Zuid-Afrika & Botswana in vogelvlucht!

12-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 13.745 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Samenstelling van unieke en ongerepte safarigebieden in Zuid-Afrika en Botswana
 • Ontdek Mala Mala Privé Game Reserve, grenzend aan het Kruger National Park
 • Laat u vervoeren per vliegtuig tussen deze drie iconische regio’s in Zuidelijk Afrika
 • Verblijf in Mashatu Game reserve in de Tuli Block regio van Botswana, puur en onaangetast
 • Maak een paardrijdtocht of safari per mountainbike, in Mashatu Game Reserve
 • Bezoek het ‘Living with Elephants’ project vanuit uw lodge

Waarom combineert u niet ‘the best of both’ als u afreist naar Zuidelijk Afrika? Deze reis bestaat uit drie uitzonderlijk goede safari locaties; Mala Mala Game Reserve, een privé game reserve grenzend aan het Kruger National Park in Zuid-Afrika, Mashatu Game Reserve, één van de grootste game reserves in Zuidelijk Afrika en bovendien de unieke en wereldberoemde Okavango Delta!

Met een comfortabele dagvlucht arriveert u op de luchthaven van Johannesburg waar u overnacht. De volgende ochtend zult u na het ontbijt aanvliegen op Mala Mala Airstrip, een kleine landingsbaan gelegen in Mala Mala Game Reserve. Dit Game Reserve wordt sinds jaar en dag gerund door dezelfde familie. Een topklasse safari bestemming, gevoed door de Sand RivierIngeklemd tussen het Kruger Nationaal Park en het Sabi Sands reservaat treft u hier het grote wild van Afrika. De komende drie nachten ontbreekt het u aan niets. Alle maaltijden worden vers bereid en zijn van een hoog culinair niveau. Uw dagen zijn gevuld met Game Drives, safari’s die u met een open 4x4 wagen maakt. Vervolgens verlaat u Zuid-Afrika en vliegt u naar Mashatu Game Rererve, dit is één van de grootste Game Reserves binnen Zuidelijk Afrika waar twee rivieren een belangrijke rol spelen; de Limpopo rivier en de Shase rivier. Mashatu Game Reserve ligt in de Tuli Block. Dit is een landstrook tussen Zuid-Afrika en Botswana waar een enorm aantal wilde dieren zich goed thuis voelen. Olifanten, nijlpaarden, kudu’s, wildebeest en impala’s, maar ook leeuwen, luipaarden en cheeta's treft u in Mashatu. Het landschap is als een prachtig schilderij met de typische baobab bomen, savanne, open moerasland en zandstenen rotsen. Dit gebied heeft iets mystieks, vroeg in de morgen hangt er een lage mist. Deze mist in combinatie met de opkomende zon geeft de meest unieke Afrika-sfeer en zorgt voor het schieten van het ‘perfecte plaatje’. Voor meer afwisseling tijdens deze safari-reis kunt u kiezen voor een ‘walking safari’, te voet verkent u het gebied met een zeer kundige gids. Ook een safari te paard of per mountainbike behoren tot de mogelijkheden.  U verlaat het grensgebied tussen Zuid-Afrika en Botswana en vliegt in Noordelijke richting naar de Okavango Delta. Tijdens deze reis heeft u kunnen ervaren wat de invloed van verschillende rivieren is op het landschap. De Sand rivier in Mala Mala Game Reserve, de Limpopo rivier en Sashe rivier in Mashatu geven het landschap water en daardoor volop leven. De uitmonding van de Okavango Rivier in de Kalahari woestijn voert toch wel de boventoon als het gaat om riviersystemen binnen Afrika. Nergens anders op de wereld treft u een binnenlandse delta van deze grootte en met deze diversiteitKleine eilandjes, palmbomen, waterlelies, kronkelende riviertjes en ontelbaar verschillende diersoorten vormen het decor van het ‘Hof van Eden’. Vanaf uw eigen houten terras kijkt u uit over de lagunes waar zo nu en dan een nijlpaard kan passeren. Baines Camp biedt ook de mogelijkheid een bijzondere wandeltocht te maken met olifanten. Educatie én de interactie met deze fantastische dieren staan hierbij centraal. Na een tocht per traditionele mokoro (indien de waterstand dit toe laat) komt deze reis tot een einde. U verlaat Botswana en bent een unieke Afrika-ervaring rijker 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen met alle maaltijden en safari activiteiten inbegrepen. 

Wist u dat

Wist u dat Mashatu Game Reserve tussen de rivieren Limpopo en Shashe is gelegen en daardoor een unieke flora en fauna kent?  

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Johannesburg

  U vliegt vandaag met een rechtstreekse vlucht van KLM naar Johannesburg. Na aankomst verblijft u op de luchthaven van Johannesburg.  

 • Dag 2 Johannesburg – Mala Mala Game Reserve

  Na het ontbijt vliegt u met een (shuttle) vlucht naar de Airstrip van Mala Mala Game Reserve. Vanaf de kleine airstrip is het slechts tien minuten rijden naar Mala Mala Sable Camp waar u de komende drie nachten verblijft. In 1927 werd dit Game Reserve al gesticht. De prachtige locatie tussen het Kruger National Park en Sabi Sands Game Reserve, maken dit Game Reserve zeker uw bezoek waard. Na aankomst zal de eerste safari met open 4x4 terreinwagen van start gaan. De kans is zeer groot dat u de eerste katachtigen zult spotten! 

 • Dag 3 Mala Mala Game Reserve

  Deze morgen gaat u vroeg uit de veren omdat de eerste Morning Game Drive op het programma staat. Bij zonsopkomst gaat u al op pad met uw ervaren gids die u alles zal bijbrengen over de Afrikaanse Bush. In de middag heeft u tijd voor wat ontspanning. MalaMala Sable Camp heeft vijf ruime suites en iedere suite beschikt over een eigen terras met uitzicht over de schitterende natuur. Alle kamers in Afrikaanse sfeer en beschikken over een eigen lounge, badkamer met binnen en buitendouche 

 • Dag 4 Mala Mala Game Reserve

  Voor de afwisseling kunt u vandaag kiezen voor een wandelsafari. Alleen het horen van uw eigen voetstappen en de geluiden van de omringende natuur zorgen voor een totaal andere safari- ervaring. U kunt uiteraard zelf kiezen aan welke activiteiten u wel/ niet deelneemt. Na één van e activiteiten staat er een culinaire maaltijd voor u klaar. Onder de Afrikaanse sterrenhemel smaken sommige gerechten nóg lekkerder.  

 • Dag 5 Mala Mala Game Reserve – Mashatu Game Reserve

  Per korte transfer wordt u naar de Mala Mala Airstrip gebracht. U verlaat Zuid-Afrika en per charter flight arriveert u in Mashatu Game Reserve. Met ruim 29,000 hectare grond is Mashatu Game Reserve één van de grootste game reserves van Zuidelijk Afrika. Een waar paradijs voor de natuur- en safari liefhebber. Na aankomst kunt u meteen de eerste Game Drive in een open safari-voertuig maken. Meer dan twee voertuigen op dezelfde locatie is niet toegestaan in Mashatu. Daardoor is elke gamedrive honderd procent puur en exclusief. Vanuit één van de ‘hides’ (verscholen onderkomens) kunt u prachtige foto’s maken van de wilde dieren bij de drinkplaatsen.  

 • Dag 6 Mashatu Game Reserve

  Het afwisselende aan Mashatu Game Reserve is dat u hier ook een paardrijdtocht of een tocht per mountainbike kunt ondernemen! Geheel naar eigen wens deelt u deze dag met verschillende safari-activiteiten in. De Baobabbomen, savannes, heuvels en rivieren bieden veel contrast binnen de Tuli Block regio. 
  De ochtendmist en de fijne stofdeeltjes in de lucht zorgen voor de prachtigste foto’s!  

 • Dag 7 Mashatu Game Reserve

  Er leven in Mashatu veel katachtige, diverse soorten apen, wildebeesten, koedoes, hyena’s en ontelbaar veel vogelsoorten. Waarschijnlijk zult u al veel wild hebben gespot de laatste dagen. Na de safari kunt u heerlijk ontspannen aan het zwembad. Vanuit de lodge heeft u een mooi uitzicht op de drinkplaats waar regelmatig wild verschijnt. Mashatu is verscholen onder hoge bomen en is volledig zelfvoorzienend 

 • Dag 8 Mashatu Game Reserve – Okavango Delta

  Vandaag neemt u afscheid van deze fijne plaats en zult u zich per binnenlandse vlucht verplaatsen naar de Okavango Delta. Deze delta is van wereldklasse qua flora en fauna. De Okavango rivier ontspringt in de hooglanden van Angola. Na de regens in deze hooglanden, stroomt het water Botswana binnen over een vlak terrein. Door de vlakke en zanderige ondergrond vertakt deze waterstroom zich in talloze riviertjes en waterpoelen. Het water stoomt zeer traag zuidwaarts en is de levensader van dit fenomenale natuurgebied.  

 • Dag 9 Okavango Delta

  U verblijft in een luxe lodge te midden van de Delta. Sanctuary Baines heeft maar vijf suites, uw laatste verblijf is daarom zeer kleinschalig en intiem. Vanuit de lodge onderneemt u verschillende safariactiviteiten zoals mokorotochten (u vaart met een traditionele houten boot door de Delta), gemotoriseerde boottochten, game drives (safari’s met ervaren gidsen), wandelsafari’s en tegen additionele kosten is het tevens mogelijk een helikoptervlucht boven de beroemde Delta te maken! De verschillende wateractiviteiten zijn wel afhankelijk van de waterstand.  

 • Dag 10 Okavango Delta

  Een nieuwe frisse en tevens de laatste dag, in deze droomplaats in Afrika. Wellicht spot u vandaag de zeldzame Litschiewaterbok of Sitatoenga antilopen. Geniet vooral nog even van de culinaire hoostandjes die er in de lodge worden bereid. Het is ongelofelijk welke heerlijkheden er in ‘the middle of nowhere’  worden neergezet. Wellicht kiest u vandaag voor het maken van een wandelsafari. Deze brengt u nog dichter bij de natuur. Buiten een safari-voertuig bent u wat kwetsbaarder en dat maakt deze ervaring heel bijzonder. De nadruk ligt meer op bomen, bloemen, insecten en dergelijke. De zeer ervaren gidsen leren u er alles over. 

 • Dag 11 Okavango Delta – Maun – Johannesburg

  Na wederom een heerlijk ontbijt vliegt u per cessna-toestel terug naar Maun, de safarihoofdstad van Botswana. Vervolgens reist u naar Johannesburg. De KLM vlucht vertrekt tegen middennacht.  

 • Dag 12 Amsterdam

  U arriveert ’s ochtends op Schiphol. Er is een einde gekomen aan een volgelvlucht door Zuid-Afrika en Botswanawaar bij u de diversiteit van drie Game Reserves in Zuidelijk Afrika op een intense manier heeft mogen beleven en heeft kunnen genieten van drie prachtige lodges.  

   

 • De City Lodge op de luchthaven van Johannesburg is een comfortabel hotel voor uw eerste of laatste overnachting in Zuid-Afrika. Het hotel ligt op loopafstand van de aankomsthal van de luchthaven, waardoor u niet afhankelijk bent van een shuttlebusje of...
 • MalaMala Game Reserve is één van de grootste en meest bekende private game reserves, grenzend aan het Kruger National Park. Sable Camp is een sfeervolle lodge en ligt langs de Sand River, een fantastisch gebied om de grote katachtigen van Afrika te spotten....
 • Het Mashatu Game Reserve biedt u een unieke ervaring. Behalve safari's in open jeeps, kunt u hier op allerlei andere manieren het wild ontdekken. De lodge biedt u onder andere de mogelijkheid deel te nemen aan een safari te paard of u kunt per mountainbike...
 • Grenzend aan het Moremi Game Reserve, in een privé concessie, vindt u het kleinschalige Baines Camp, vernoemd naar de 19de eeuwse ontdekkingsreiziger en schilder Thomas Baines. Met als doel zo milieuvriendelijk te bouwen is er gebruik gemaakt van enkel...
Route
Waarom combineert u niet ‘the best of both’ als u afreist naar Zuidelijk Afrika? Deze reis bestaat uit drie uitzonderlijk goede safari locaties; Mala Mala Game Reserve, een privé game reserve grenzend aan het Kruger National Park in Zuid-Afrika, Mashatu Game Reserve, één van de grootste game reserves in Zuidelijk Afrika en bovendien de unieke en wereldberoemde Okavango Delta!
Erik Joosten bezocht Zuid-Afrika

Zoals altijd was alles tot in de puntjes geregeld. We zijn met ze naar alle uithoeken van de wereld geweest; het is altijd perfect verzorgd!

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika