Costa Rica reizen

Costa Rica is een junglebestemming pur sang. Het mag dan een klein land zijn; qua hoeveelheid dieren, planten en bomen kan het zich gemakkelijk meten met de grootste landen ter wereld. Met allerlei mogelijkheden tot activiteiten en een breed scala aan schitterende verblijven, heeft Costa Rica ieder iets te bieden.

Een rondreis door Costa Rica staat bovenal in het teken van de schitterende natuur. De groene wildernis in het binnenland zit vol bijzondere tropische dieren en vogels, zoals felgekleurde kikkers en paradijsvogels, waaronder de uiterst zeldzame quetzal. Ook speelse capucijneraapjes vrolijken de bossen op. Wanneer de zon achter de horizon verdwenen is, schuifelen zowel aan de Atlantische kust als langs de Grote Oceaan zeeschildpadden het strand op om hun eieren te leggen. Ook de Arenalvulkaan toont zich van zijn beste kant zodra de nacht valt. Fier steekt de vulkaan boven de omringende groene vlakten uit. Ook uitgestrekte koffieplantages en beeldschone stranden maken deel uit van het landschap.

Wilt u meer weten over een onvergetelijke, exclusieve rondreis door Costa Rica? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Pacuare Lodge

Vandaag wordt u vroeg opgehaald en in zo'n drie uur vanuit uw accommodatie nabij San Jose naar de Pacuare Rivier gebracht. Voordat u arriveert bij de rivier, maakt u een stop voor een traditioneel Costa Ricaans ontbijt. aan de oever van de rivier stapt u na een korte briefing in ...

ONZE SPECIALISTEN

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Barbara Roeters

Azië, Caribbean, Spitsbergen, Midden-Oosten en Europa specialist.

U bereikt Barbara Roeters op nr. 073 - 548 20 62 of via b.roeters@experiencetravel.nl

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl

Rondreis Costa Rica op maat

Rondreis Costa Rica

Een rondreis door Costa Rica is een droom voor natuurliefhebbers. Vanaf de beeldschone stranden bent u zo in één van de prachtige nationale parken en regenwouden. De mysterieuze sfeer in dichtbegroeide nevelwouden als Moneverde of San Gerardo de Dota is beslist iets om mee te maken. Cultuur snuiven tijdens een rondreis door Costa Rica doet u aan de kust van de Caraïbische Oceaan, waar verschillende inheemse stammen leven. De beste reistijd voor een Costa Rica rondreis loopt van december tot en met april. Te midden van de schitterende natuur kunt u onder andere van comfort en luxe genieten in ecolodges, kiezen voor sfeervolle boetiekhotels of privébungalows met een weergaloos uitzicht of verblijven in kleinschalige resorts in tropische sferen aan de kust.

Reistips Costa Rica

Wie tijdens een rondreis door Costa Rica echt exclusief van de bijzondere natuur wil genieten, doet er goed aan het schiereiland Osa op te zoeken. Omdat het enigszins verstop ligt, haken veel reizigers af. Wie echter de moeite neemt door te dringen tot het hart van het oerwoud, wordt tijdens zijn rondreis door Costa Rica beloond met prachtige stranden, riviertjes en mangrovebossen. In dit gebied ligt het beschermde Corcovado National Park, waar zeldzame tropische dieren als de ocelot, tapir en jaguar rondstruinen. Een ander natuurwonder vertoont zich in zee bij het Marino Ballena National Park, waar een paar keer per jaar bultrugwalvissen samenkomen. Wilt u dit prachtige schouwspel meemaken? De beste reistijd voor uw Costa Rica rondreis is dan van december tot maart.