Zijderoute per trein van Beijing naar Moskou

22-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 27.075 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Reis over een van de belangrijkste handelsroutes tussen het oude China en het Romeinse Rijk
 • Ontvang service van wereldklasse met verblijf in een luxe privé coupé
 • Start uw reis met een bezoek aan de Chinese Muur
 • Doorkruis de uitgestrekte woestijn en dramatische berglandschappen
 • Eindig de reis op het Rode Plein in Moskou
 • Leg een legendarische afstand af van 11.250 km

Volg een van de belangrijkste handelsroutes in de geschiedenis, waar legendarische reizigers als Alexander de Grote en Marco Polo hun stappen hebben gezet; de Zijderoute. Eeuwenlang reisden avonturiers en handelaren op de oude routes om de wereldhandel van zijde, kruiden en parfums te vervoeren. Onderweg geniet u van de schitterende uitzichten over de ongerepte en dramatische landschappen.

U doorkruist allereerst China per hogesnelheidstrein en Shangri-La Express. Vervolgens stapt u vanaf Kazachstan in de Golden Eagle trein om via Oezbekistan en Turkmenistan naar Moskou in Rusland te reizen. U legt een legendarische afstand van 11.250 km af door uitgestrekte woestijnlandschappen, romantische karavaansteden en indrukwekkende gebergtes. Deze complete Zijderoute reis is uitermate geschikt voor de ontdekkingsreiziger die houdt van exclusieve comfort. Tijdens de Golden Eagle treinreis beleeft u Zijderoute op de meest comfortabele manier. Aan boord van uw luxetrein kunt u goed uitgeruste hutten met eigen badkamers, heerlijke maaltijden en een elegante omgeving verwachten. Eersteklas service is standaard inbegrepen, met een persoonlijke stewardessservice die altijd beschikbaar is om aan al uw behoeften te voldoen. nderweg komt u tot rust komen in het sociale hart van de trein; de Bar Lounge. Terwijl u de wereld aan u voorbij ziet gaan en prachtige uitzichten passeert, leert u ook medepassagiers kennen. Tevens zal er voor u vermakelijke en verrijkende activiteiten worden georganiseerd, zoals Russische taallessen en boeiende lezingen over lokale geschiedenis en cultuur van deskundige gastsprekers. ‘s Avonds kunt u genieten van de muzikale geluiden van de pianist die op de vleugel speelt in de Bar Lounge Car. In het restauratierijtuig wordt elke ochtend een zeer uitgebreid ontbijt verzorgd, met een selectie van vers fruit, koude schotels, versgeperste sinaasappelsap. De gerechten zijn geïnspireerd op de landen waar u doorheen reist. Er wordt gebruik gemaakt van de allerbeste ingrediënten en waar mogelijk lokaal geproduceerd. Er zijn ook vegetarische en andere dieetopties beschikbaar. Uiteraard is er een uitstekende keuze aan wijnen, naast mineraalwater in flessen, bier van de tap en frisdrank.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvluchten, vervoer met de Shangri-La Express en Golden Eagle, alle maaltijden, vervoer van en naar de luchthaven, overnachtingen in genoemde hotels en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

Treinreizen het mogelijk maakt om moeilijk begaanbare regio's te ontdekken en u een blik geeft in het hart van het doorkruiste land?

Programma Accommodaties
 • Dag 1 en 2: Amsterdam - Beijing

  U vliegt rechtstreeks met KLM naar Beijing, de hoofdstad van China, waar u de volgende dag aankomt. Na aankomst wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en vervolgens naar uw verblijf gebracht in het centrum van Beijing. U verblijft nabij de Verboden Stad, het Tiananmen plein en de pittoreske Hutongs. In de avond geniet u van een exclusief welkomstdiner in een authentiek Pekingeend restaurant.

 • Dag 3: Beijing

  Vandaag brengt u een bezoek aan de indrukwekkende Verboden Stad, een plek vol bijzondere verhalen. Ook brengt u een bezoek aan de Tempel van de Hemel, gebouwd tijdens de Ming Dynastie als plek waar offers konden worden gelegd voor de hemels. Hiernaast ligt een park waar dagelijks lokale mensen hun dag besteden aan sport, zoals Tai Chi of gezamenlijk zingen in een koor. Vervolgens bezoekt u een van de grootste stadspleinen ter wereld, namelijk het Tiananmen Plein, internationaal bekend vanwege het bloederige studentenverzet in 1989. 's Middags brengt u een bezoek aan een lokale familie in een traditionele hutong-woning.

 • Dag 4: Beijing - Xi'an

  Er staat vandaag een bijzondere dag op u te wachten. U gaat namelijk naar één van de zeven wereldwonderen: de Chinese Muur. Dit is een van de belangrijkste symbolen van het land en een bezoek hieraan mag daarom ook niet ontbreken. Het groene landschap waarin de muur slingert door de bergen kunt u zelf waarnemen tijdens een wandeling over de muur. In de middag wordt u naar het treinstation gebracht vanwaar u per hogesnelheidstrein naar Xi'an reist. U arriveert in de meest historische stad van China, Xi'an, dat het oostelijke eindpunt was van de befaamde Zijderoute.

 • Dag 5: Xi'an

  Na het ontbijt maakt u samen met de gids een wandeling door de bruisende Moslimwijk, waar u de multiculturele invloeden in de lokale keuken kunt proeven. U bewandelt de eeuwenoude stadsmuur en brengt 's middags een bezoek aan China’s grootste archeologische vondst, het beroemde Terracotta Leger. Dit werd pas in 1974 bij toeval ontdekt door landbouwers, zij vonden duizenden, unieke beelden van soldaten opgesteld in een linie. Bijzonder aan de beelden is dat iedere soldaat uniek is. Na het indrukwekkende bezoek aan het Terraccotta leger keert u terug naar uw hotel.

 • Dag 6: Xi'an

  Vandaag laat u Xi’an achter u en stapt u aan boord van de Shangri-La Express voor het vervolg van uw reis over de Zijderoute per trein. Zodra de trein zich in beweging zet heeft u alle tijd om de trein en uw privé coupe te verkennen. Geniet onderweg van het prachtige landschap terwijl u richting Dunhuang reist. In de avond wordt u verwend met een authentiek Chinees diner in het restauratierijtuig.

 • Dag 7: Dunhuang

  Terwijl verschillende uitzichten aan u voorbijgaan, geniet u van een vers gemaakt ontbijt. In de loop van de dag arriveert u in de oase van Dunhuang. Dit was tijdens de Zijderoute de grote Chinese tolplaats, waar reizigers naar het westen meerdere dagen moesten wachten om hun exportbelasting te betalen, terwijl Chinese soldaten hun bepakking zorgvuldig doorzochten. Dit om te voorkomen dat er zijderupsen of cocons het land uit werden gesmokkeld. In de middag ondekt u de natuurlijke schoonheid van de Gobiwoestijn per kamelentocht. Hier brengt u een bezoek aan het halvemaanvormige natuurlijke meer verborgen tussen de hoge zandduinen. In de avond geniet u van een diner en een lokale volksdans in deze magische setting.

 • Dag 8: Shangri-La Express

  De dag begint vroeg, zodat u de adembenemende zonsopgang ervaart over de magische zandduinen. Vandaag brengt u een bezoek aan het fascinerende Magao kliffen, waar zich de Grotten van duizend Boeddha's bevinden. In deze grotten bevinden maar liefst 492 natuurlijke cellen en rots heiligdommen, die zich op een strategisch punt van de Zijderoute bevinden, waar u tevens de bijzondere verzameling van sculpturen en muurschilderingen bewondert. In de namiddag keert u terug naar de trein om uw reis te vervolgen over de Zijderoute.

 • Dag 9: Turpan - Jiaohe

  De trein arriveert in Turpan, bekend om het prachtige decor die de Flaming Mountains creëren. Samen met uw gids maakt u een fascinerende tocht naar het oude, ondergrondse irrigatiesysteem. Dit irrigatiesysteem heeft eeuwenlang de rijke wijn- en boomgaarden gevoed in de regio. De eindbestemming van vandaag is de vervallen zandfortstad Jiaohe. Deze stad is 108 jaar voor Christus gesticht en werd een belangrijke handelsroute langs de Zijderoute. In de 13e eeuw werd deze plek echter vermeden en verlaten wegens de inval door de gevreesde Djengis Khan.

 • Dag 10: Overstap op de Golden Eagle in Kazachstan

  Vandaag geniet u voor het laatst van een overheerlijk ontbijt in de Shangri-La Express. U pakt uw tassen en maakt u klaar voor een overstap op de tevens luxe Golden Eagle. Voordat u overstapt doorkruist u de dramatische berglandschappen alvorens u de grens met Kazachstan bereikt. Alashankou is het grensstation, waar de grenswachters ongeveer vijf uur nodig hebben om de treinreizigers door te laten. Als beloning staat de Golden Eagle u op te wachten op het Kazachse grensstation Druzhba en vervolgt u de prachtige treinreis door Kazachstan.

 • Dag 11: Almaty

  Vandaag bezoekt u Almaty. Almaty is de grootste stad van Kazachstan en ligt tussen het majestueuze Tien Shan gebergte. Deze stad is ultramodern, waar u kunt genieten van hippe lounge bars, restaurants, clubs en ultra chique locaties. Samen met uw gids bezoekt u het Panfilov Park. Hier staat het sprookjesachtige Zenkhov kathedraal. Vervolgens reist u naar het Chimbulak resort midden in het populairste skigebied van Centraal-Azië. Dit gebied ligt buiten de stad en hier gaat u per kabelbaan de berg op waar u geniet van spectaculaire uitzichten over Almaty en de bergen.

 • Dag 12: Tashkent

  U ontwaakt in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan. Tasjkent is een creatie van de Sovjet-ontwerpers die na de zware aardbeving van 1966 vrij spel hadden om de stad te herbouwen. De oude binnenstad ontsnapte gedeeltelijk aan de planning en herinrichting van de Sovjet-Unie en herbergt onder andere het 16e-eeuwse Hazrat Imam ensemble. Het complex is al eeuwenlang in gebruik als religieus centrum en omvat moskeeën en madrassa’s voorzien van glinsterende blauwe koepels. In het midden van het plein vindt u de Muyi Mubarak-bibliotheek waar u wordt verwelkomd om de – mogelijk – oudste koran ter wereld te bewonderen. Voordat u terug gaat naar de trein bezoekt u samen met de gids het Spoorweg Museum en het Kunstmuseum.

 • Dag 13: Samarkand

  Vandaag arriveert u in de 'Parel van de Oriënt': Samarkand. Deze historische stad wordt beschouwd als een belangrijk knooppunt van wereldculturen met een geschiedenis die meer dan 2500 jaar teruggaat. De stad werkte als een magneet voor geschiedenis’ grootste reizigers, geleerden en veroveraars zoals Alexander de Grote, Djenghiz Khan en Timoer Lenk. De verbazingwekkende monumenten die vandaag de dag het straatbeeld van Samarkand bepalen zijn het werk van deze laatste veroveraar Timoer Lenk. Vandaag neemt de gids u mee naar het Gur-Emir mausoleum, de laatste rustplaats van de roemruchte Timoer Lenk, en het Registanplein. Het iconische Registanplein is het kroonjuweel van Samarkand en wordt omzoomd door drie prachtige madrassa’s.

 • Dag 14: Bukhara

  De volgende bestemming is Bukhara; de heilige stad aan de oude Zijderoute. Vandaag bezoekt u deze fabelachtige stad, die met meer dan 140 architecturale monumenten een waar openluchtmuseum is. Het hoogtepunt vandaag is het spectaculair-uitziende Ark fort, wat dienstdeed als residentie van de Emirs, de leiders van Bukhara tot Sovjet-tijd. In de namiddag bezoekt u het Paleis van de Maan en Sterren. Vervolgens zult u, wanneer het weer het toelaat, gezamenlijk genieten van een barbecue op het perron van het treinstation voordat de trein verder afreist naar Turkmenistan.

 • Dag 15: Merv

  Vandaag arriveert u op het station Merv, vanwaar u naar de oude overblijfselen van Merv reist. Ooit was Merv een belangrijke stopplaats op de Zijderoute geweest. Inwoners beweren dat de stad in de 12e eeuw zelfs voor een korte tijd de grootste stad ter wereld is geweest. In het jaar 1794 vernietigde de emir van Bukhara de dam van Merv. Dit betekende de ondergang de stad, daar de bevolking afhankelijk was voor water.

 • Dag 16: Darvaza en Ashgabat

  Vandaag bezoekt u de hoofdstad van Turkmenistan; Ashgabat. Deze stad, ook wel bekend als het 'Las Vegas van Karakum' ligt tussen het Karakum woestijn en het Kopet Dag gebergte. Ashgabat is een moderne stad, gebouwd op de ruïnes van de Zijderoutestad Konjikala. De stad staat vol extravagante fonteinen en moderne gebouwen. Vervolgens reist u naar Ichoguz, vanwaar u de Darvaza gaskrater bezoekt die al veertig jaar brand. Deze 70 meter brede krater bevindt zich in het midden van de Karakum woestijn en is bij de lokale bevolking ook wel bekend als de 'Door to Hell'.

 • Dag 17: Khiva

  In de ochtend rolt de trein binnen bij het treinstation van Urgench. Vanaf hier reist u naar het 2.500 jaar oude stadje Khiva. Khiva was een belangrijk handelskruispunt op de routes tussen Mongolië, Rusland, China en Iran. Deze ommuurde stad was ooit een handelscentrum op de Zijderoute en werd vervolgens het centrum voor slavenhandel. Eenmaal door de poort van de binnenstad Itchan Kala stapt u een andere wereld binnen. Khiva lijkt op een openluchtmuseum, daar de gebouwen zo goed bewaard zijn gebleven.

 • Dag 18: Golden Eagle

  Vandaag verblijft u aan boord van de Golden Eagle. Terwijl u de uitgestrekte landschappen van Kazachstan en Rusland doorkruist, kunt u de prachtige momenten die u tijdens deze reis heeft gemaakt nog eens herbeleven. Deel uw ervaringen met de medereizigers, ontspan met een goed boek en geniet van de prachtige uitzichten.

 • Dag 19: Volgograd

  Vandaag komt de trein aan in Volgograd, ook wel bekend als Stalingrad. Stalin speelde een belangrijke rol in de gevechten rond de stad tijdens de Russische Burgeroorlog, vandaar dat in 1925 de stad naar Stalin is vernoemd. Stalingrad werd pas echt op de kaart gezet door de beslissende grote slag om Stalingrad die in de Tweede Wereldoorlog werd uitgevochten. Om de Slag om Stalingrad te blijven herinneren is er een 82 meter hoog oorlogsmonument gebouwd op een heuvel; het Mamayev Kurgan. Vanaf deze heuvel heeft u tevens uitzicht op de stad.

 • Dag 20: Moskou

  Vandaag komt u aan bij uw eindbestemming van de treinreis. De aankomst in Moskou betekent dat u maar liefst 11.250 km per trein heeft afgelegd sinds Beijing. U verlaat de trein en per transfer wordt u naar uw hotel gebracht in het centrum van Moskou. Met haar ligging op een zeer centrale locatie in de stad is het hotel de ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen. U kunt vandaag op eigen gelegenheid het Rode Plein en het bijzonder mooie GUM-warenhuis bezoeken.

 • Dag 21: Moskou

  Vandaag gaat u samen met de gids op verkenning door het spirituele, historische en politieke centrum van Moskou: de grandeur van Kremlin. Hier ziet u de schatten van de Tsarenfamilie in de Wapenkamer. Uiteraard loopt u over het beroemde Rode Plein, met de fascinerende gebouwen als de St. Basilius Kathedraal, het wereldberoemde Gum-warenhuis en het graf van Lenin.

 • Dag 22: Moskou - Amsterdam

  Helaas komt er een einde aan uw onvergetelijke treinreis over de Zijderoute. Na het ontbijt wordt u per transfer naar de luchthaven van Moskou gebracht. Hiervandaan vliegt u rechtstreeks met KLM terug naar Amsterdam waar u landt met een koffer vol nieuwe herinneringen.

 • In het historische stadscentrum van Beijing ligt het mooie Regent Hotel Beijing. Op slechts twee kilometer bevindt zich het Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad en vele andere culturele bezienswaardigheden in Beijing. De kamers en suites hebben...
 • Te midden van de multiculturele stad Xi'an verblijft u in het Sofitel Xian. Gelegen binnen de oude stadsmuren, vindt u verschillende historische bezienswaardigheden op loopafstand van het hotel. Sofitel Xi'an biedt luxe in elegante Franse sferen, wat...
 • Gelegen naast de schilderachtige Mingsha zandduinen ligt het Silk Road Hotel in Dunhuang. Na aankomst kunt u de levende smaak van de Tang-dynastie nog steeds voelen dankzij de unieke architectuur, herkenbaar aan kronkelende gangen en de grote daken. In...
 • De Shangri-La Expres is de meest moderne privé-trein in China. Ondanks zijn naam is het niet een luxe trein, maar het is daarentegen wel de beste en meest comfortabele manier om per trein de indrukwekkende Zijderoute te ontdekken. De Shangri-La Express...
 • De Golden Eagle is een van de meest luxueuze hotels op wielen ter wereld. Pak uw koffers uit, neem plaats in uw comfortabele en-suite hut en begin aan een onvergetelijke reis die u voert van Almaty naar Moskou. Het cabinepersoneel staat te allen tijde...
 • Direct naast het Rode Plein en het Kremlin, met uitzicht op de Doema en de gekleurde St. Basilius kathedraal ligt het Four Seasons Hotel. Met een eigentijdse draai heeft het hotel de oude glamour van het legendarische Hotel Moskva uit de jaren dertig....
Route
U reist per trein vanuit China naar Moskou over de Zijderoute. Deze legendarische reis brengt u naast China en Rusland ook door Kazachstan, Oezbekistan en Turkmenistan. De steeds veranderende landschappen van woestijnen en oases zullen aan u voorbijgaan terwijl u van de wisselende uitzichten geniet. U legt een legendarische afstand van 11.250 km af door uitgestrekte woestijnlandschappen, romantische karavaansteden en indrukwekkende gebergtes.
Ella Janse bezocht China

Het voelt heel vertrouwd om met ExperienceTravel op reis te gaan.

 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Eszti Hochstenbach, Azië specialist. U bereikt Eszti op nr. 073 - 548 20 60.
  Eszti Hochstenbach
  Expertise: Cambodja, Laos, Sri Lanka, Indonesië, Malediven, China en Costa Rica
 • onze specialisten
  Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
  Annelou van Elk
  Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.