Ontdek de Zuidpool

De betoverende Zuidpool

Bijna twee eeuwen na ontdekking is de sneeuwwitte Zuidpool nog altijd een wereld apart: een indrukwekkende, afgelegen landstreek die de verwachtingen van zelfs de meest ervaren reiziger overtreft.

Het zevende continent is een mooi en veeleisend gebied om naartoe te reizen. Aan de onderkant van de globe lijkt de wereld op te houden. Maar als u de oversteek waagt, wordt uw verbeeldingskracht aangewakkerd en uw reizigersziel ontdooid door het ijzige landschap. De sneeuwwoestijn is zo uitzonderlijk en zeldzaam, dat zelfs de meest spectaculaire foto’s verbleken zodra u deze wonderlijke wereld met eigen ogen aanschouwt. Er is een grote variatie in vaarroutes bij Zuidpoolexpedities. U kunt naar het Antarctisch schiereiland varen, de Zuidpoolcirkel oversteken of een combinatie maken met de sub-Antarctische eilanden. De Zuidpoolregio omvat naast Antarctica immers ook de Falkland, Zuid-Georgië en Zuidelijke-Sandwich eilandengroepen. De hele streek is een waar dierenparadijs. In zee zwemmen diverse soorten walvissen, orka’s, robben, zeeluipaarden en zeeolifanten. Het meest iconisch zijn de pinguïns. Er leven maar liefst acht verschillende soorten van deze aandoenlijke zeevogels in de Zuidpoolregio. Sommige zijn alleen op de sub-Antarctische eilandgroepen te zien.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Zuidpoolexpedities? U bent van harte welkom op ons kantoor in ’s-Hertogenbosch voor een persoonlijk advies, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

voorbeeldreizen Zuidpool
Het M/S Magellan Explorer startte eind 2019 het Antarctica seizoen. Het is het eerste expeditie-schip dat ontworpen werd voor Antarctica air-cruise activiteiten. Het schip biedt een stijlvol en ook luxe interieur. Een voor alle gasten uitmuntende combinatie...
Activiteit
De pelsrob kan zich zeer snel voortbewegen, dit in tegenstelling tot andere robben. Dat hebben ze te danken aan hun sterk ontwikkelde achterste ledematen waarop ze steunen om vooruit te komen. Ben daarop voorbereid als u in buurt van pelrobben komt, zeker...
  • onze specialisten
    Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
    Sabrina Iriks
    Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.

Zuidpoolexpeditie cruise

Zuidpoolexpeditie belevenis

Een Zuidpoolexpeditie is een reis die u normaal gesproken maar een keer in uw leven maakt. Een goede voorbereiding is daarom erg belangrijk. De keuze van de vaarroute van het schip en de reisperiode kunnen uw reisbelevenis behoorlijk beïnvloeden. Er worden maximaal 100 passagiers tegelijk aan land gelaten tijdens een Zuidpoolexpeditie, waardoor schepen tot maximaal 115 passagiers u de beste beleving biedt. Aangezien de meeste vaarroutes vanuit Zuid-Amerika vertrekken, gaat u door het roemruchte Beaglekanaal en over de veelbesproken Drake Passage naar het witte continent. De vaarroutes van de Antarctica en sub-Antarctische eilanden gaan via de Falkland eilanden, zuidelijk Georgië en Antarctica. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden de Drake passage te vermijden met de zogenaamde fly-cruise-fly vaarroutes. De Zuidpoolexpeditie schepen zijn ijsversterkt zodat ze door pakijs kunnen varen. Aan boord heeft u keuze uit verschillende hutten, met of zonder patrijspoort cq. ramen bijvoorbeeld. De schepen zijn daarnaast ook voorzien van een restaurant en een lounge waar regelmatig lezingen worden gegeven door de expeditieleider en de gidsen voor meer achtergrondinformatie over uw Zuidpoolexpeditie. Daar waar mogelijk gaat u er met zodiacboten op uit om een vaartocht te maken of aan land te gaan. Hierbij heeft u grote kans om tijdens uw expeditie in het Zuidpoolgebied uniek wildlife te spotten, waaronder uiteraard verschillende soorten pinguïns zoals de keelband-, ezels-, adelie-, rotsspringer-, macaroni-, konings-  en keizerspinguïn. De grootste van alle soorten is de keizerspinguïn die 1,15 meter kan worden en 30 kilo weegt. Deze wordt alleen op speciale vaarroutes waargenomen.

Zuidpoolexpeditie wildlife

Een van de meest fotogenieke pinguïns is de koningspinguïn. De geeloranje kleur op het hoofd en de hals steekt mooi af tegen het witte landschap. Deze pinguïn komt voor op de sub-Antarctische eilanden zoals Zuid-Georgië en de Falkland eilanden. Als Zuidpoolexpeditie specialist adviseren wij u graag over de meest geschikte route als u een speciale soort wilt zien. Naast pinguïns leven er nog meer dieren in de Zuidpoolstreek zoals walvissen. U kunt onder meer potvissen, orka’s, zuidkapers, bultruggen en blauwe vinvissen aantreffen. De blauwe vinvis is met een lengte van circa 30 meter zelfs het grootste zoogdier dat ooit op onze planeet heeft geleefd. Kleiner, maar zeker niet minder indrukwekkend, zijn de zeer behendige zeeluipaarden, de ranke weddelzeehonden en de stevige zeeolifanten. Ook vogelliefhebbers kunnen zich verheugen op uiteenlopende soorten. Een Zuidpoolexpeditie levert bijna altijd wel stormvogels, albatrossen, sterns en aalscholvers op. Al deze dieren leven in een haast sprookjesachtig landschap met gletsjers en kunstig gevormde ijsbergen. In het verleden werden de drijvende, massieve ijsschotsen de scheepslui nog wel eens fataal, tegenwoordig zijn ze vooral bekoorlijk met hun gracieuze vormen en leveren ze droombeelden op.

Regio
Zuidelijke Orkney eilanden
Activiteit
Walvissen en orka's spotten
Activiteit
Zeevogels spotten