Op stap met bosjesmannen

Een goudbruine gelaatskleur, hoge kaakbeenderen en een slanke bouw. Zo herkent u de Bosjesmannen in Botswana. Met hun typerende klikgeluiden spreken zij één van de meest complexe talen ter wereld. Deze fascinerende stam leeft nog in de gebieden rond de Kalahariwoestijn en bij de zoutpannen van de Makgadikgadi, en doet er alles aan om de eigen tradities in stand te houden.

Leven als een bosjesman
De beste manier om Bosjesmannen te leren kennen is om samen de woestijn in te trekken. Vol passie en overgave delen zij hun kennis van het land. Hoe moet u signalen van dieren interpreteren, waar vindt u eetbare planten en vruchten en wat is de beste jachttechniek? U leert het allemaal. Om te kunnen leven in één van de meest onherbergzame gebieden van Botswana, is deze kennis van levensbelang.

Aanpassen om te overleven
Een ronde derrière wordt in Botswana gezien als een schoonheidssymbool, maar is voor Bosjesmannen simpelweg een middel om te overleven. Net als sommige diersoorten zijn zij ook in staat om noodvoorraden aan te leggen voor drogere perioden, in hun geval in de vorm van een extra laagje vet. De Bosjesmannen laten zien hoe de mens zich kan aanpassen om te (over)leven in de woestijn.

Verantwoord reizen
Bij Thika Travel houden we van pure reiservaringen. We vermijden toeristische valkuilen waar Bosjesmannen in Botswana te ‘bezichtigen’ zijn en gaan liever met u op expeditie naar afgelegen gebieden. Hier leeft u enkele dagen tussen deze oermensen van de Kalahari. Wij respecteren de intieme relatie die de Bosjesmannen hebben met hun land en proberen deze zo min mogelijk te verstoren.


Leeuw Lion
ET-logo

Complete safari & natuur beleving Zuid-Afrika

Het beste in wild- en natuurbeleving van Zuid-Afrika. Één reis, 4 verschillende gebieden, een complete beleving! Spot de ‘Big Five’ in Madikwe; ga opzoek naar het zeldzame wild welke in de Kalahari leeft; geniet van het heerlijke eten, drinken en rust in de Wijnlanden; laat uw zintuigen verwennen in het Grootbos reservaat. Complete ontzorging in comfortabele vijf sterren a..

Nu vanaf € 15.295 p.p

Rovos Rail Trainsafari - Namibie
ET-logo

Namibië Rovos Rail treinsafari

De nostalgische Rovos Rail trein volgt een afwisselende route van Pretoria, Zuid-Afrika naar Namibië. Terwijl het woestijnlandschap aan u voorbij trekt, geniet u van de service en de sfeer aan boord. De excursies en activiteiten geven deze treinreis extra karakter...

Nu vanaf € 13.295 p.p