Zijderoute per trein van Almaty naar Moskou

13-daagse reis
Op basis van 2 personen verblijf in een Silver hut
Nu vanaf € 18.445 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van de reis

 • Proef de sfeer van de oude Zijderoute per trein
 • Service van wereldklasse met verblijf in een luxe privé coupé
 • Glinsterende minaretten en kleurrijke bazaars in Oezbekistan
 • Maak kennis met het extravagante Ashgabat
 • Doorkruis de immense landen China, Kazachstan en Rusland
 • Een unieke reis vol cultuur en historie

Reis per luxe trein over een van de belangrijkste handelsroutes in de geschiedenis, waar ook de legendarische reiziger als Marco Polo zijn stappen heeft gezet; de Zijderoute. De Golden Eagle rijdt vanaf Kazachstan door karavaansteden in Oezbekistan en door Turkmenistan naar het indrukwekkende Rode Plein in Moskou. Een unieke reis door het anders moeilijk begaanbare Centraal-Azië.

Tijdens de Golden Eagle beleeft u Zijderoute op de meest comfortabele manier. Aan boord van uw luxetrein kunt u goed uitgeruste hutten met eigen badkamers, heerlijke maaltijden en een elegante omgeving verwachten. Eersteklas service is standaard inbegrepen, met een persoonlijke stewardessservice die altijd beschikbaar is om aan al uw behoeften te voldoen.Onderweg komt u tot rust komen in het sociale hart van de trein; de Bar Lounge. Terwijl u de wereld aan u voorbij ziet gaan en prachtige uitzichten passeert, leert u ook medepassagiers kennen. Tevens zal er voor u vermakelijke en verrijkende activiteiten worden georganiseerd, zoals Russische taallessen en boeiende lezingen over lokale geschiedenis en cultuur van deskundige gastsprekers. ‘s Avonds kunt u genieten van de muzikale geluiden van de pianist die op de vleugel speelt in de Bar Lounge Car. In het restauratierijtuig wordt elke ochtend een zeer uitgebreid ontbijt verzorgd, met een selectie van vers fruit, koude schotels, versgeperste sinaasappelsap. Daarnaast kunt u door de chefs een ontbijt op bestelling laten klaarmaken. De lunches en het diners zijn geïnspireerd op de landen waar u doorheen reist. Er wordt gebruik gemaakt van de allerbeste ingrediënten en waar mogelijk lokaal geproduceerd. Er zijn ook vegetarische en andere dieetopties beschikbaar. Uiteraard is er een uitstekende keuze aan wijnen, naast mineraalwater in flessen, bier van de tap en frisdrank.

Vraag een reisvoorstel aan voor een vergelijking van de verschillende hut-mogelijkheden en prijzen.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met de Golden Eagle in een Silver Class suite, alle maaltijden, vervoer van en naar de luchthaven, overnachtingen in genoemde hotels en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

De Zijderoute eeuwenlang, van de klassieke oudheid tot de late middeleeuwen de belangrijkste verbinding was tussen oost en west?

Programma Accommodaties
 • Dag 1: Amsterdam - Almaty

  U vliegt vandaag vanuit Amsterdam naar Almaty in Kazachstan. Na aankomst op de luchthaven van Almaty wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw accommodatie gebracht. U kunt de eerste nacht acclimatiseren in het luxe vijfsterrenhotel tegenover het immense Presidentieel Paleis. Kazachstan staat als negende op de lijst van olieproducenten. Deze stad is ultramodern, waar u kunt genieten van hippe lounge bars, restaurants, clubs en ultra chique locaties.

 • Dag 2: Almaty

  Alvorens u aan boord stapt van de luxueuze ‘Golden Eagle’ treinreis brengt u een bezoek aan het Panfilov Park. Hier staat de sprookjesachtige, houten Zenkhov kathedraal. Vervolgens reist u naar het Chimbulak, een populair skigebied buiten de stad en tevens het grootste skigebied van Centraal-Azië. U gaat per kabelbaan naar boven vanwaar u van een spectaculair uitzicht geniet over Almaty en de omliggende bergen. Nadat u genoten heeft van het uitzicht wordt u naar het treinstation gebracht waar u aan boord gaat van de trein waar u de komende nachten verblijft.

 • Dag 3: Tasjkent

  Vandaag ontwaakt u in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan. Tasjkent is een creatie van de Sovjet-ontwerpers die na de zware aardbeving van 1966 vrij spel hadden om de stad te herbouwen. U maakt een stadstour waar u onder meer een bezoek brengt aan de oude binnenstad. De oude binnenstad ontsnapte gedeeltelijk aan de planning en herinrichting van de Sovjetunie en herbergt onder andere het 16e-eeuwse Hazrat Imam ensemble. Hierna bezoekt tevens de Muyi Mubarak-bibliotheek waar u de oudste koran ter wereld te bewonderen. Voordat u terug aan boord gaat van de trein bezoekt u het Spoorwegmuseum en het Kunstmuseum.

 • Dag 4: Samarkand

  In de ochtend rolt de trein het station van de 'Parel van de Oriënt' binnen: Samarkand. Deze historische stad wordt beschouwd als een belangrijk knooppunt van wereldculturen met een geschiedenis die meer dan 2500 jaar teruggaat. De verbazingwekkende monumenten die vandaag de dag het straatbeeld van Samarkand bepalen zijn het werk van deze laatste veroveraar Timoer Lenk, ook wel bekend als Tamerlane. Vandaag neemt de gids u mee naar de Bibi Khanum Moskee en het Gur-Emir mausoleum, de laatste rustplaats van de roemruchte Timoer Lenk. Het iconische Registanplein is het kroonjuweel van Samarkand en wordt omzoomd door drie prachtige madrassa’s waarvan de Ulugbek dateert uit de 15e eeuw.

 • Dag 5: Buchara

  De volgende bestemming is Buchara; de heilige stad aan de oude Zijderoute. Vandaag bezoekt u deze fabelachtige stad, die met meer dan 140 architecturale monumenten een waar openluchtmuseum is. Het hoogtepunt vandaag is het spectaculair-uitziende Ark fort, wat dienstdeed als residentie van de Emirs, de leiders van Bukhara tot Sovjet-tijd. In de namiddag bezoekt u het Paleis van de Maan en Sterren. Vervolgens zult u, wanneer het weer het toelaat, gezamenlijk genieten van een barbecue op het perron van het treinstation voordat de trein verder afreist naar Turkmenistan.

 • Dag 6: Merv

  Vandaag arriveert u op het station Merv. Eenmaal aangekomen in Merv reist u per transfer naar de oude overblijfselen van Merv. Ooit was Merv een belangrijke stopplaats op de Zijderoute en inwoners beweren dat de stad in de 12e eeuw zelfs voor een korte tijd de grootste stad ter wereld is geweest. In het jaar 1794 vernietigde de emir van Bukhara de dam van Merv. Dit betekende de ondergang de stad, daar de bevolking afhankelijk was voor water. U keert vervolgens terug naar de trein voor uw diner en overnachting.

 • Dag 7: Ashgabat en Darvaza

  ‘s Ochtends rolt de trein het station van Ashgabat binnen. Ashgabat is de hoofdstad van Turkmenistan en staat bekend als het 'Las Vegas van Karakum'. De stad ligt tussen het Karakum woestijn en het Kopet Dag gebergte. Ashgabat is een moderne stad, gebouwd op de ruïnes van de Zijderoutestad Konjikala. De stad staat vol extravagante fonteinen en moderne gebouwen. Vandaag bezoekt u het Nationale Museum en de Kipchak Moskee. Na uw bezoekt reist de trein verder naar Khiva. Onderweg stopt de trein bij Ichoguz vanwaar u de mogelijkheid heeft om de Darvaza gaskrater te bezoek die al 40 jaar lang brand. Deze 70 meter brede krater bevindt zich in het midden van de Karakum woestijn en is bij de lokale bevolking ook wel bekend als de 'Door to Hell'.

 • Dag 8: Khiva

  U arriveert in Urgench, vanaf hier reist u per transfer naar het 2.500 jaar oude stadje Khiva. Khiva was een belangrijk handelskruispunt op de routes tussen Mongolië, Rusland, China en Iran. Deze ommuurde stad was ooit een handelscentrum op de Zijderoute en werd vervolgens het centrum voor slavenhandel. Eenmaal door de poort van de binnenstad Itchan Kala stapt u een andere wereld binnen. Khiva lijkt op een openluchtmuseum, daar de gebouwen zo goed bewaard zijn gebleven. Deze ommuurde stad was ooit een handelscentrum op de Zijderoute en werd vervolgens het centrum voor slavenhandel. U overnacht in de trein.

 • Dag 9: Aan boord van de trein

  Vandaag kunt u genieten van en ontspannende dag aan boord van de Golden Eagle. Terwijl u door de uitgestrekte landschappen van Kazachstan en Rusland reist, kunt u de prachtige momenten die u tijdens deze reis heeft gemaakt nog eens herbeleven. Deel uw ervaringen met de medereizigers, ontspan met een goed boek of geniet van de prachtige uitzichten.

 • Dag 10: Volgograd

  Vandaag komt de trein aan in Volgograd, ook wel bekend als Stalingrad. Stalingrad werd op de kaart gezet door de beslissende grote slag om Stalingrad die in de Tweede Wereldoorlog werd uitgevochten. In 1961 werd de naam gewijzigd naar Volgograd om de slechte associaties met de persoon Stalin achter te laten. Om de Slag om Stalingrad te blijven herinneren is er een 82 meter hoog oorlogsmonument gebouwd op een heuvel; het Mamayev Kurgan. Deze heuvel was een belangrijk strategische locatie, dat meermaals is veroverd en heroverd door de verschillende partijen. Vanaf deze heuvel heeft u tevens uitzicht op de stad Volgograd. U overnacht in de trein.

 • Dag 11: Moskou

  In de ochtend arriveert u in de hoofdstad van Rusland: Moskou. De aankomst in Moskou betekent dat u maar liefst 6.400 km per trein heeft afgelegd vanuit Almaty. U verlaat de trein en u wordt vervolgens voor de laatste twee nachten naar uw verblijf gebracht in het monumentale gebouw op een zeer centrale locatie in de stad, wat nu het vijfsterren Four Seasons Hotel is. U kunt vandaag al op eigen gelegenheid het Rode Plein met het bijzonder mooie GUM-warenhuis bezoeken.

 • Dag 12: Moskou

  Vandaag gaat u samen met de gids op verkenning door het spirituele, historische en politieke centrum van Moskou: de grandeur van Kremlin. Hier ziet u de schatten van de Tsarenfamilie in de Wapenkamer. Uiteraard loopt u over het beroemde Rode Plein, met de fascinerende gebouwen als de St. Basilius Kathedraal, het wereldberoemde Gum-warenhuis en het graf van Lenin. Eventueel kunt u ervoor kiezen om vandaag juist buiten de stad te besteden, met een bezoek aan het Russische Vaticaan: de kloosterstad Sergiev Posad. Het klooster, dat in de 14e eeuw door de heilige Sergius van Radonezj werd gesticht, is een van de grootste en belangrijkste van het land.

 • Dag 13: Moskou - Amsterdam

  Helaas komt er een einde aan uw bijzondere treinreis langs de Zijderoute. Na het ontbijt wordt u per transfer naar het vliegveld van Moskou gebracht vanwaar u met een rechtstreekse vlucht van KLM terugvliegt naar Amsterdam.

 • Vanuit een centrale ligging in Almaty is het InterContinental hotel een uitstekende uitvalsbasis. U overnacht in een elegant ingerichte kamer met een prachtig uitzicht op de bergen. Geniet van de smakelijke lokale gerechten, of kies voor een Turkse, Europese...
 • De Golden Eagle is een van de meest luxueuze hotels op wielen ter wereld. Pak uw koffers uit, neem plaats in uw comfortabele en-suite hut en begin aan een onvergetelijke reis die u voert van Almaty naar Moskou. Het cabinepersoneel staat te allen tijde...
 • Direct naast het Rode Plein en het Kremlin, met uitzicht op de Doema en de gekleurde St. Basilius kathedraal ligt het Four Seasons Hotel. Met een eigentijdse draai heeft het hotel de oude glamour van het legendarische Hotel Moskva uit de jaren dertig....
Route
Tijdens deze epische treinreis rijdt u van het moderne Almaty langs prachtige berglandschappen naar Oezbekistan. Hier reist u terug in de tijd van de Zijderoute door prachtige steden, als Samarkand en Bukhara. Vervolgens steekt u de grens over naar Turkmenistan, om hier van het eeuwenoude handelscentrum Merv naar het extravagante Ashgabat te reizen. U keert terug naar Oezbekistan, voor een bezoek aan Khiva en vervolgt uw reis naar Moskou.
 • onze specialisten
  Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
  Annelou van Elk
  Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.