Woestijnen en geisers van Noord-Chili

17-daagse autorondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 4.845 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Kleurrijk Valparaíso
 • Schoonheid van de Atacama woestijn
 • Bewonder de geisers van El Tatio
 • Vulkanen in Lauca National Park
 • Aangename Codpa Vallei
 • Combinatie van woestijn en strand

Het noorden van Chili herbergt vele verrassingen. Een woestijn met zoutmeren en geisers, spookstadjes, archeologische vondsten en het prachtige Lauca National Park.

Voor u aan uw autorondreis door het veelzijdige noorden begint‚ maakt u uitgebreid kennis met Chili's hoofdstad Santiago. Tijdens een stadstour verkent u historische pleinen, kerken en markten. Ook brengt u een bezoek aan Valparaíso‚ een stad die in de 16e eeuw ontdekt werd en bekend is om de heuvels vol trappenhuizen. Terug in Santiago neemt u het vliegtuig naar Calama‚ waar u uw huurauto ophaalt en naar San Pedro de Atacama rijdt. U heeft ruim de tijd om deze mooie woestijn uitgebreid te verkennen. Een bezoek aan de El Tatio geisers ontbreekt niet in uw programma. Dan reist u verder noordwaarts naar uw volgende bestemming, de kustplaats Iquique. Hier haalt u uw volgende huurauto op en verkent u het hoge noorden van Chili. Zo is Putre de uitvalbasis voor het Lauca National Park. Met majestueuze vulkanen, meren en een bijzondere fauna is dit park zeker een bezoek waard. In Arica kunt u genieten van aantrekkelijke stranden aan de Stille Oceaan. Maar Arica biedt ook een aantal interessante musea. In het museum San Miguel de Azapa kunt u de oudste mummies ter wereld bekijken. Via Santiago vliegt u terug naar Amsterdam.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, autohuur, overnachtingen, een aantal maaltijden en activiteiten inbegrepen. 

Wist u dat

De beste tijd om de stoompluimen van de El Tatio geisers in de Atacama woestijn te bewonderen net voor zonsopgang is?

Programma Accommodaties
 • Dag 1-2 Amsterdam - Santiago

  U vliegt naar Santiago, waar u de volgende dag aankomt. Per transfer wordt u naar uw hotel in het centrum gebracht. ’s Middags verkent u het historische centrum van Santiago tijdens een stadstour.

 • Dag 3 Santiago

  Vandaag staat een dagexcursie naar de kleurrijke havenstad Valparaíso op het programma. Valparaíso, een stad met veel trappen, oude liften en bochtige straatjes, is gebouwd op een heuvel en vanaf de top heeft u prachtig uitzicht over de baai.

 • Dag 4 Santiago - San Pedro de Atacama

  Vandaag vliegt u naar Calama, in het noorden van Chili. Na aankomst haalt u uw huurauto op en rijdt u naar het woestijnstadje San Pedro de Atacama, waar u de komende dagen verblijft.

 • Dag 5-6 San Pedro de Atacama

  Verken de schoonheid van de verlaten woestijn. Bewonder de rotsformaties van de Maanvallei, wandel langs het zoutmeer Salar de Atacama of neem een duik in natuurlijke warmwaterbronnen.

 • Dag 7 San Pedro de Atacama

  De dag begint vroeg, voor een bijzonder schouwspel hoog in de Andes. Actieve geisers leveren een prachtig natuurverschijnsel; indrukwekkende stoompluimen met op de achtergrond de zon die boven de bergpieken uitklimt. 

 • Dag 8 San Pedro de Atacama - Iquique

  U verlaat de woestijn en vliegt naar Iquique. Na aankomst ontvangt u de sleutels van uw huurauto, waarmee u de komende dagen de omgeving van Iquique verkent.

 • Dag 9 Iquique

  In de omgeving van de stad vindt u diverse verlaten nitraatmijnen of u kunt een bezoek brengen aan de spookstadjes Humberstone en Santa Laura. 

 • Dag 10 Iquique - Codpa

  Over de beroemde Panamerican Highway rijdt u naar het aangename oaseplaatsje Codpa. Dankzij de beschutte ligging in een kloof is het vrijwel windstil.

 • Dag 11 Codpa - Putre

  Vandaag rijdt u naar het kleine stadje Putre, dichtbij de grens met Bolivia. Putre ligt op 3500 meter hoogte en is de uitvalbasis voor een bezoek aan het Lauca National Park. 

 • Dag 12-13 Putre

  De komende dagen heeft u alle tijd om de omgeving te verkennen. Het Lauca National Park staat bekend om zijn besneeuwde bergtoppen, weidse uitzichten en de vele lama’s en alpaca’s. Ook kunt u hier de condor bewonderen, één van de grootste vliegende vogels ter wereld.

 • Dag 14 Putre - Arica

  U rijdt naar de noordelijkst gelegen stad van Chili, Arica. Een prettige stad aan de Stille Oceaan met aantrekkelijke stranden. In en rondom Arica zijn de oudste mummies ter wereld gevonden. In het San Miguel de Azapa museum kunt u de vele archeologische vondsten en mummies bekijken. 

 • Dag 15 Arica - Santiago

  Vanaf Arica vliegt u terug naar Santiago, waar u nog een nacht verblijft.

 • Dag 16-17 Santiago - Amsterdam

  Per transfer wordt u naar de luchthaven van Santiago gebracht en vliegt u terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

 • Altiplanico Atacama ligt aan de rand van San Pedro de Atacama. De lodge is gebouwd van adobe en heeft een zeer natuurlijke uitstraling. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van een knusse sfeer door het gebruik van warme kleurtinten. Daarnaast...
Route
U verkent het hoge noorden van Chili per huurauto. Na een korte kennismaking met Santiago en Valparaíso vliegt u naar de Atacama woestijn. Geniet van het prachtige onaardse landschap. Daarna reist u verder noordwaarts en ontdekt u de bezienswaardigheden van Noord-Chili.
Jan Janse bezocht Chili

Je verwachtingen worden altijd overtroffen.

 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.