Zambia in style: the great parks

17-daagse reis
Nu vanaf € 18.275 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Ongekende luxe
 • Bekend en onbekend Zambia
 • Wandelen in South Luangwa
 • Kanoën op de Zambezi rivier
 • Donderende watervallen
 • Onbekend Liuwa Plains

Ontdek vier verschillende natuurgebieden in Zambia, bekend en onbekend. Maak een met jeep- en wandelsafari's in het South Luangwa National Park en ontdek het Lower Zambezi National Park vanaf het water per kano of boot. Bewonder de imposante Victoria Watervallen en verblijf in het westen van Zambia temidden van de Liuwa Plains. Kortom een ultieme ervaring door het stijlvolle Zambia.

Begin met jeep- en wandelsafari's in het South Luangwa National Park dat samen met uw verblijf in Lower Zambezi National Park garant staat voor een optimale safari. Naast wandelingen en jeepsafari's gaat u in het Lower Zambezi National Park ook het water op in een kano of op een boot. Bij de Victoria Watervallen geniet u van dit bijzondere natuurfenomeen. Helemaal in het westen van het land verblijft u temidden van de Liuwa Plains, het land van de vroegere koning van de Lozi bevolking: King Lewanika. Naast zeldzaam wild, staat Liuwa Plains vooral bekend om de legendes, zoals die van de leeuwin Lady Liuwa. Deze leeuwin was de matriarch van de zogenaamde Liuwa tribe, helaas stierf zij in 2017. Na een reis vol ervaringen en bijzondere accommodaties keert u weer huiswaarts.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen, diverse maaltijden en activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag graag hierover.

Wist u dat

In Liuwa Plains de tweede grootste migratie van wildebeesten plaatsvindt?

Programma Accommodaties
 • Dag 1-2 Amsterdam - Lusaka

  Per KLM vliegt u vanaf Amsterdam via Nairobi naar Lusaka. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een lokale vertegenwoordiger en vervolgens naar uw hotel in een buitenwijk van Lusaka gebracht.

 • Dag 3 Lusaka - South Luangwa National Park

  Uw safari gaat beginnen. U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Mfuwe. Hier staat een medewerker van de lodge op u te wachten om u naar uw lodge bij het South Luangwa National Park te brengen. In de middag maakt u al uw eerste safari.

 • Dag 4 South Luangwa National Park

  South Luangwa ligt in het oosten van Zambia. In het zuiden van de beroemde Riftvallei, waar het Muchinga-gebergte en het dal van de Luangwa rivier elkaar ontmoeten. De Luangwa rivier is de levensader in de droge tijd, terwijl grote open vlaktes overstromen als de regens losbarsten. Het decor van South Luangwa wordt gevormd door een ruig landschap vol savannes, open vlaktes en rivieren. Luangwa staat bekend om de wandelsafari's. Al in 1954 werd hier de eerste wandelsafari georganiseerd door Norman Carr, één van de eerste parkwachters in South Luangwa. De wandelsafari is nog steeds een belangrijke activiteit in het park. 

 • Dag 5 South Luangwa National Park - Lower Zambezi National Park

  U laat South Luangwa achter u en reist verder per binnenlandse vlucht naar het Lower Zambezi National Park.

 • Dag 6-8 Lower Zambezi National Park

  Het prachtige landschap en de hoge concentratie wild rondom de Zambezi rivier maken het park een zeer aantrekkelijk gebied voor safaritochten. Natuurlijk worden er de jeepsafari's in open 4WD voertuigen aangeboden. Omdat er in het park nauwelijks laag groeiende dichte struiken zijn, is het een geschikt park voor wandelsafari's. U heeft grote kans om leeuwen, luipaarden, kudu’s, impala’s, hyena´s en zebra’s te spotten. De vele zijkanalen en eilandjes in de rivier bieden fantastische mogelijkheden voor kanosafari’s en boottochten. Nijlpaarden, krokodillen, olifanten, buffels, waterbokken en vele soorten vogels zult u langs de oevers tegenkomen. 

 • Dag 9 Lower Zambezi National Park - Livingstone

  U vliegt door naar een ander natuurfenomeen, de Victoria watervallen, op de grens met Zimbabwe. De watervallen behoren tot één van de zeven wereldwonderen. U overnacht in de Thorntree River Lodge, gelegen aan de oever van de Zambezi rivier.

 • Dag 10-11 Livingstone

  U heeft twee volle dagen om te genieten in deze mooie omgeving en het waterspektakel van de watervallen te aanschouwen. Het water valt met een oorverdovend lawaai maar liefst 111 meter naar beneden. Lokaal noemt men de watervallen ‘Mosi Oa Tunya’, ofwel ‘rook die dondert’. Vanaf speciale uitkijkpunten kunt u de watervallen in al haar glorie aanschouwen. Mocht u de watervallen op een meer avontuurlijke wijze willen ervaren dan kunnen wij één van de volgende activiteiten voor u reserveren; helikoptervluchten, ultralight vluchten, bungeejumping of wildwatervaren. Maar er is meer te zien. In het centrum van Livingstone kunt u een bezoek brengen aan het Livingstone museum. Het grootste en oudste museum van Zambia waar u meer leert over de Zambiaanse cultuur en hun erfgoed. Of breng een bezoek aan de levendige en kleurrijke Maramba markt.

 • Dag 12 Livingstone - Liuwa Plains

  U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Liuwa Plains waar u uw reis afsluit.

 • Dag 13-15 Liuwa Plains

  Deze dagen geniet u van de ongereptheid van Liuwa Plains. Liuwa Plains is een van de eerste beschermde gebieden van Afrika. Al begin 1880 werd het beschermd door de koning van de Lozi stam: King Lewanika. Het gebied staat vooral bekend om de legendes, bijvoorbeeld van Mambeti en Lady Liuwa. Het verhaal gaat dat Mambeti een bewoner was van de Lozi en hier vlakbij de lodge leefde, gestorven en begraven is. Volgens de legende is Mambeti gereïncarneerd in de leeuw Lady Liuwa, de leidster van de troep leeuwen die bekend staat als de Liuwe Pride. De lokale bewoners geloven dat dit de reden is dat deze leeuwin zo vaak vlakbij de lodge werd gezien. Helaas is Lady Liuwa op de leeftijd van 17 jaar in 201 overleden.

 • Dag 16-17 Liuwa Plains - Livingstone - Amsterdam

  U vliegt terug naar Livingstone voor uw terugvlucht via Johannesburg naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

 • In een buitenwijk, in het zuidoosten van Lusaka ligt boetiek hotel Latitude 15. Een modern en stijlvol hotel. Voor het interieur is gebruik gemaakt van lichte tinten, kleurrijke accenten en hedendaagse Afrikaanse kunst en accessoires. Alle kamers zijn...
 • Net buiten South Luangwa National Park ligt de kleinschalige Chinzombo. De lodge biedt een stijlvol en luxueus verblijf in een prachtige omgeving. De ruim opgezette villa’s met zitgedeelte en aparte slaapkamer liggen in de schaduw van oude bomen aan de...
 • Chongwe ligt net buiten het Lower Zambezi National Park, op het punt waar de Chongwe River in de Zambezi River uitmondt. Bijna geheel verscholen en overschaduwd door grote bomen, kunt u hier in alle privacy de Afrikaanse bush ervaren. Omdat het kamp niet...
 • Gelegen op steenworp afstand van de bulderende Victoriawatervallen geniet Thorntree River Lodge van een fantastische locatie voor een bezoek aan dit wereldberoemde natuurspektakel. De lodge is gebouwd op een rustige locatie in het Mosi-oa-Tunya Park aan...
 • In de uitgestrekte vlaktes van Liuwa Plain National Park ligt de kleinschalige en exclusieve King Lewanika Lodge. De lodge is enkel per helikopter bereikbaar. Het nationale park was het eerste beschermde natuurgebied en ontving deze status dankzij koning...
Route
Een combinatie tussen vier bijzonder mooie gebieden in Zambia. In South Luangwa en Lower Zambezi gaat u volop op safari. Te voet, in een jeep, op een boot of in een kano, terwijl u verblijft in luxe accommodaties. U vervolgt de reis naar de wereldberoemde Victoria watervallen. U sluit uw reis af in Liuwa Plains waar u u vooral geniet van ongerepte natuur en zeldzame diersoorten.
Peter van Tilburg bezocht Zambia

We zijn inmiddels de hele wereld over geweest met ExperienceTravel en ze slagen er iedere keer weer in om onze verwachtingen te overtreffen. Zowel reisinhoudelijk als qua serviceniveau.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada