Wildparadijs Botswana

11-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.325 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek de Moremi Game Reserve en de Okavango Delta
 • Ervaar de unieke waterwegen per traditionele mokoro’s en motorboten
 • Maak een nacht Game Drive in de Okavango Delta
 • Ontdek de Savuti regio per open 4x4 wagen, een uniek landschap in Botswana
 • Spot de mooiste vogels tijdens een wandelsafari onder begeleiding van een gids
 • Zie indrukwekkende rotschilderingen van de San (lokale bevolking)

Ontdek het wildparadijs van Botswana met een bezoek aan Moremi Game Reserve, de Okavango Delta en de Savuti regio. Met deze elf daagse reis doorkruist u de ongerepte natuur van Botswana tijdens verschillende safaritochten en verblijft u in kleinschalige tentenkampen en lodges middenin de natuur.

De Okavango Delta is een enorm moerasgebied dat uitmondt in de Kalahari woestijn. Het is de grootste binnenlandse delta ter wereld en onderdeel van de Unesco Werelderfgoedlijst. De uitgestrekte grasvlaktes en oneindige lagunes trekken tal van wilde dieren en vogels aan. U verblijft op twee locaties binnen dit gebied, dat ook huis biedt aan traditionele volksstammen als de San bushmannen. Naast jeepsafari’s maakt u ook wandelsafari’s, die weer een heel ander perspectief bieden op de delta. ‘s Avonds, na het nuttigen van een ‘sundowner’ start de spannende nachtsafari. Met het hart bonkend in uw keel rijdt in het donker door de bush. Nachtdieren ontwaken en gaan op zoek naar hun prooi. Vertrouw op de kennis van uw ervaren gids en ga af op geheel andere zintuigen dan normaal. Met een spotlight verkent u de omgeving terwijl u iets hoort ritselen in het hoge gras. Verderop hoort u een grom, of kwam die toch van dichterbij? Een overnachting onder de Afrikaanse sterren maakt het safarigevoel helemaal af. Minstens zo bijzonder is een tocht in een mokoro, een traditionele boomkano. Vanaf het water spot u weer heel andere dieren. Geniet van de stilte en de rust met slechts het zachte geluid van de peddel die door het water stuwt. U reis vervolgt zich richting de Savuti regio. De kronkelende waterwegen van het Savuti kanaal, die zich uitstrekt van de Linyanti-rivier tot aan Savute Marsh, heeft al duizenden generaties lang het westelijke deel van het Chobe National Park tot leven gewekt. Dit grillige en onvoorspelbare kanaal, heeft de lokale bevolking, geologen en anderen jarenlang verbijsterd. Jaarlijks vindt hier ook de op twee na grootste zebra-migratie plaats.  
 

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, game drives, lokaal vervoer en een aantal maaltijden inbegrepen.

Wist u dat

Wist u date er in de Okavango Delta komen meer dan 450 vogelsoorten voor, een ware natuurschat voor liefhebbers?  

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Johannesburg

  U vliegt vanuit Amsterdam naar Johannesburg waar u overnacht voordat u aan uw safari-avontuur begint.

 • Dag 2-4 Johannesburg – Moremi Game Reserve

  Vanuit Johannesburg vliegt u direct door naar de luchthaven van Maun, gelegen aan de zuidelijke punt van de Okavango Delta. U verblijft de komende dagen in het Moremi Game Reserve. Deze privéconcessie ligt in het oosten van de Delta. Met de herintroductie van de zwarte en witte neushoorn in dit gebied heeft u kans op het spotten van de Big 5. In de dichter begroeide stukken van het gebied leven ook luipaarden en Afrikaanse wilde honden.   

 • Dag 5-7 Okavango Delta

  U reist door naar Xugana Island. Deze lagune in de Okavango Delta heeft volop water wat zorgt voor een pure safari-beleving. Tijdens uw verblijf maakt u wandelsafari’s, game drives en boottochten in een traditionele mokoro of per gemotoriseerde boot. Na een smakelijke sundowner aan het einde van de dag, trekt u eropuit in een jeep met spotlight op zoek naar nachtdieren als luipaarden, civetkatten of bijvoorbeeld stekelvarkens. 

 • Dag 8 Okavango Delta – Savuti

  Vandaag verlaat u de Okavango Delta en vliegt u naar Savuti. In het hart van het Chobe National Park ligt Savuti, een uitgestrekte vlakte met rotsformaties. Dit gebied kent natte en droge perioden wat een enorme invloed heeft gehad op dit landschap. Het Savuti kanaal stroomt elk jaar anders en daardoor is het landschap ook zo divers. Door de ‘vloed’ in 2009-2010 ging de Savuti  weer stromen, maar staat nu sinds 2013 weer droog. De meest voorkomende diersoorten zijn olifanten, antilopen, leeuwen en koedoes 

 • Dag 9 Savuti

  Per 4x4 terreinwagen en ervaren gids verkent u dit gebied nader. Het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan de Gubatsa Hills. In deze heuvels vindt u eeuwenoude rotsschilderingen afkomstig van de oermens. De Savuti is ook bekend vanwege de vele zebra’s die jaarlijks door dit gebied migreren.

 • Dag 10 Savuti – Kasane - Johannesburg

  Na een heerlijk ontbijt verlaat u de lodge en vliegt u per Cessna naar de luchthaven van Kasane. Hier stapt u over op de vlucht naar Johannesburg. In de avond vertrekt het KLM toestel met een nachtvlucht naar Amsterdam.  

 • Dag 11 Amsterdam

  U arriveert op Schiphol. Na deze reis heeft u Botswana op een rustige en voortreffelijke manier leren kennen! Een reis om nooit meer te vergeten

 • De City Lodge op de luchthaven van Johannesburg is een comfortabel hotel voor uw eerste of laatste overnachting in Zuid-Afrika. Het hotel ligt op loopafstand van de aankomsthal van de luchthaven, waardoor u niet afhankelijk bent van een shuttlebusje of...
 • U spreekt de naam van dit kamp uit als Ka-ka-na-ka. De lokale bevolking gebruikt hiervoor een 'klikkende' klank. De gelijknamige lagune ligt in het hart van het Moremi Game Reserve. Het gehele jaar kunnen vanuit dit kamp zowel game drives als gemotoriseerde...
 • Op een prachtig bebost eiland in de Okavango Delta, vindt u Xugana Island Lodge. Het gehele jaar door is het waterpijl van de Xugana Lagune op zeer goed niveau. De intieme, kleinschalige lodge is gelegen in een privé concessie waar veel safari-activiteiten...
 • Savute Safari Lodge bevindt zich middenin de bush op een exclusieve locatie aan het Savuti kanaal. Hierdoor kunt u uitstekend genieten van alle geluiden van de Afrikaanse bush. Zo worden de ochtenden opgevrolijkt door een koor van vogels, terwijl het...
Route
Vlieg rechtstreeks naar Johannesburg en vertrek na een fijne nachtrust weer door naar Maun. Vanuit hier vliegt u in een klein vliegtuigje door naar uw eerste kamp in Moremi Game Rerserve. Na een heerlijk verblijf heeft u een korte cessna-vlucht naar de Okavango Delta. Uw laatste verblijf wordt ook per vlucht aangedaan; Savuti. Via Kasane en Johannesburg vliegt u weer terug naar Amsterdam.
Peter van Tilburg bezocht Botswana

We zijn inmiddels de hele wereld over geweest met ExperienceTravel en ze slagen er iedere keer weer in om onze verwachtingen te overtreffen. Zowel reisinhoudelijk als qua serviceniveau.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.