Zuid-Afrika & Botswana in vogelvlucht

14-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 8.245 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Reis in rustig tempo door meerdere nachten op dezelfde locatie te blijven
 • Zeer uitgebreide en persoonlijke service
 • Puur ontspannen doordat alle zorgen uit handen worden genomen
 • U overbrugt de afstand tussen de verschillende wildparken met een vliegtuigje
 • Ga op safari in de beste natuurgebieden van Zuid-Afrika & Botswana

Zuid-Afrika en Botswana concurreren soms om wie het beste safariland is. Eigenlijk is het appels met peren vergelijken. Dus waarom bezoekt u niet beide landen? Dat kan uitstekend met deze bijzondere fly-in safari.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de internationale vliegreis en de vluchten tussen de wildparken inbegrepen. Uw verblijf in de wildparken is op basis van all-inclusive; naast maaltijden zijn ook diverse safari-activiteiten inbegrepen.
Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

De grootste populatie olifanten ter wereld leeft in Botswana, het zijn er in totaal meer dan 120.000. Ze leven vooral in Chobe National Park.

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Johannesburg

  Na aankomst in Johannesburg stapt u over naar een kleiner vliegtuig om naar het Phinda privé natuurreservaat te gaan. 

 • Dag 2-5 Phinda Private Game Reserve

  Verscholen in de besloten wildernis van het exclusieve Phinda natuurreservaat wachten u een paar mooie dagen. U gaat dagelijks op safari op zoek naar allerlei wilde dieren. Tot de activiteiten horen game drives met jeeps en wandelsafari's onder begeleiding van ervaren rangers. Zij leren u te letten op sporen op de grond, in de bomen en tussen het struikgewas wat de kans op het spotten van wild een stuk groter maakt. Om een aantal diersoorten die met uitsterven worden bedreigd te behoeden voor dit lot zijn er in Phinda eigen fokprogramma's opgezet voor onder meer het luipaard, jachtluipaard en de zwarte neushoorn. Door middel van natuurlezingen en verkenningstochten krijgt u meer informatie over de wildstand. U overnacht in de mooie Phinda Forest Lodge of Phinda Mountain Lodge. Op de vijfde dag verlaat u Phinda en vliegt u naar Johannesburg. Hier overnacht u eerst in een hotel voordat u naar Botswana vliegt. 

   

 • Dag 6-12 Botswana

  In Botswana is weliswaar nog meer wildernis, maar u zult ervaren dat de belevenis van heel andere aard is dan wat u in Zuid-Afrika bent tegengekomen. Het landschap is anders, waardoor er ook deels andere dieren te zien zijn. Het is afhankelijk van de beschikbaarheid en uw voorkeur in welke gamelodge u precies verblijft. Ook een combinatie van gamelodges is mogelijk, want een safari in bijvoorbeeld Chobe National Park, waar veel olifanten voorkomen, is heel verschillend van een safari door het waterrijke labyrint van de Okavango Delta. U gaat er meerdere keren per dag op uit voor een optimale wildbeleving. 

 • Dag 13-14 Maun - Johannesburg - Amsterdam

  Langzaam keert u terug naar de bewoonde wereld. Eerst vliegt u van uw lodge via Maun naar Johannesburg om daar op het vliegtuig terug naar huis te stappen. U kunt de komende uren, tot u Schiphol weer ziet, gebruiken om nog even te mijmeren over uw tijd in Afrika voordat het gewone leven weer begint. 

 • Het Phinda Private Game Reserve grenst aan het iSimangaliso Wetland Park. Phinda beschikt over zeven verschillende ecosystemen. Hierdoor treft u een zeer gevarieerd wild- en vogelleven aan. Ook op zee kunt u onvergetelijke excursies maken waarbij u walvissen...
 • Het Phinda Private Game Reserve grenst aan het iSimangaliso Wetland Park. Phinda beschikt over zeven verschillende ecosystemen.U treft er dan ook een zeer gevarieerd wild- en vogelleven aan. Door de ligging is het ook mogelijk trips naar zee te maken...
 • Het InterContinental O.R. Tambo Airport hotel is een uitstekend vijfsterren accommodatie waar u heerlijk kunt ontspannen voor of na uw vliegreis. Het ligt tegenover de aankomsthal op de luchthaven van Johannesburg. Hierdoor is het zowel voor een overnachting...
 • Chobe Under Canvas is een unieke ervaring. Met zes canvas suites voorzien van ensuite badkamer, kingsize bed en donzen dekbedden is dit geen doorsnee tentenkamp. Midden in Chobe National Park, langs de oevers van de Chobe River, verplaatst dit kamp zich...
Route
U vliegt naar Johannesburg vanwaar u met een kleiner vliegtuigje naar Phinda Game Reserve vertrekt. De komende drie nachten brengt u door in de natuur van Zuid-Afrika. Daarna vliegt u via Johannesburg naar Maun in Botswana. Hier gaat u nog dieper de wildernis in om een week lang te genieten van wilde dieren, ongerepte landschappen en uitmuntende service.
Erik Joosten bezocht Zuid-Afrika

Zoals altijd was alles tot in de puntjes geregeld. We zijn met ze naar alle uithoeken van de wereld geweest; het is altijd perfect verzorgd!

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika