Woestijnen en geisers van Noord-Chili

17-daagse autorondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 5.790 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Kleurrijk Valparaíso
 • Schoonheid van de Atacama woestijn
 • Bewonder de geisers van El Tatio
 • Vulkanen in Lauca National Park
 • Aangename Codpa Vallei
 • Combinatie van woestijn en strand

Het noorden van Chili herbergt vele verrassingen. Een woestijn met zoutmeren en geisers, spookstadjes, archeologische vondsten en het prachtige Lauca National Park. Naast de bekende Atacama woestijn ontdekt u ook het minder bekende uiterste Noorden Putre.

Voor u aan uw autorondreis door het veelzijdige noorden begint‚ maakt u uitgebreid kennis met Chili's hoofdstad Santiago. Tijdens een stadstour verkent u historische pleinen, kerken en markten. Ook brengt u een bezoek aan Valparaíso‚ een stad die in de 16e eeuw ontdekt werd en bekend is om de heuvels vol trappenhuizen. Terug in Santiago neemt u het vliegtuig naar Calama‚ waar u uw huurauto ophaalt en naar San Pedro de Atacama rijdt. U heeft ruim de tijd om deze mooie woestijn uitgebreid te verkennen. Een bezoek aan de El Tatio geisers ontbreekt niet in uw programma. Dan reist u verder noordwaarts naar uw volgende bestemming, de kustplaats Iquique. Hier haalt u uw volgende huurauto op en verkent u het hoge noorden van Chili. Zo is Putre de uitvalbasis voor het Lauca National Park. Met majestueuze vulkanen, meren en een bijzondere fauna is dit park zeker een bezoek waard. In Arica kunt u genieten van aantrekkelijke stranden aan de Stille Oceaan. Maar Arica biedt ook een aantal interessante musea. In het museum San Miguel de Azapa kunt u de oudste mummies ter wereld bekijken. Via Santiago vliegt u terug naar Amsterdam. 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, autohuur, overnachtingen, een aantal maaltijden en activiteiten inbegrepen.

Wist u dat

U kunt de reis ook uitbreiden met een verblijf op Paaseiland of het wijngebied 

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam – Santiago

  U vliegt vandaag vanuit Amsterdam naar Santiago, waar u de volgende dag aankomt.  

 • Dag 2 Santiago

  Vandaag gaat u de stad in een halve dag per fiets verkennen. U start bij Café Literario in Parque Balmaceda en fiets lang bekende hoogtepunten als: Fuente Alemana, Parque Forestal, GAM Cultural Center, Mercado Central, als ook het historische stadscentrum en voormalig treinstation Mapocho. Daarnaast brengt de tour u ook naar Parque los Reyes en de karakteristieke wijk Yungay; een wijk vol met juweeltjes van cultuur en architectuur. Op het terras aan Plaza Brazil geniet u van een korte pauze terwijl u kijkt op overblijfselen van de voormalige statige woningen uit de 19e eeuw.  Vooral interessant zijn de straatjes van de wijk Concha y Toro die samenkomen in een centrale pleintje: het gebied werd in 1989 uitgeroepen vanwege zijn architectonische verscheidenheid. Alvorens u eindigt bij het Museo de la Memoria fiets u verder door de steegjes Lucrecia Valdés, Adriana Cousiño en Hurtado Rodriguez. Na uw picknicklunch fiets u, via La Moneda (het presidentiële paleis) terug naar het startpunt.   

 • Dag 3 Santiago

  U reist in ca 1,5 uur naar de kustplaats Valparaiso. Valparaíso's pittoreske lay-out, versterkt door de omringende heuvels die in de oceaan lijken te duiken, herinneren u eraan dat dit ooit de belangrijkste maritieme bestemming van de Pacifische kust was voordat de Straat van Panama werd geopend voor navigatie. U bezoekt de binnenstad en vervolgens ontdekt u de heuvelwijken met gekleurde huisjes en graffiti kunst. Hier, hoog boven de stad, heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. Het bovenste en onderste deel van de stad zijn verbonden met 16 kabelbanen  (funiculares) die rond de eeuwwisseling werden aangelegd toen de stad een enorme groei doormaakte. Op de terugweg naar Santiago stopt u in de Casablanca wijnvallei en bezoekt u Bodega RE. Dit wijnhuis herintroduceert oude manieren om wijn te produceren.  Door traditionele manieren te combineren met de kennis van vandaag, kunnen ze prachtige premium wijnen produceren. 

 • Dag 4 Santiago – Arica

  U vliegt naar de noordelijkst gelegen stad van Chili, Arica. Een prettige stad aan de Stille Oceaan met aantrekkelijke stranden. Hier haalt u uw huurauto op en start uw selfdrive-avontuur. In en rondom Arica zijn de oudste mummies ter wereld gevonden. In het San Miguel de Azapa museum kunt u de vele archeologische vondsten en mummies bekijken. 

 • Dag 5 Arica – Codpa

  U laat Arica achter u en rijdt in ca 2 uur naar Codpa. Het dorp ligt op 2.050 meter hoogte aan de Vitor rivier in een zeer vruchtbare vallei. Hier groeien guayaba's, woestijnvijgen, peren en druiven. Van de druif wordt sinds koloniale tijden de zoete wijn pintatani gemaakt. Het oogstfeest is begin april. In de omgeving zijn petrogliefen ontdekt, deze zijn vanuit Codpa gemakkelijk te bereiken. 

 • Dag 6 Codpa – Putre

  Vanuit Codpa rijdt u via de onverharde weg via Timar en Belen naar Putre. Een rit van zo’n 125km. Echter, met de onverharde, bochtige weg kunt u op sommige stukken 50km per uur. Het is tevens aan te raden om in de kleine dorpjes te stoppen.

 • Dag 7 & Dag 8 Putre

  Deze dagen bent u vrij en gaat u op eigen gelegenheid het Nationaal Park Lauca bezoeken. Onderweg stopt u eerst in Nationale Park Las Vicuñas. Het Nationale Park Las Vicuñas is 210.000 hectare groot en nagenoeg onbewoond. Het park telt een groot aantal indrukwekkende vulkanen waarvan de rokende Volcán Guallatire de meest spectaculaire is. Daarna zet u de tocht verder naar Nationaal Park Lauca. Dit prachtige stukje Andes toont het typische landschap van de Altiplano. De besneeuwde vulkanen weerspiegelen in bergmeren. Door het steppeachtige grasland lopen lama's en alpaca's: de belangrijkste inkomstenbron van de weinige bewoners van het gebied. Ook komt men de vicuña's en de guanaco's, de wilde familie van de lama, tegen. Rondom het meer Lago Chungará, op een hoogte van 4.500 meter, zijn drie verschillende flamingosoorten te zien. Andere opvallende vogels die u tegenkomt zijn de condor en de nandoe, een kleine struisvogel. Op de achtergrond verrijst de majestueuze Parinacota-vulkaan. 

 • Dag 9 Putre – Iquique

  U rijdt vandaag naar het zuiden, onderweg naar de Atacama woestijn, waarbij u een stop maakt in Iquique. De afstand naar Iquique bedraagt ongeveer 420 kilometer. Gaat de reis vlot, dan kunt u nog een stop maken in het plaatsje Huara. Hier bezoekt u de 86 meter grote Atacama Giant, de grootste geoglief in noord Chili. Op weg naar Iquique passeert u enkele verlaten nitraatkantoren en kunt u een de spookstadjes van Santa Laura en Humberstone bezoeken. 

 • Dag 10 Iquique

  Deze dag bent u vrij om op eigen gelegenheid in Iquique te besteden. De stad heeft mooie straten en 19e eeuwse architectuur. Hoogtepunten zijn het Palacio Astoreco, het Museo Regional en de Torre Reloj. 

 • Dag 11 Iquique – San Pedro de Atacama

  U rijdt deze dag verder naar San Pedro de Atacama. De afstand bedraagt ongeveer 485 kilometer, waar u zes uur over rijdt. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan “Pampa de Tamarugal”. Hier bevinden zich meer dan 400 figuren in het landschap die één van de belangrijkste archeologische sites vertegenwoordigen, “Los Pintados Geoglyphs”. U gaat verder door de droge vlaktes van de Atacama woestijn. Een indrukwekkend onderdeel van deze rit, vanwege de droogte, uitgestrektheid en prachtige kleurcontrasten. 

 • Dag 12 & Dag 13 San Pedro de Atacama

  Deze dagen heeft u ter vrije besteding. Dit prachtige stadje is het uitgangspunt voor een bezoek aan het veelzijdige woestijngebied van Atacama. Ga zwemmen in één van de natuurlijke warmwaterbronnen, ontdek de mooie kleuren in de regenboogvallei, of ga bij zonsondergang naar de Maanvallei, of wandel over de uitgestrekte Salar de Atacama, een nagenoeg droog zoutmeer waarin flamingo's en andere watervogels rondwaden. Er zijn genoeg mogelijkheden. 

 • Dag 14 San Pedro de Atacama

  Vroeg opstaan vandaag! U reist voor de zonsopgang richting de Tatio Geisers, een aantal actieve fonteingeisers. U kunt de krachtige stoom omhoog zien spuiten uit de diverse waterpoelen in dit gebied. Uw ontbijt nuttigt u na het zien van de geisers. Op de terugweg passeert u Machuca, een klein boerendorpje. U bent rond het middaguur weer terug in San Pedro de Atacama. 

 • Dag 15 San Pedro de Atacama – Santiago

  U rijdt met uw huurauto terug naar de luchthaven van Calama waar u uw huurauto inlevert. Met een binnenlandse vlucht vliegt u in ca twee uur naar Santiago. Vanaf de luchthaven van Santiago brengt uw privétransfer u naar uw accommodatie, waar u uw laatste nacht in Chili doorbrengt.  

 • Dag 16 – Dag 17 Santiago – Amsterdam

  Per transfer wordt u naar de luchthaven van Santiago gebracht en vliegt u terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt. 

 • Hotel Le Reve is een boutique hotel in de elegante en rustige wijk Providencia. Het gebouw is een Chileens nationaal monument, waarbij de Franse architectuur zorgvuldig is gerestaureerd. Het hotel is gelegen op korte afstand van winkels, restaurants,...
 • Op zo'n 15 minuten lopen van het centrum van Arica vindt u dit strakke houten hotel.Het ligt direct aan het strand en geeft een panoramisch uitzicht op zee, vriendelijke service en goed eten. Het hotel biedt een goed startpunt voor het verkennen van de...
 • Aruma Codpa ligt centraal in de hoogvlaktes in het noorden van Chili. De lodge bevindt zich op 130 kilometer ten zuidoosten van Arica, op zo'n 2.000 meter hoogte. Ver weg van de drukke badplaats maar een uitstekende overnachtingsplek om te wennen aan...
 • Aan de rand van het dorp Putre ligt de kleinschalige Terrace Lodge gerund door Italiaanse eigenaren. De kleine, maar warme kamers bieden grote ramen met schitterend uitzicht op de bergen. Op slechts 2 minuten van het kleine centrum van Putre, gelegen...
 • Holiday Inn Express is een modern en comfortabel hotel aan het strand van Playa Brava. Het biedt prima faciliteiten, waaronder een buitenzwembad, een whirlpool en een fitnessruimte. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en gedecoreerd met donkerhouten...
 • Casa Atacama is een eco-vriendelijk hotel dat op slechts enkele minuten loopafstand ligt van de hoofdstraat van San Pedro de Atacama. Dit hotel is gebouwd en gedecoreerd met typische materialen uit de Atacama omgeving, wat zorgt voor een sfeervolle uitstraling...
Route
U verkent het hoge noorden van Chili per huurauto. Na een korte kennismaking met Santiago en Valparaíso vliegt u naar Noord Chili. Hier haalt u uw huurauto op en rijdt u via prachtige landschappen naar de Atacama woestijn. Geniet van het prachtige onaardse landschap en zie de indrukwekkende Tatio Geisers bij zonsopkomst.
Ella Janse bezocht Chili

Het voelt heel vertrouwd om met ExperienceTravel op reis te gaan.

 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.