u in kleinschalige tentenkampen en lodges middenin de natuur...

Nu vanaf € 7.195 p.p