Wonderlijk West-Maleisië

16-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 4.195 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Comfortabele, luxe accommodaties
 • Bruisend Kuala Lumpur
 • Vrijheid met uw eigen auto
 • Theevelden Cameron Highlands
 • Cultureel Penang
 • Prachtige stranden Langkawi

Ontdek tijdens deze autoreis het prachtige West-Maleisië. Ga terug naar de tijd van de VOC in Melaka, baant u zich een weg door het regenwoud van Taman Negara en kom bij op de stranden van het tropische eiland Langkawi. Een reis om nooit te vergeten!

Ontdek tijdens deze autoreis het prachtige West-Maleisië. Ga terug naar de tijd van de VOC in Melaka, baant u zich een weg door het regenwoud van Taman Negara en kom bij op de stranden van het tropische eiland Langkawi. Een reis om nooit te vergeten!

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met chauffeur/gids en autohuur op genoemde dagen, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

Penang bekend staat om haar smakelijke, veelzijdige keuken? Probeer eens een Laksa of Nasi Kandar!

Programma Accommodaties
 • Dag 1-2: Amsterdam – Kuala Lumpur – Melaka

  In de avond vliegt u met KLM rechtstreeks naar Singapore waar u de volgende middag landt. Bij aankomst wordt u per privétransfer naar uw hotel in Melaka gebracht. U heeft de avond ter vrije besteding om deze charmante stad te verkennen. 

 • Dag 3 Melaka – Kuala Lumpur

  Met een gids verkent u deze historische stad. De VOC tijd heeft hier duidelijk haar sporen nagelaten. Portugese, Nederlandse en Britse invloeden zijn onmiskenbaar aanwezig. Aansluitend wordt u per transfer naar Kuala Lumpur gebracht.

 • Dag 4: Kuala Lumpur

  Vandaag brengt u een bezoek aan de bruisende stad Kuala Lumpur. U ziet onder meer de Petronas Twin Towers, het koninklijk paleis en de nationale moskee, stuk voor stuk bezienswaardige bouwwerken!

 • Dag 5: Kuala Lumpur

  Dag ter vrije besteding om deze metropool verder te verkennen. 

 • Dag 6: Kuala Lumpur – Taman Negara

  In de ochtend wordt uw huurauto afgeleverd bij het hotel. Aansluitend rijdt u verder naar het regenwoud van Taman Negara, een van de oudste jungles in zijn soort. U arriveert per boot. ’s Avonds maakt u een junglewandeling met een gids.

 • Dag 7: Taman Negara

  Een wandeltocht leidt naar een mooi panoramisch uitkijkpunt. Geniet van het uitzicht over de groene heuvels en steek vervolgens de lange hangbrug boven de boomtoppen over. ’s Middags maakt u een boottocht naar een waterval waar u kunt zwemmen.

 • Dag 8: Taman Negara – Cameron Highlands

  U rijdt verder richting de vruchtbare Cameron Highlands. Dit gebied wordt wel de ‘green bowl’ van Maleisië genoemd, waar het grootste deel van de groenten en fruit van het land wordt verbouwd. 

 • Dag 9: Cameron Highlands

  Met een gids maakt u een wandeltocht door de bossen en heuvels van de highlands. In de middag bezoekt u een theeplantage. De theevelden in de heuvels vormen een prachtig plaatje en het is interessant iets te leren over de theeproductie. 

 • Dag 10: Cameron Highlands – Ipoh

  Uw volgende bestemming is de historische stad Ipoh. In de middag verkent u de stad onder begeleiding van uw gids. 

 • Dag 11: Ipoh – Penang

  Na uw ontbijt rijdt u verder richting culturele eiland Penang. U verblijft in het bruisende Georgetown, bekend om zijn heerlijke streetfood. U levert uw autosleutels in bij uw hotel en heeft de rest van de middag ter vrije besteding.

 • Dag 12 Penang

  Vandaag duikt u in de cultuur en historie van Georgetown. Onderweg proeft u diverse lekkernijen terwijl u meer leert over het ontstaan van deze bijzondere stad. 

 • Dag 13: Penang – Langkawi

  Na uw ontbijt wordt u per privétransfer naar de haven van Penang gebracht. Hier stapt u aan boord van de ferry voor uw overtocht naar Langkawi. Bij aankomst op Langkawi wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht.

 • Dag 14 -15: Langkawi

  Het paradijselijke Langkawi is de laatste bestemming van uw heerlijke reis. U verblijft in een luxe hotel aan het strand en heeft volop gelegenheid om te genieten van rust en ontspanning.

 • Dag 15-16: Langkawi - Singapore - Amsterdam

  Aan het einde van de middag wordt u per transfer naar de luchthaven van Langkawi gebracht. Vanaf hier vliegt u naar Singapore waar u overstapt op uw vlucht terug naar Amsterdam. U landt de volgende ochtend op Schiphol Amsterdam.

 • Het Mutiara Taman Negara Resort is een accommodatie bestaande uit houten chalets. Het is de enige accommodatie middenin de prachtige jungle van het Taman Negara National Park. De chalets figureren als nagebouwde houten Maleisische huisjes. De huisjes...
 • Campbell House is een verblijf van een geheel eigen niveau. Het oude deel van de stad Georgetown valt onder Unesco Werelderfgoed en dat is exact de plek waar dit hotel ligt. Een echt boetiek hotel waar oude tijden herleven worden gecombineerd met het...
 • Zodra u het Traders Kuala Lumpur binnenstapt laat u de drukke straten van deze metropool achter u en zult u genieten van de sereniteit van dit hotel. Maak een ontspannende wandeling door de tropische tuinen, neem een verfrissende duik in het zwembad of...
Route
Ervaar de veelzijdigheid van het schiereiland West-Maleisië en de vrijheid van uw eigen auto. De reis start in het historierijke Melaka en leidt naar de hoofdstad Kuala Lumpur. In Taman Negara en Cameron Highlands is het de natuur die de klok slaat. Ga dan cultuur proeven op Penang en geniet van de stranden van Langkawi.
Jan Janse bezocht Maleisië

Je verwachtingen worden altijd overtroffen.

 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika
 • onze specialisten
  Annelou van Elk, Azië specialist. U bereikt Annelou op nr. 073 - 548 20 60.
  Annelou van Elk
  Expertise: Rusland, Mongolie, China, Oezbekistan, Marokko, Myanmar, Maleisië, Thailand, Laos & Singapore.