Wildparadijs Botswana

11-daagse reis
Nu vanaf € 5.345 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek de Okavango Delta
 • Jeepsafari's en wandelsafari's
 • Maak kennis met traditionele volksstammen
 • Ga op nachtsafari
 • Boottocht in een traditionele mokoro
 • Spot olifanten, nijlpaarden en krokodillen

Ontdek het wildparadijs van Botswana met een bezoek aan de Okavango Delta en Chobe National Park. Met deze elfdaagse reis doorkruist u de ongerepte natuur van Botswana tijdens verschillende safaritochten en verblijft u in kleinschalige tentenkampen en lodges middenin de natuur.

De Okavango Delta is een enorm moerasgebied dat uitmondt in de Kalahari woestijn. Het is de grootste binnenlandse delta ter wereld en onderdeel van de Unesco Werelderfgoedlijst. De uitgestrekte grasvlaktes en oneindige lagunes trekken tal van wilde dieren en vogels aan. U verblijft op twee locaties binnen dit gebied, dat ook huis biedt aan traditionele volksstammen als de San bushmannen. Naast jeepsafari’s maakt u ook wandelsafari’s, die weer een heel ander perspectief bieden op de delta. ‘s Avonds, na het nuttigen van een ‘sundowner’ start de spannende nachtsafari. Met het hart bonkend in uw keel rijdt in het donker door de bush. Nachtdieren ontwaken en gaan op zoek naar hun prooi. Vertrouw op de kennis van uw ervaren gids en ga af op geheel andere zintuigen dan normaal. Met een spotlight verkent u de omgeving terwijl u iets hoort ritselen in het hoge gras. Verderop hoort u een grom, of kwam die toch van dichterbij? Een overnachting onder de Afrikaanse sterren maakt het safarigevoel helemaal af. Minstens zo bijzonder is een tocht in een mokoro, een traditionele boomkano. Vanaf het water spot u weer heel andere dieren. Geniet van de stilte en de rust met slechts het zachte geluid van de peddel die door het water stuwt. U reis vervolgt zich richting Chobe national Park. Dit is dé plek in Afrika om olifanten te spotten. De olifanten die hier leven behoren tot de grootste van alle olifantensoorten. Tijdens een rustgevende safaricruise over de Chobe River kunt u deze imposante dieren rustig bekijken en fotograferen, evenals nijlpaarden en krokodillen. Met deze reis kunt u gegarandeerd een hoop bijzondere dieren afstrepen van uw lijstje. U gaat naar huis met een album vol prachtige foto’s en een goede indruk van de ongerepte wildernis van Botswana.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, game drives, lokaal vervoer en een aantal maaltijden inbegrepen.

Wist u dat
 • In de Okavango Delta komen meer dan 450 vogelsoorten voor, een ware natuurschat voor liefhebbers. 
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Johannesburg

  U vliegt vanuit Amsterdam naar Johannesburg waar u overnacht voordat u aan uw safari-avontuur begint.

 • Dag 2-4 Johannesburg - Okavango Delta

  Vanuit Johannesburg vliegt u direct door naar de luchthaven van Maun, gelegen aan de zuidelijke punt van de Okavango Delta. U verblijft de komende dagen in het Moremi Game Reserve. Deze privéconcessie ligt in het oosten van de delta en beslaat onder andere Chief’s Island. Met de herintroductie van de zwarte en witte neushoorn in dit gebied heeft u kans op het spotten van de Big 5. In de dichter begroeide stukken van het gebied leven ook luipaarden en Afrikaanse wilde honden. Tijdens uw verblijf maakt u wandelsafari’s, game drives en boottochten in een traditionele mokoro. Voor de echte bushervaring kunt u een nacht slapen in de openlucht onder de fonkelende Afrikaanse sterrenhemel met op de achtergrond de geluiden van de bush. 

 • Dag 5-7 Okavango Delta

  U reist door naar een klassiek tentenkamp onder een grote ebbenboom aan de rand van het Moremi Game Reserve. Vlakbij het kamp ligt een hyenahol waardoor u niet ver hoeft te gaan om deze dieren te zien rennen en spelen. Naast traditionele safari’s maakt u de komende dagen ook spannende nachtsafari’s. Na een smakelijke sundowner aan het einde van de dag, trekt u eropuit in een jeep met spotlight op zoek naar nachtdieren als luipaarden, civetkatten of bijvoorbeeld stekelvarkens. 

 • Dag 8 Okavango Delta - Chobe National Park

  U verlaat de Okavango Delta voor een verblijf van twee nachten in een cottage aan de rand van Chobe National Park. 

 • Dag 9 Chobe National Park

  Het verblijf ligt aan de Chobe River. Vanuit hier reikt het uitzicht over de vlakte bijna tot aan Namibië. Het gebied bezit misschien wel de grootste concentratie olifanten van Afrika. Zij hangen graag rond bij de rivier op zoek naar verkoeling, om te drinken of te spelen. Een mooie manier om olifanten en ander wild te bekijken is met een safaricruise. Tijdens zo’n cruise spot u ook nijlpaarden en krokodillen in het water, loerend naar buffels en antilopen op de oevers. 

 • Dag 10-11 Livingstone - Johannesburg - Amsterdam

  Uw safari-avontuur is helaas alweer ten einde. U vliegt vanuit Livingstone, via Johannesburg weer terug naar de luchthaven van Amsterdam. 

 • Verlenging

  Het is mogelijk deze reis met een aantal dagen te verlengen voor een verblijf op slechts enkele kilometers van de beroemde Victoria Falls in Zambia. Uw lodge bevindt zich op een afgelegen locatie tussen de bomen aan de oever van de Zambezi River in Mosi-Oa-Tunya National Park. 

 • Het InterContinental O.R. Tambo Airport hotel is een uitstekend vijfsterren accommodatie waar u heerlijk kunt ontspannen voor of na uw vliegreis. Het ligt tegenover de aankomsthal op de luchthaven van Johannesburg. Hierdoor is het zowel voor een overnachting...
 • De naam van deze nieuwe lodge is afkomstig van de ontdekkingsreiziger en kunstenaar Sir Thomas Baines. Uitkijkend over het water achter de lodge begrijpt u waar de inspiratie voor zijn schilderijen vandaan komt. Sanctuary Baines Camp ligt op verhoogde...
 • Stanleys Camp is gelegen in het zuiden van het Moremi Game Reserve. Het kamp ligt in een privéreservaat, waardoor het kamp de gasten absolute exclusiviteit kan bieden. Het kamp biedt het gehele jaar toegang tot het water van de Delta. De omgeving varieert...
 • Deze kindvriendelijke lodge is een ideale accommodatie voor families. Met een speciaal kinderprogramma en kindermenu’s komen de allerkleinsten zeker niks tekort. De lodge bestaat uit 15 cottages waarvan één bruidssuite. Alle cottages zijn voorzien van...
Route
Vlieg rechtstreeks naar Johannesburg en vertrek na een fijne nachtrust weer door naar Maun. Vanuit hier vliegt u in een klein vliegtuigje door naar uw eerste kamp. Na uw verblijf in de Okavango Delta vertrekt u naar het Chobe Nationaal Park. De reis eindigt op de luchthaven van Livingstone.
Lisette Joosten bezocht Botswana

Als ik ergens naartoe ga lees ik me zo goed in dat de reisexperts in het verleden eigenlijk nooit iets konden toevoegen. Dat kunnen de adviseurs van ExperienceTravel nadrukkelijk wél! Ze komen vaak met bijzondere voorstellen voor plaatsen die ik zelf nog niet heb ontdekt.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.